خلیج فارس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با دانشجویان صداوسیما گفت: سال ۱۳۸۴ در وزارت فرهنگ، اقتصاد کتاب ۲۵۰ میلیارد تومان و وزارت فرهنگ ۸۰ میلیارد بودجه سالانه برای مدیریت حوزه کتاب داشت و در سال ۱۴۰۰ اقتصاد کتاب ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد بود و وزارت فرهنگ ۳۰ میلیارد برای مدیریت کتاب در اختیار داشت. این یعنی در روال حکمرانی فرهنگی جامعه را به سمتی هدایت کنیم که حاکمیت اساسا کاری به حوزه فرهنگ نداشته باشد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه صدا و سیما گفت: همه شما دانشجویان، اهل فرهنگ هستید و بسیاری از شما سازندگان هنر در زمان حال و آتی خواهید بود. حساب کنید که چطور تلاش کردهاند مرجعیت خبری و رسانه ای از دستگاه تبلیغاتی نظام دور شود. ما امروز این را مشاهده میکنیم. ما نه در تصدی دولتی و نه رها شدگی لیبرالیسم هستیم بلکه معتقد به نظارت، حمایت و نقش آفرینی گروههای مردمی و جبهه های مردمی و جریان های عمومی مردمی هستیم. به همین دلیل دولت مردمی را برای خود انتخاب کردیم که شعار نیست بلکه برنامه ما است.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: حوزه فرهنگ باید تقویت شود و یکی از شعارهای من بازگشت فرهنگی است. حوزه فرهنگ نباید در سایه اقتصاد و سیاست قرار گیرد. حوزه فرهنگ که اساسا رهبران آن امام راحل و رهبر معظم انقلاب و بسیاری از رهبران پیش از انقلاب و پس از انقلاب بودهاند نباید تحت الشعاع مسائل سیاسی قرار گیرند. به گفته رهبر انقلاب اسلامی فرهنگ یک کشور مثل هوا است که این باید برگردد. حوزه فرهنگ حوزه ضعیفی است. سالی که ما وزارتخانه را تحویل گرفتیم بودجه یک هزار و دویست میلیارد تومان بود و ما بایستی اقتصاد فرهنگ و مدیریت فرهنگی را اتخاد میکردیم. سهم فرهنگ از ۱.۲ درصد به ۹.۲ درصد در بودجه عمومی رشد کرده است. و در برنامهای که پیش رو است تلاشمان این است که این عدد را به ۶.۱ دهم برسانیم.
اسماعیلی ادامه داد: همچنین معتقدم یک درصد از هزینههای دولتی بایستی در حوزه فرهنگ اختصاص داده شود.
وی تصریح کرد: خواهران، برادران، دانشجویان و فرزندان عزیز بدانید که ما امروز این گام مهم را برداشته ایم و اگر این یک درصد را محاسبه کنیم مشاهده میکنیم بالای پنج درصد اتفاقات خوبی خواهد افتاد. ما در یک سال اخیر بیش از یک هزار میلیارد صرف جبهههای فرهنگی کردهایم که همه این ها با ارقام دقیق در مجلسشورای اسلامی قرار داده شده است.
وی گفت: شایان ذکر است که فارابی دو فیلم مشارکتی در جشنواره فجر داشت اما امروز فارابی ۱۷ فیلم به جشنواره ۱۴۰۲ فیلم فجر ارسال کرده و سال گذشته ۱۱ فیلم به جشنواره رساند و سالی که من وزارتخانه را تحویل گرفتم اینگونه نبود. امروز ۲۵ فیلم در جشنواره ۱۴۰۲ فقط از مجموعه فرهنگی انقلاب تولید شده است که اینها کارنامه است.
اسماعیلی تاکید کرد: میگویند نظارت من مانند دولت قبلی بوده است اما امروز در شورای صدور مجوز چیز دیگری را مشاهده خواهید کرد.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دوستانی هستند که امروز مسئولیت صدور مجوز را بر عهده دارند و من با احترام به همه دوستانی که فعال هستند و بودند میگویم تمام نیروهایی که امروز فعال هستند انقلابیاند. امروز قائم مقام من یک جوان انقلابی متولد ۱۳۶۵ است که سابقه فعالیتش در جبهه انقلاب بوده است و تمام مدیران من در وزارتخانه متولد دهه ۶۰ هستند، اکثر مدیران استانی ما از مجموعه مدیران انقلابی انتخاب شده اند. با افتخار میگویم امروز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مملو از افراد انقلابی است که این افراد حاضر، دوستان ما هستند.
اسماعیلی افزود: اینها رویشهای انقلابی است که امروز مشاهده میکنید. شما پرچم انقلاب اسلامی را در پاریس، رم، اسپانیا و همایشهای مختلفی در قطر، لبنان و عراق بود مشاهده کردهاید. رسانه الکن نامیده است و ما این مشکل را قبول داریم که زبان رسانهای ما ضعیف است؛ ما نیازهایی داریم اما این به معنای نادیده گرفتن خدمات رسانهها و خبرنگاران ما نیست. همین امروز دوستان خبرنگار در وسط آتش در حال تهیه گزارش هستند و ما درگیر یک جنگ گسترده هستیم.
وی گفت: از طرفی دوستان میگویند چرا میگویید رونق، مگر رونق بد است!؟ جریان فرهنگی که مقابل انقلاب قرار دارد دنبال این بود که بگوید جریان انقلابی اساسا به هنر و جریانات هنری اعتقادی ندارد. سالی که ما سینما را تحویل گرفتیم ۴۷ میلیارد بالاترین میزان فروش بود!
وی تصریح کرد: ما در حوزه کتاب امروز جوانترین مدیرکل کتاب در تاریخ و جوانترین مدیر دولت را در دولت داریم. محمدعلی مرادیان متولد ۱۳۷۰، یک انسان انقلابی پرتلاش پرکار است و ما نزدیک به ۲۵۵ هزار مجوز نشر کتاب دادیم. نمایشگاه کتاب ما بالای ۷ میلیون نفر بازدید کننده کتاب داشت. ما سامانه مجازی داشتیم که همزمان کتاب را میفروخت و ما بهصورت رایگان یک میلیون و ۴۰۰ کتاب غیر حضوری فروختیم. رونق فرهنگ و هنر محصول سیاست گذاری دقیق است.
اسماعیلی ادامه داد: امسال ۱۰۶ فیلم در جشنواره فجر ثبت شده است. اما در سالهای گذشته بالاترین عدد به ۶۶ فیلم هم نرسیده است. اگر من امروز کنار شما بودم و حوزه هنر را به حالت نیمه تعطیل تبدیل میکردم گلهمند نبودید؟ روزی که من وزارتخانه را تحویل گرفتم انجمن سینماداران گفتند که میخواهند تعطیل کنند؛ اما چند روز گذشته سینمادار ۵۰ ساله ای گفت ما را از خاک بلند کردید. چنین نگاههای فعالیتی تا کنون سابقه نداشته اند.
وزیر ارشاد افزود: ۴ هزار گروه سرود در مساجد راه انداختهایم. امسال جشنواره فجر سرود برگزار خواهد شد. در تئاتر هم همین است. میدانید تغییرات حوزه هنر تدریجی و زمانبر است اما ما این را برای کمکاری بهانه نکردهایم. دوره من که تمام شد کسی نیست که جواب شما را بدهد و خودتان شاهد هستید.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: من به عنوان خادم کوچک شما عزیزانم در حوزه فرهنگ و هنر میگویم، الحمدالله ما در وضعیت مطلوبی قرار داریم و انشاءالله به یاری خدا این راه را ادامه خواهیم داد.
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به صحبتهای جناب اسفندیاری درباره وزارت فرهنگ و صداوسیما یک موردی از دوره پیش به عنوان اختلاف بود؛ اما الان در برنامه هفتم آن مسئله را هم حل کردیم. الحمدالله برادران خوبی در سازمان صداوسیما داریم که همکاریهای خوبی ایجاد شده است.
اسماعیلی در پایان خطاب به دانشجویان گفت: تلاش کردم تمامی سوالات شما را پاسخ دهم و اگر مسئلهای هست به وزارتخانه مراجعه کنید زیرا ما پاسخگوی شما هستیم.
گفتنی است؛ در ابتدای این مراسم که در آستانه روز دانشجو برگزار شده بود، با قرائتی از آیات قرآن کریم توسط حسن خاکساری و سپس پخش سرود ملی آغاز شد.
در ادامه این مراسم شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما با تبریک روز دانشجو به دانشجویان و خوشامد گویی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روز دانشجو را پیشاپیش گرامی میداریم و یاد سه شهید بزرگوار قندی، بزرگ نیا و شریعت رضوی، سه قربانیای که خونشان به پای رئیس جمهور وقت آمریکا ریخت را زنده نگه میداریم؛ الحمدالله امروز در چند دهه بعد جنبش دانشجویی، ایران در برابر استکبار جهانی ثابت قدم مانده است و امیدواریم شما دانشجویان راه این شهیدان را ادامه دهید.
وی افزود: در حال حاضر روابط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدا وسیما خوب است و قرار است برای رشد و اعتلای کشور حمایت کننده باشند و امروز رابطه دوستی میان این دو سازمان برقرار است.
در ادامه این مراسم مهدی عسگری دانشجوی ورودی جدید صدا سیما یک نمایش کوتاه تئاتری را اجرا کرد.
در بخش دیگری از این مراسم رضا کوه پیگیر، رئیس بسیج دانشگاه صدا و سیما مطالبه خود از وزیر فرهنگ را درباره توسعه سخت افزاری و نرم افزاری فرهنگ و هنر، رها شدن تئاتر انقلابی، افزایش مخاطبان تئاتر، طراحی و صدور پروانه بازیگری، ماجرای مالیات سلبریتیها و دیگر مسائل مطرح کرد.
همچنین علیرضا فرهادی نماینده جامعه رسانهای اسلامی دانشگاه صداوسیما درباره مسائل ساترا، سینما و تئاتر، نبود نگاه راهبردی در مسائل کشور، تربیت کارشناسان در حوزه فرهنگ، خودکفایی تولید کاغذ در کشور، کتابهای ترجمه شده کودکان و نوجوان، نظارت بر بازار لباس و پوشاک متناسب با حجاب، برخورد با برخی از سلبریتیها صحبت کرد و خواهان برنامه آینده وزیر فرهنگ و ارشاد شد.
در ادامه این مراسم چهار دانشجوی از دانشگاه صداوسیما دغدغههای خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را مطرح کردند.
https://www.pgnews.ir/?p=39559