خلیج فارس: رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر گفت: برترینهای رویداد شتابدهی زنجیره ارزش راهبردی در حوزه زیستفناوری و شیلات مشخص شدند.
به گزارش خلیج فارس؛ رحمان دشتی در گفتوگو با ایرنا افزود: در این رویداد، ۲۲ تیم ثبتنام کرده بودند که از میان آنها ۱۰ تیم به مرحله پایانی راه یافت.
وی بیان کرد: در پایان، تیمهای ویرالند، توسعه فناوری سبز شورآب لیانده و زیستبانان توران سیراف به ترتیب حائز رتبههای برتر شدند.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر تصریح کرد: به تیمهای نخست تا سوم به ترتیب تسهیلات مالی در قالب سرمایه در گردش شامل جوایز یکهزار، ۷۰۰و ۵۰۰ میلیون ریالی اعطا شد.
دشتی ادامه داد: همچنین با استفاده از ظرفیت سازمانهای مربوط، این تیمها از مشاورههای تخصصی و کسب وکار مرتبط با فعالیتهای خود بهرهمند خواهند شد.
وی گفت: این رویداد به عنوان بخشی از برنامه وزارت علوم برای تکمیل زنجیره ارزش زیستفناوری و شیلات، از سال گذشته در پارک علم و فناوری خلیج فارس آغاز شده است.
دشتی ادامه داد: استان بوشهر از مزیتهای ویژهای در حوزه زیستفناوری و شیلات برخوردار است و امروز علاوه بر بخشهای نفت، گاز و پتروشیمی که از اولویتهای اصلی محسوب میشوند، نیاز به توسعه همافزا در بخش زیستفناوری و شیلات نیز احساس میشود.
وی افزود: در این حوزه، تولید میگوی پرورشی و ماهی در قفس در اولویت قرار گرفته است؛ بهطوری که تولید ۱۵ هزار تن ماهی و ۵۵ هزار تن میگو در این استان هدفگذاری اما این مهم همچنان به طور کامل محقق نشده است.
دشتی یادآورشد: با این حال، برخی کاستیها در زمینه توسعه صنایع پاییندستی زیستفناوری و شیلات مشاهده میشود که نیاز به مشارکت و سرمایهگذاری بیشتری دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر ادامه داد: فراهمسازی محیطی برای حضور و ماندگاری سرمایهگذاران و توجه به سودآوری آنها از جمله ضرورتهایی است که میتواند به توسعه پایدار در این بخش کمک کند.
وی گفت: در این مسیر، شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی میتوانند نقش موثری ایفا کنند.
دشتی بیان کرد: پارک علم و فناوری خلیج فارس به عنوان دبیرخانه زنجیره ارزش زیستفناوری و شیلات، اقدامات مهمی را در راستای حمایت از این حوزه آغاز کرده است.
وی یادآور شد: از جمله این اقدامات میتوان به طرح راهاندازی شهرک تخصصی جلبک در منطقه تنگستان اشاره کرد که با حمایتهای دولتی و تمرکز بر نیازهای دانشبنیان انجام خواهد شد.
دشتی گفت: با تهیه سند راهبردی و ایجاد همافزایی میان دانشگاهها، شرکتهای زیستفناوری و نهادهای دولتی، استان بوشهر میتواند از ظرفیتهای موجود در حوزههای مختلف نظیر تولید بچهماهی و توسعه پرورش ماهی در قفس بهرهمند شده و به اهداف توسعه پایدار در حوزه زیستفناوری دست یابد.
https://www.pgnews.ir/?p=200578