1 – خوشحالی
این بزرگترین زندان بشری، دوباره برای زندگی نفس تازه خواهد کرد. 2.3 میلیون نفر در منطقه ای کوچک به طول 41 کیلومتر و عرض 6 تا 12 کیلومتر در ساحل دریای مدیترانه زندگی می کنند در حالی که از سه طرف در محاصره اسرائیل هستند و در طرف چهارم هم ارتش مصر مستقر است.
2- آینده غزه چه می شود؟
3- پایان درگیری منطقه ای
4 – جنگ همزمان با مذاکره
جنگ اسرائیل و حماس را در نهایت، مقامات سیاسی دو طرف از طریق مذاکره سیاسی پایان دادند. همانطور که تصمیم به حمله 7 اکتبر حماس علیه اسرائیل و آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه، از سوی مقامات سیاسی آنها گرفته شد. جنگیدن و چگونه جنگیدن با نظامیان است اما تصمیم آغاز و پایان جنگ را سیاستمداران و مقامات غیرنظامی می گیرند و باید اینگونه باشد.
5- حماس ، دولت یا گروه مقاومت ؟
6 – 46 هزار کشته / نسل کشی
کشته شدن 46 هزار انسان که اکثریت کامل آنها غیرنظامی هستند از اتفاقات قابل تامل این جنگ است. اینکه هیچ کس در جهان نتوانست مانع از این کشتار شود. این ننگ نیز برای کشورهای غربی و در راس آنها امریکا برای باقی ماند که تامین کننده اول تسلیحات اسرائیل در این جنگ بودند در حالی که واضح و مبرهن بود از این تسلیحات برای کشتار انسان ها استفاده می شود.
جهان امروزی جهانی است که همچنان می توان دست به کشتار گسترده انسان ها زد.
مجموعه این اتفاقات باعث شد بسیاری اسرائیل را متهم به نسل کشی در غزه کنند. اتهامی که حتی سازمان بین المللی و غیردولتی دیده بان حقوق بشر نیز آن را تایید کرد. این اتهام علیه مقامات ارشد اسرائیلی در دادگاه بین المللی لاهه هم مطرح و پیگیری شد.
7- معمای 7 اکتبر و نتایج آن
مسوولان حماس تصور می کردند در این حمله می توانند در مقایس به مراتب کوچکتر به عمق خاک اسرائیل نفوذ کنند و تعداد محدود و کمی را کشته یا به گروگان و اسارت بگیرند اما شکست شگفت آور مرزبانی اسرائیل و ریزش ناگهانی دیوار مرزی اسرائیل، راه را در برابر نیروهای حماس و دیگر افراد خودسر و عادی از غزه باز کرد تا حوادث پیش بینی نشده را رقم بزنند و تلفات چند برابر پیش بینی قبلی به طرف اسرائیلی وارد شود.
قبل و بعد از 7 اکتبر و جنگ غزه، چهره منطقه تغییر کرده است. از مهمترین تحولات مرتبط با 7 اکتبر، جنگ اسرائیل و لبنان و جنگ اسرائیل علیه غزه را می توان ، سرنگونی حکومت بشار اسد در حمله 11 روزه گروه های مسلح و مخالفان مسلح دانست.
8 – اشغال
زیرا، ریشه مشکل باقی مانده است و آن اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل است. تا این اشغال باقی است جنگ و درگیری و حملات، ادامه دارد چون حق بزرگ یک ملت نقض شده است. یعنی حق “تعیین سرنوشت” و “استقلال”. ملت و مردم فلسطین به مانند همه ملل دیگر، این حق را دارند که سرنوشت خود را تعیین کنند و استقلال و کشور مستقل داشته باشند.
نقشه : منطقه زرد رنگ مرزهای 1967 را تعیین می کند. این منطقه به علاوه منطقه سبز رنگ (جولان) هم اکنون از سوی اسرائیل به عنوان مناطق رسمی خاک اسرائیل شناخته می شوند و شهروندان ساکن آن شامل یهودیان اسرائیلی و فلسطینی ها و سوری ها، شهروندی اسرائیل دارند. جولان منطقه متعلق به سوریه و تحت اشغال اسرائیل است. اسرائیل جولان را بخشی از خاک رسمی خود اعلام کرده است. مناطق قرمز کرانه باختری و غزه توسط وزارت دفاع و ارتش اسرائیل کنترل می شوند گرچه اداره غیرنظامی کرانه باختری هم اکنون در دست تشکیلات خودگردان فلسطین است. در غزه هم اکنون جنگ و ارتش اسرائیل در آن مستقر است. تا قبل از این ، اداره نظامی و غیرنظامی غزه در دست دولت حماس بود.منظور از خاک رسمی اسرائیل، بخش هایی است که از نظر سازمان ملل، اشغالی نیست.
اسرائیل نه حاضر است مناطق فلسطینی را بخشی از خاک خود اعلام کند و به همه ساکنان آنها (جمعیت 2.3 میلیون نفری غزه و 3.5 میلیون نفری کرانه باختری و قدس شرقی) شهروندی و شناسنامه و گذرنامه اسرائیلی بدهد و نه از این مناطق عقب نشینی می کند بلکه بر اشغال و زندگی تحت اشغال ساکنان آن اصرار دارد.
9- امریکا با دو رئیس
بایدن با خنده ای که نشان از ناراحتی داشت جواب داد:” آیا این یک شوخی است؟”
10 – اسرائیل و اهداف جنگ علیه غزه
کنار زدن حماس از حکومت غزه هم موقتی است چرا که به محض عقب نشینی ارتش اسرائیل از غزه، نیروهای حماس دوباره قدرت را در این منطقه به دست می گیرند.
11 – مذاکره با گروهی که قرار بود نابود شود
12- میانجیگری قطر