خلیج فارس:حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان که به ترکیه سفر کرده امروز چهارشنبه ۱۰ آبان ماه با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از تسنیم، در این دیدار در خصوص برخی موضوعات دوجانبه و آخرین تحولات فلسطین اشغالی و دستیابی به راهحلی برای آتش بس و توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی رایزنی شد.
پس از این نشست وزرای امور خارجه ایران و ترکیه در نشست خبری شرکت کرده و پاسخگوی سوالات خبرنگاران شدند.
رئیسی به زودی به ترکیه میآید
وزیر خارجه ترکیه در این نشست با تشکر از حضور امیرعبداللهیان با اشاره به دو بار سفر به تهران گفت: با امیرعبداللهیان درباره سفر رئیسی به ترکیه گفتگو کردیم و همکاریهای خوبی در این خصوص داریم.
فیدان با اشاره به بمباران مناطق مختلف در غزه گفت: کمپ آوارگان، بیمارستانها و حتی مساجد تحت بمباران قرار دارند. تجمع روز جمعه یکی از بزرگترین واکنشهای ما بود. ما از روز ۷ اکتبر با همه طرفها از جمله غرب در دیپلماسی هستیم. استاندارهای دو گانه با اوکراین و فلسطین را نمیپذیریم. اگر دنیایی عادلانه میخواهیم باید اصولی و منسجم رفتار کنیم.
حمایت برخی کشورها برای کشتار در غزه قابل قبول نیست
وزیر خارجه ترکیه افزود: حمایت برخی کشورها برای کشتار در غزه و تشویق آنها به این خشونت قابل قبول نیست. بازیگران داخل و خارج از منطقه را برای ایجاد صلحی ماندگار فرا میخوانیم.
فیدان ادامه داد: اسرائیل باید بداند که نادیده گرفتن فلسطینیها و خون ریختن بیش از این به جایی نخواهد رسید. ما از همان ابتدای جنگ تلاشهای دیپلماتیک خود را دنبال کردیم تا هر چه زودتر به پایان برسد. این اقدام را در سطح جهانی و بخصوص کشورهای سازمان همکاری اسلامی دنبال میکنیم. ما با اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا، سازمان ملل و همه کشورهای دنیا دیپلماسی را دنبال میکنیم. متاسفانه اتحادیه اروپا بدلیل تصمیمات جمعی نمیخواهد درباره آتش بس چیزی بشنود.
وی با بیان اینکه ترکیه و ایران همسایگان ابدی هستند، گفت: ما همکاریهای دو جانبه را پیش میبریم.
۵۰۰ شهروند خارجی از غزه خارج خواهند شد
وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به سوالی در خصوص خروج شهروندان ترکیه از غزه گفت: در این خصوص در حال تلاش هستیم و با مقامات مصر و اسرائیل در حال گفتگو هستیم. اطلاعاتی به ما رسیده که بین مصر و اسرائیل توافقی صورت گرفته که در نتیجه آن حدود ۵۰۰ شهروند خارجی از غزه خارج خواهند شد.
با اردوغان نیز دیدار خواهم کرد
حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان نیز در این نشست خبری گفت: تشکر میکنم از حسن استقبال و گفتگوهای مهم که با برادرم آقای فیدان داشتیم. ما روز گذشته در دوحه قطر با مقامات عالی قطر و رهبران حماس گفتگو داشتیم. امروز هم در آنکارا با آقای فیدان و رئیس جمهور دیدار داشته و خواهیم داشت.
وی گفت: فرا رسیدن روز ملی ترکیه را تبریک میگویم.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان اینکه هدف اصلی سفر ما تمرکز بر موضوع فلسطین است، اظهار داشت: ۲۶ روز است که رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب همه نوع جرایم در غزه است. رژیم صهیونیستی در جنایات خود از همه نوع سلاح ممنوعه استفاده میکند.
امیرعبداللهیان ادامه داد: اگر گزارشهای موجود را مردم جهان دنبال کنند، از آثار زخمیها و شهدای غزه ناشی از بمبارانها به نوع و دامنه بکارگیری سلاحهای کشتار جمعی بیشتر واقف خواهند بود.
وی افزود: ایران به تلاشها در رایزنی با متحدین برای جلوگیری از گسترش دامنه جنگ ادامه میدهد.
ایده ایران برای جنگ غزه
وزیر خارجه ایران با اشاره به ایده رئیسی در گفتگوهای خود برای برگزاری نشستی با حضور سران کشورهای اسلامی و عربی، اظهار داشت: ما، هم در قطر و ترکیه این ایده را که مورد استقبال است پیگیری میکنیم. پیش از این نیز این ایده را با مقامات عربستان و مصر در میان گذاشته ایم.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه در نشست روز گذشته در دوحه با مقامات حماس گفتگو داشتیم، اظهار داشت: در اطلاعاتی که دریافت شده، در صورت عدم توقف نسل کشی در غزه، منطقه به زمان اتخاذ تصمیمی بزرگ بسیار نزدیک شده است. در صورت عدم توقف فوری جنگ، مسئولیت گسترش دامنه جنگ مستقیم متوجه آمریکا و رژیم جعلی اسراییل خواهد بود.
وی ادامه داد: آمریکا باید مسئولیت حمایت تمام قد خود در تداوم کشتار غیرنظامیان را بپذیرد و آمادگی داشته باشد. پیامدهای آن را تحمل کند. وضعیت اینگونه باقی نخواهد ماند و مقاومت اقدام غافلگیر کنندهای را در دستور کار قرار میدهد.
۵۰ اسیر نزد حماس در حین بمباران رژیم صهیونیستی کشته شدند
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه مقامات سیاسی مقاومت حماس اطلاع دادند که در بمبارانها علی رغم اینکه برخی اسرای موجود برای انتقال به مکانهای امن در بیمارستانهای غزه مورد حفاظت قرار داشتند، اما با هدف قرادادن بیمارستانها با بمب حدود ۵۰ تن از اسرای موجود نزد مقاومت کشته شدند، اظهار داشت: ما از مواضع رئیس جمهور اردوغان تشکر میکنم. البته مسلمانان و مقاومت از ما به عنوان کشورهای اسلامی انتظار دارند با تحریم کالاهای اسرائیلی حمایتهای قویتر خود را از مردم مظلوم فلسطین اعلام کنیم.
امیرعبداللهیان گفت: ما همچنین در خصوص موضوعات مورد توجه دوجانبه گفتگو کردیم.
بدنبال ایجاد گذرگاه و بازارچههای مرزی با ترکیه هستیم
وی با اشاره به سفر رئیسی در آینده نزدیک به آنکارا، اظهار داشت: ما کمیسیون عالی همکاریهای مشترک را در آینده نزدیک برگزار خواهیم کرد تا برای تمرکز بیشتر بر امنیت مرزها، نسبت به گشایش بازارچهها و گذرگاه جدید در مرز مشترک دو کشور اقدامات موثرتری را به عمل بیاوریم.
اینجا خانه ماست و در تامین امنیت خانه با هیچ طرفی تعارف نداریم
امیرعبداللهیان در پاسخ به سوالی در خصوص عدم توجه رژیم صهیونیستی به هشدارها و ادامه جنایاتها علیه مردم غزه گفت: ما امیدواریم که فوراً آتش بس و توقف نسل کشی آمریکا و رژیم صهیونیستی در فلسطین را شاهد باشیم.
وی افزود: حماس یک جنبش آزادی بخش فلسطینی در مقابل اشغالگران است. پیش از این نیز رژیم اسراییل بارها سخن از نابودی حزب الله به میان آورده بود، اما حزب الله یکی از جریانهای مقاومت در منطقه ما است. امروز مقامات رژیم حتی با شنیدن حزب الله به وحشت میافتند؛ لذا توصیه میکنم مسیری را که قبلاً آزمودید دوباره آزمون نکنید. در صورت تداوم جنگ علیه غیرنظامیان پیامدهای آن سخت خواهد بود.
وزیر خارجه کشورما ادامه داد: بی تردید تبعات آن قابل تحمل نخواهد بود. در نیویورک هم اعلام کردیم که اینجا خانه ماست و در تامین امنیت منطقه و خانه با هیچ طرفی تعارف نداریم.
تشکر از مواضع قوی اردوغان در حمایت از مردم فلسطین
امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما از مواضع اخیر قوی آقای اردوغان در حمایت از مردم فلسطین حمایت میکنیم، گفت: ما پیش از این با آقای فیدان در خصوص ایده و ابتکار کشورهای ضامن گفتگو کردیم. از هر ابتکار سیاسی که مانع گسترش جنگ شود حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: مایلم تاکید کنم که اکنون کشورهای اسلامی و کشورهای جهان شاهد تداوم جنایات در غزه و کرانه باختری هستند، رژیم صهیونیستی به اقدام عملی در عالیترین سطح با حمایت آمریکا دست زدند.
وزیر خارجه کشورمان با ذکر این نکته که در چنین شرایطی وظیفه اول ما این است که کالاهای اسراییلی را تحریم کنیم و نسبت به ارسال سوخت حساسیت داشته باشیم، گفت: دومین وظیفه حقوقدانان این است که مقدمات را برای تشکیل دادگاه جنایات جنگی اسرائیلی فراهم کنیم و در پایان این جنگ که قطعاً پیروزی با فلسطینیان است، یک دادگاه برای جنایتکاران باید در دستورکار جدی ما قرار گیرد.