مصطفی ارجمند
پنج شنبه گذشته ۳ معاون کلیدی استانداری بوشهر معارفه شدند. یکی از منصوبین شاپور رجایی است که به عنوان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری بوشهر جایگزین محمدهادی رستمیان شد.
آشناییام با شاپور رجایی به حضورش در جلسات مرتبط با آب در فرمانداری جم بازمیگردد؛ لپ تاپ به دست وارد جلسات میشد و برای هر حرف و تصمیمش نموداری از اعداد و ارقام محاسبه شده را ارائه میکرد.
به قدری مستدل و دقیق طرح بحث میکرد که کمتر کسی را در جلسات یارای تقابل با او بود؛ عمق فاجعهی وضعیت آب در دشتهای استان بوشهر را میشد از روی لپ تاپش هم حس کرد حتی نیازی به دیدن نمودار سطح رو به کاهش ایستابی آب سفرههای زیرزمینی استان نبود!
رجایی سالها در حوزه آب کشور مدیریت کرده و زیر و بم بحران را درک میکند شاید اگر به هشدارهایش توجهی میشد امروز حال و روز استان، این نبود مخصوصا وقتی از عدم تناسب میزان برداشت آب شرب و میزان نیاز واقعی میگفت و اعداد از هدررفت حدود ۵۰ درصدی حکایت داشت و دارد.
معتقدم شاپور رجایی انتخاب معقولی برای ساماندهی حوزه عمرانی استان است دلایلش این است:
اول: شاپور رجایی عدد میفهمد و می داند نباید با عددسازی، امید واهی دهد! به پژوهش و کار کارشناسی معتقد است و خود را نیز به تبعیت از نتایج ملزم میداند البته که طی سالیان او هم دانسته که گاهی سیاست بر عقلانیت میچربد و اعداد زیر چرخ سیاستهای غلط، له میشوند!
دوم: تازه منصوبِ استانداری بوشهر با تکنولوژی بیگانه نیست و لپ تاپ و پاورپوینتهایش در جلسات گواهی بر این مدعاست. در روزگاری که بخشی از مدیران حتی از مدیریت کارتابل اداری روی ویندوز کامپیوترشان عاجزند اینکه مدیری با سابقهی شاپور رجایی بدون لپ تاپش به جلسات نمیرود امیدبخش است؛ چه آنکه هر که با کامپیوتر مانوس است مدیریتش هم بروزتر و کارآمدتر است و افکارش هم بوی کهنگی و تکرار نمیدهد!
سوم: ابربحران ایران و استان بوشهر، موضوع آب است؛ از این منظر هم شاپور رجایی مطلوبترین گزینه برای معاونت عمرانی استانداری است.
او با پیشینهی مدیریتش در آب منطقه ای، هم توان اقناع مدیران بالادستی برای جذب اعتبارات ملی دارد و هم میداند برای کاهش بحران فزایندهی آب چه باید کرد به خصوص که از هماکنون، میتوان تابستان بیآب و برق را پیشبینی کرد.
چهارم: در اجرای قانون، هیچ نسبت سببی و نسبی را بر نمیتابد؛ این را نزدیکانی که از او تقاضای مجوز حفر چاه در دشتهای ممنوعه داشتهاند بهتر از من میدانند.
برایش سخت نیست که در جلسهای که همه برای دور زدن قانون تلاش میکنند او از لزوم اجرای قانون و تبعات بیقانونی بگوید و تا آنجا که فرمانی فراتر نباشد از استانداردها عدول کند!
پنجم: به حوزه کاریاش مسلط است؛ کمتر مدیری را به اندازه شاپور رجایی مسلط به حوزه وظایف و اختیارات دیدهام و باور دارم اگر معاونت عمرانی استانداری را پذیرفته قطعا توان حکمرانی در این حوزه را نیز به تمامه در خود دیده است.
ششم: مدیر اجارهای نیست که برای رسیدن به معاونت عمرانی استانداری بوشهر، لَه لَه بزند و به دامن هر کس و ناکس بیفتد تا سفارشش را کنند. امیدوارم اغراق نباشد اگر بگویم شاپور رجایی برای بزرگ بودن و بزرگ شدن نیازی به معاونت عمرانی استانداری ندارد بلکه این معاونت عمرانی استانداری است که با رجایی می تواند وزن از دست رفته را باز یابد و معتقدم دو کاربلد و کارآزموده در استانداری بوشهر به عنوان استاندار و معاونش میتوانند در این شرایط سخت، گرهگشای بخشی از بحرانهای جاری استان باشند.
توصیهای هم دارم: بخشی از مدیران حوزههای عمرانی استان و معاونین عمرانی فرمانداریها فرسودهتر از آنند که بتوانند تحولی بسازند یا حتی عدد و رقم بشناسند!
در انتصاب مدیران عمرانی استان حتما شاخصهای مطلوب را تعریف و از آن کوتاه نیایید چه آنکه مدیر ناتوان، هم خودش را خراب میکند، هم آبروی معاونت عمرانی استانداری را میبرد و هم برای دولت و نظام هزینه خواهد ساخت.
https://www.pgnews.ir/?p=217112
17 نظر
احسنت به شما که حق مطلب رو ادا کردین آقای مهندس رجایی فرهیخته و نخبه هستند و براشون آرزوی موفقیت دارم
چالش های اجرایی با آکادمیک متفاوت است.
در اجرا با کمبودهای متعددی مواجه هستیم که در مباحث علمی کمتر با آن روبرو می باشیم.
مشکلات موجود محصول مدیران چه تفکری است .
سلام خلیج جان در حوزه میراث فرهنگی دکتر ابراهیمی فردی کارکشته وپیچ خم همه چیزمیراث را می داند.
آقای مهندس رجایی از مدیران بسیار بسیار باتجربه باسواد پاکدست و سالم این کشور میباشد که رزومه ای بسیار قوی در وزارت نیرو دارند و از شاگردان مکتب آقای دکتر پرویز سرخوش که یکی از نام آوران و بزرگان صنعت آب کشور هست میباشند که توسط ایشان در سال 1379 از جهاد سازندگی به مجموعه آب و فاضلاب انتقال یافتند که مدیریت آبفا بوشهر – مدیرعاملی آب منطقه ای هرمزگان – آب منطقه ای مرکزی – آب منطقه ای بوشهر – شهردار بوشهر و عضو اصلی هیات مدیره آب ایران از سوابق ایشان میباشد . این اتفاق را به فال نیک میگیریم و آرزوی رشد و توسعه استان عزیزمان را داریم 0
امیدواریم یک مدیری که اولا بازنشسته نباشه و دوما عدد بفهمه برای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر بزارند . امیدواریم استاندار برای این مدیر بازنشسته منطقه ویژه اقتصادی بوشهر تمدید نکرده باشند
لطفا فکری به حال ماده ۵ بکنین، چند سال باید منتظر حضرات بمونیم؟
خانه از پای بست ویران است.بنظرتون مشکل آب بوشهر با عدد ورقم وارایه گزارش درست میشه؟ که اگه میشد ایشان بایستی آن رو سال های پیش که مسولیت آبفای استان رو داشتند حل می کردنند.
توسعه زيرساخت ها نيازمند مديريت صحيح بوده كه انجام شده ! ولي هر پروژه اي براي اتمام نيازمند منابع مالي هست و اين دو موضوع را اشتباه گرفته ايد
استان بوشهر در عسلویه خلاصه می شود که آن هم سهم غیربومی ها شده استان محروم از هر گونه امتیازی
عسلویه را مسئولین بوشهر جز استان حساب نمی کنند همون بهتر که همه مدیراش هم غیربومی باشند
البته که جناب رجایی انسان توانمند و شجاعی است ، اما این همه مدح و ثنا لازم نبود که نگارنده همشهری آقای رجایی در وصف آن آورده است .یک روزنامه نگار این قدر برای مدح یک مدیر له له نمی زند .که فردا روزی اگر این مدیر نتوانست کاری کند پیش خودش و مخاطبانش شرمنده نباشد . این همه ستایش مذموم است
رجایی مدیر کاربلدی هست که اتفاقا مجموعه دولت رو خیلی خوب میشناسه. بهمین خاطر میتونیم امیدوار باشیم خیلی از گیر های چند ساله اخیر رفع بشن. تبریک به دکتر زارع استاندار فهیم.
علیرغم اینکه مدیر عامل محترم فعلی منطقه ویژه اقتصادی شاید خیلی نظرشان با بنده آنچنان موافق نباشد اما دوستان بازنشسته بودن مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر بر اساس اساسنامه بعید بنظر می رسد که ایراد قانونی داشته باشد.
اگر بر عملکرد مدیر عامل نیز بینی و بین الله نقدی وارد باشد آن بحث دیگری است که بنده چون اطلاع ندارم نمی توانم اظهار نظر نمایم.
و الا بازنشسته بودن آقای مدیر عامل نمی تواند ایراد باشد .
اگر جنابشان عدد و رقم میفهمند بسم ا…
2سال پیش مرحوم رییسی در تریبون ملاقات مردمی در بوشهر فرمودند شهر بوشهر بعنوان 31امین مرکز استان از جیره بندی خارج شد….که….نشد
چه کسی به رییی جمهور گفت…وزیر…چه کسی به وزیر گفت…رییس شرکت مهندسی….چه کسی به رییس شرکت مهندسی گفت….مدیر آبفا استان…
هم اکنون چه کسی مدیر آبفا استان است
…
فقط مردم مظلوم بوشهر در چله زمستان 24ساعته 2ساعت آب دارن
بفرمایید مهاتیر محمد مالزی ، آمده.
این حجم از علم و توان که از ایشان گفتید در زمان مدیریتش الان باید
استان بوشهر از زمین و هوا اب دار میشد
لزوما عنايت داشته باشيد احداث ٥ سد در استان و فعال بودن كارگاه هاي عمراني اين سدها ، نتيجه مديريت ايشان و من بعد مديريت فعلي مي باشد كه در كشور برگزيده هست و همچنين عالم باشيد كه اگر جذب منابع مالي و تخصيص هاي مناسب بود ، حال وضعيت خيلي بهتر و قاعدتا تنگناهاي مالي موجوده بر كسي پوشيده نيست و تقصيري بر مديريت نيست !
امیدوارم بتونن برای طرح های عمرانی کاری بکنن. چندان شرایط مناسبی در حوزه آب و راه نداریم.
فکری هم بحال اضلاب ریشهر بکنین. هر روز باید ماشین تخلیه چاه بیاد …. کوچه ها پر فاضلابه