خلیج فارس: در مشاجرههای خود انصاف را رعایت کنید. بعضیها به جای اینکه خود را مسئول بدانند و خطاهایشان را بپذیرند، اشتباه طرف مقابل را برملا میکنند. آنها هرگز ضعفهای خود را قبول نمیکنند و با پافشاری روی خطای خود، به دعوایشان ادامه میدهند. این افراد گمان میکنند با پذیرفتن ضعفهایشان، اعتبارشان کاهش مییابد.
به گزارش «خلیج فارس» به نقل از فرارو، دعوا و مشاجره برای هر زوجی وجود دارد؛ چراکه همه انسانها تفاوتهای زیادی در رفتار، طرز فکر، فرهنگ و… با همدیگر دارند.
آیا شما نیز جزو آن دسته از زن و شوهرهایی هستید که دائم با همسر خود بر سر مسائل تکراری بحث میکنید؟ آیا خبر از عوارض دعوای زن و شوهر روی کودک دارید؟ اگر شما نیز میدانستید که دعواهای مکرر شما با همسرتان چه تأثیراتی روی فرزندانتان خواهد گذاشت، حتما بهدنبال راهحلهایی برای پایان دادن به دعواها بودید.
زیور رحمانی، روانشناس در اینباره به نکات ارزندهای اشاره میکند: «مردها وقتی غصه دارند، حرف نمیزنند، ولی خانمها اگر ناراحت باشند دوست دارند حرف بزنند تا تخلیه شوند. اجازه بدهید وقتی خانم بغض کرده و گریه میکند، صحبت کند؛ نه راهکار بدهید و نه استدلال کنید.
حرفهای او را خوب گوش کنید. خانم بر اثر کار زیاد و اذیت بچهها تبدیل به بمب انفجار شده است. با او حرف بزنید، او را آرام کنید و با او همدردی کنید. بعضا دیده شده وقتی زن قصد صحبت کردن درباره موضوعی را دارد، مرد حالت دفاعی میگیرد و از شنیدن حرفهای او اجتناب میکند.
زن این کار را بیاحترامی تلقی میکند و همین جرقهای برای شروع یک دعوا میشود. پس اگر خانم یا آقا خواست درباره مسئلهای دلخوری خود را بیان کند، باید همسرش نقش یک شنونده خوب را ایفا کند؛ بهطور مثال خانم از مادر همسرش گله میکند یا آقا از برادر خانمش شکایت دارد؛ در این مواقع شنونده نباید خود را حق به جانب ببیند و حالت دفاعی بگیرد.
بهترین راه این است که اشتباه خود را قبول کند و اگر نیاز به عذرخواهی است، حتما این کار را انجام دهد.»
راه دوم اینکه هنگام بروز مشکل هیچوقت پیش داوری نکنید. اجازه بدهید همسرتان درباره آن توضیح دهد. شاید شما تصور اشتباه داشتهاید. گاهی اوقات سوءتفاهمها میتواند دردسرهای بزرگی ایجاد کند؛ بنابراین آنچه در ذهنتان میگذرد با همسر خود در میان بگذارید. این را بدانید، صحبت کردن زوجین فقط آنها را به درک متقابل میرساند. اگر اشتباهی از شما سر زده روی نظر غلط خود پافشاری نکنید.
در مشاجرههای خود انصاف را رعایت کنید. بعضیها به جای اینکه خود را مسئول بدانند و خطاهایشان را بپذیرند، اشتباه طرف مقابل را برملا میکنند. آنها هرگز ضعفهای خود را قبول نمیکنند و با پافشاری روی خطای خود، به دعوایشان ادامه میدهند. این افراد گمان میکنند با پذیرفتن ضعفهایشان، اعتبارشان کاهش مییابد.
خیلی از زن و شوهرها تصور میکنند، اگر با هم بحث نکنند، زندگیشان سالم و پایدار میماند؛ اینطور نیست. گفتوگوی زوجین حتی اگر با لحن آرام نباشد میتواند از بروز انفجارهای وحشتناک و عصبانیتهای غیرقابل جبران جلوگیری کند؛ چون با بیان دغدغهها و دلخوریهاست که مرزها مشخص میشود.
توجه کنید در دعوای زن و شوهر، طرفی پیروز است و شکست نخورده که در خاتمه دادن به دعوا و حل مشکل بهتر عمل کند.
https://www.pgnews.ir/?p=18223