خلیج فارس: از قدیم گفتهاند: شترسواری دولا دولا نمیشود! حالا اما درباره موتورسواری زنان نیز باید گفت: موتور سواری هم دولا دولا نمیشود! چرا که ۴۶ سال پس از انقلاب، زنان همچنان نمیتوانند گواهینامه رانندگی با موتور داشته باشند. این در حالی است که شبکههای اجتماعی پر از تصاویری از اشتیاق زنان به راندن این وسیله دوچرخ و پر سروصداست. موتورسواری در حد مسابقههای کشوری و فراتر. حتی بدلکاری در سطحی عجیب و باورنکردنی. این طرف ماجرا اما قانون مردانهای است که اگر هر حقوقی را برای مردان نتوانسته است بدرستی اجرا یا کلا در اجرای آن مغفول مانده است، اما حداقل در مورد رانندگی آقایان موی لای درزش نرفته و همه قوا تلاش کردهاند در اینمورد کمکاستی پیش نیاید! حالا از خلبانی و ناخدای کشتی و سوزنبانی گرفته تا رانندگی کامیونهای عریض و طویل جاده و بیابان، ماشینهای شهری و موتورهای سهچرخ و دوچرخ و غیره همه بدون هیچ بحث و جنگ و دعوایی، جزیی از سهمالارث قانونی آقایان بوده و کماکان باقی خواهد ماند!
تبعیض تا جایی که هفته گذشته قانونگذاران، سن گواهینامه موتورسواری مردان را از ۱۷ به ۱۶ سال تغییر دادند. این در حالی است که زنان همچنان بدون گواهینامه، این وسیله نقلیه نچسب و پر خطر را، پیدا و پنهان میرانند و اگر اتفاقی رخ دهد، خود را نه به قانون که به خدا میسپارند!
متاسفانه قانون مثل بسیاری موارد دیگر در این خصوص نیز ساکت و همچنان به تبعیض خود اصرار دارد. این درحالی است که زنان بهعنوان پنجاه درصد از جمعیت کشور، برای بدیهیترین خواستههای خود، همواره باید ردای جنگ بپوشند. نبردی اما بینتیجه، که همیشهی خدا هم، از پیش بازنده هستند! از انتخاب حجاب گرفته تا انتخاب رشته تحصیلی و شغل و حتا رفتن به ورزشگاه و تشویق تیم مورد علاقه و … . حالا هم باید موتورسواری را نیز به این لیست بلند بالا اضافه کنیم! در این میان مراجع قانونی هیچ کدام به صراحت اعلام نمیکنند موتورسواری بانوان ممنوع است اما از برخورد با آن حمایت میکنند. این رفتار سبب شده است تا آموزشگاههای رانندگی موتورسیکلت حاضر به پذیرش بانوان نشوند. از سویی اگر خانمی گواهینامه نداشته باشد، به هر بهانهای وسیله نقلیهاش توقیف میشود!
در این خصوص چندی پیش فرهاد طالبیان، مدیرعامل صندوق تامین خسارتهای بدنی، در نامهای به زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان، به نگرانیها درباره افزایش تعداد موتورسواران زن اشاره کرده وگفته بود «صندوق از سال ۱۳۹۵ تاکنون بیش از ۱۳۵ میلیارد تومان بابت خسارات مربوط به حوادث رانندگی زنان بدون بیمهنامه پرداخت کرده است.» به گفته او « یکی از تبعات مهم نداشتن گواهینامه موتور برای زنان به اینجا میرسد که به زندان افتادن آنها پیامدهای زیادی در زمینههای اجتماعی، خانوادگی و حتی اقتصادی خواهد داشت.»
از طرف دیگر ذهنیت و برخورد جامعه با زنان دوستدار موتور سواری است که اگر قانون این فقره از کم وکاستیها را بر طرف میکرد، شاید جامعه نیز تاکنون خود را برای تغییر نگاه، آماده میساخت. فراموش نکنیم که اغلب کشورها این تغییرات را پذیرفته و زمینههای سازگاری را نیز برای شهروندانش فراهم کردهاند. کمتر کسی باور میکرد، زنان عربستان که تا همین چند سال پیش از داشتن شناسنامه محروم بودند، اکنون لباس کاپیتانی هواپیما به تن کرده و حتی رفتن به فضا را تجربه میکنند. باید درک کنیم که دنیا بر روی دور تند تغییر افتاده است و اگر نخواهیم سرعت خود را تنظیم کنیم زیر چرخهای این موتور پر نفس، له خواهیم شد.
https://www.pgnews.ir/?p=229672
1 نظر
لجبازی بی مورد اقلیت