خلیج فارس: صهیونیستها هدف خود از چنین دستورالعملی را هشدار به غیر نظامیان پیش از شروع عملیات زمینی به غزه اعلام کردهاند؛ حال آنکه در طول یک هفته گذشته بسیاری از ناظران و کارشناسان معتقدند که ورود زمینی اسراییل به غزه نهتنها از منظر تاکتیکهای نظامی برای آنها امری غیرممکن و پرتلفات خواهد بود، بلکه در صورت وقوع چنین موضوعی، فاجعه انسانی در غزه به صورت هولناکی رقم خورده و جان بخش زیادی از غیر نظامیان که اکثریت آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند به خطر خواهد افتاد.
اعتماد نوشت: در واقع و در شرایطی که اسراییل در طول یک هفته گذشته بیش از ۶ هزار بمب بر شهر غزه ریخته و تا ظهر روز جمعه بالای ۱۳۰۰ فلسطینی را شهید کرده است، دیدبان حقوق بشر در تازهترین پیام خود ضمن انتقاد شدید از اسراییل به واسطه بیتوجهی به ابعاد انسانی تخلیه ساکنان غزه، اعلام کرد که دستور تخلیه بیش از یک میلیون نفر در غزه با توجه به امکان امنی که برای رفتن وجود ندارد، شدنی نیست و رهبران جهان باید تا دیر نشده نسبت به این موضوع واکنش موثر نشان دهند.
از سوی دیگر در حالی که سازمان جهانی بهداشت در خصوص وضعیت غزه هشدار داده و اعلام کرده است، بحران غزه با افزایش تعداد زخمیها به دلیل کمبود شدید تجهیزات پزشکی بدتر میشود و بیمارستانها در حال فروپاشی هستند، روز گذشته فرانچسکا آلبانیز گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در فلسطین اشغالی اعلام کرد، بخش بزرگی از جمعیت نوار غزه در معرض نابودی قرار دارند و گرسنگی دادن به جمعیت تحت محاصره غزه و محروم کردن آنها از مایحتاج اولیه، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است. وی همچنین با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با بمباران همهجانبه نوار غزه، ساکنان خود را که در غزه توسط حماس در بازداشت هستند نیز در معرض خطر قرار میدهد، خواستار آتشبس فوری شده و از اسراییل خواسته بمباران غیرنظامیان را متوقف کند.
این موضوع از آنجا حائز اهمیت است که همزمان با بمبارانها و حملات شدید اسراییل در غزه که منجر به فاجعهای تمامعیار در این منطقه شده است، شدت و میزان حملات اسراییلیها به حدی بوده که شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد که در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه طی ۲۴ ساعت اخیر، ۱۳ اسیر صهیونیست که در مناطق مختلفی از این باریکه نگهداری میشدند، جان خود را از دست دادهاند.
از سوی دیگر دیدبان حقوق بشر با استناد به تصاویر منتشرشده اعلام کرده که اسراییل در مناطقی از جنوب لبنان و نوار غزه از فسفر سفید استفاده کرده است؛ مادهای آتشزا و بهشدت مخرب که آثار صدمات جدی و جبرانناپذیر آن برای انسانها تا مدتهای طولانی باقی میماند.
همچنین لازم به ذکر است که جنبش حماس در واکنش به درخواست تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی برای ترک غزه، اعلام کرد که ملت فلسطین در غزه، پایدار و مقاوم است و تا زمانی که پیروزمندانه به خاک کشورش بازنگردد، آن را ترک نخواهد کرد. همچنین در ادامه بیانیه حماس آمده است که این تهدیدات به دلیل شکست ارتش رژیم صهیونیستی و دستگاههای امنیتی و سرگردانی سرکردگان سیاسی آن بر اثر ضربات رزمندگان گردانهای قسام و نیروهای مقاومت ملت قهرمان فلسطین است که زیباترین صفحات قهرمانی و عزت را در عملیات توفانالاقصی در خاک پرافتخار فلسطین رقم میزنند.
علاوه بر این روز گذشته نیز وزارت داخلی نوار غزه با بیان اینکه کودکان فلسطینی قربانیان تروریسم رژیم صهیونیستی هستند، اعلام کرد، فلسطینیها خانههای خود را ترک نخواهند کرد حتی اگر بر سرشان آوار شوند.
این وزارتخانه اعلام کرد، صدها کودک در حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه شهید شدند. رژیم صهیونیستی غیرنظامیان را هدف قرار میدهد و هیچ منطقهای در نوار غزه وجود ندارد که از تیررس حملات اشغالگر در امان مانده باشد. وزارت داخلی غزه همچنین اعلام کرد، اشغالگران برق و آب را قطع کرده و شش روز است که از ورود مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به نوار غزه ممانعت کردهاند.
گفتنی است چنین موضوعی موجب واکنشهای بینالمللی نیز شده است، بهطوریکه ولادمیر پوتین رییسجمهوری روسیه اعلام کرده که استفاده از تجهیزات سنگین توسط اسراییل به عنوان بخشی از عملیات زمینی در مناطق مسکونی نوار غزه، موضوعی پیچیده و با پیامدهای جدی است. ما برنامههایی برای آماده شدن اسراییل جهت عملیات زمینی در نوار غزه میشنویم. اما من و شما درک میکنیم که استفاده از تجهیزات سنگین در مناطق مسکونی موضوع پیچیدهای است که با عواقب جدی همراه است.
رییسجمهور روسیه در همین حال گفت که روسیه آماده است به عنوان میانجی در «مناقشه فلسطین و اسراییل» عمل کند.
علاوه بر این آنیکن هویتفلد وزیر خارجه نروژ نیز ضمن محکوم کردن اسراییل به واسطه محاصره همهجانبه غزه، مدعی شد: هرچند اسراییل حق دفاع از خود را دارد، اما نمیتواند برای این کار از هر شیوهای استفاده کند. او همچنین تاکید کرده ساکنان غزه در شرایطی که به غذا و دارو دسترسی ندارند، مجبور به ترک منطقه هم شدهاند. چنین محاصرهای نه تنها پذیرفتنی نیست، بلکه ما آن را محکوم میکنیم. همچنین همسر پادشاه اردن نیز با انتشار یک استوری در صفحه ایسنتاگرام خود با بیان اینکه اگر اشغالگر باشید، کاری که انجام میدهید دفاع از خود نیست، ویدیوهایی از زنان و کودکان غزه منتشر کرده است.
حتی پیامدهای فاجعهبار اقدامات اسراییل در غزه باعث شده که روز گذشته دو سازمان حقوق بشری صهیونیستی به نامهای بتسلیم و پزشکان برای حقوق بشر در بیانیهای اعلام کنند، اسراییل قصد دارد از همه انتقام بگیرد که این امر منعکسکننده سیاست جنایتکارانه است که جنایت جنگی محسوب شده و با قوانین بینالمللی مغایرت دارد. در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: اسراییل بدون توجه و بدون توقف نوار غزه را بمباران میکند، با هزاران تُن مواد منفجره به این منطقه حمله کرده و ساکنان آن جایی برای فرار ندارند.
شکاف عمیق اسراییلی
اما از سوی مقابل در داخل اسراییل نیز به واسطه غافلگیری و شدت ضربهای که رژیم صهیونیستی از نیروهای مقاومت متحمل شده، اوضاع سیاسی بهشدت علیه بنیامین نتانیاهو و حزب حاکم در حال رقم خوردن است. در همین رابطه طی نظرسنجی صورتگرفته از سوی روزنامه معاریو، حزب اتحاد به رهبری بنی گانتس که اکنون ۱۲ کرسی در پارلمان را در اختیار دارد در صورت برگزاری انتخابات دوباره ۴۱ کرسی را از آن خود خواهد کرد. همچنین طبق این نظرسنجی میزان اعتبار نتانیاهو بهشدت کاهش یافته، حدود ۳۰ درصد افراد نیز اعلام کردهاند وزارت جنگ رژیم صهیونیستی توان دفاع از امنیت آنها را در مقابل حملات مقاومت فلسطین ندارد.
از سوی دیگر در حالی انتقادات از نتانیاهو رو به افزایش است که ژنرال موشه یعلون رییس اسبق ستاد مشترک ارتش و وزیر جنگ پیشین اسراییل با حمله به کابینه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم به خاطر شکست در برابر مقاومت فلسطین گفت: کابینه اسراییل و رییس آن باید استعفا داده و به شکست اذعان کند. همچنین دانی دانون عضو پارلمان رژیم صهیونیستی نیز که اتفاقا خودش از اعضای حزب لیکود محسوب میشود به صراحت اعلام کرده اعتماد اسراییلیها به رهبران هرگز به وضعیت گذشته باز نخواهد گشت.
اما در یکی دیگر از مهمترین تحولات صورت گرفته برخی منابع خبری اعلام کردند که بنی گانتس که از او به عنوان جانشین احتمالی نتانیاهو در صورت سقوط دولت وی یاد میشود به تازگی مطرح کرده که در کابینه اضطراری نتانیاهو حضور نخواهد یافت. این موضوع از آنجا حائز اهمیت است که نتانیاهو هفته قبل اعلام کرده بود اسراییل در شرایط جنگی است و به تشکیل کابینه اضطراری چراغ سبز داده بود. حتی در این میان بسیاری از مخالفان دولت نتانیاهو نیز از این امر استقبال کرده بودند، اما حالا به نظر میرسد در بحبوحه درگیریها، شکاف سیاسی نیز به منظور تشکیل کابینه اضطراری در حال افزایش یافتن است.
در واقع در شرایطی، غافلگیری بزرگ اسراییل از عملیات توفانالاقصی در هفته گذشته نه تنها منجر به بهت و حیرت دنیا شده، در داخل اسراییل نیز به عاملی در جهت تشدید اختلافات و شکافهای سیاسی تبدیل شده است.
چرا که ناظران معتقدند که دستگاههای امنیتی اسراییل چگونه قادر به جلوگیری از حمله گسترده نیروهای مقاومت نبودهاند. در همین رابطه روزنامه وال استریت ژورنال در تازهترین گزارش خود آورده است که چنین عملیاتی حاکی از یک برنامهریزی دقیق و حسابشده اطلاعاتی از سوی نیروهای حماس بود. آنها نقشههای دقیق پایگاهها و شهرکهای صهیونیستنشین را نیز در اختیار داشتند و حتی برخی شواهد نشان میدهد که همزمان با داشتن مسیرهای نفوذ از نقاط ضعف برخی ادوات نظامی اسراییل مانند خودروهای زرهی نیز باخبر بودهاند.
همچنین طبق این گزارش نیروهای حماس نه تنها مدت زمان واکنش احتمالی اسراییل را نیز به صورت دقیقی در اختیار داشتند به گفته یکی از افسران سابق امنیتی اسراییل به وال استریت ژورنال اعلام کرد: طرح نیروهای حماس برای حمله به اسراییل نشاندهنده مجموعهای از اقدامات پیچیده مانند جمعآوری سیستماتیک اطلاعات، بهرهگیری از منابع انسانی و همچنین حملات سایبری بوده است.
https://www.pgnews.ir/?p=22752