خلیج فارس: در شرایطی به دلیل گرما و ناترازی تولید برق، روز یکشنبه ادارات و بانک های دولتی در سراسر کشور تعطیل شد که هیچ مسئولی به وضعیت کارگران بخش خصوصی به ویژه آنهایی که در فضای باز و در گرما مشغولند، اشاره ای نکرد.
به گزارش خلیج فارس؛ قطعاً تبعات و خطرات گرما بیشتر متوجه کارگر بخش خصوصی که در فضای آزاد یا کارگاهی میشود که برخلاف بخش دولتی زیر کولر نیستند.
البته این موضوع در ادوار گذشته هم تکرار شده و مسئولان با این بهانه که آنها بودجه و حقوق بخش خصوصی را تأمین نمیکنند، می گویند برای توقف یا کاهش ساعت کار نیروهای بخش خصوصی ابزاری ندارند و این مدیران واحدهای کارگری هستند که در چنین روزهایی باید تصمیم به جلوگیری از ادامه فعالیت را اتخاذ کنند.
کارگرانی که مشابه هر روز در گرما فعالیت دارند
در همین زمینه، برخی نیروهای شاغل در پروژه های پارس جنوبی با اشاره به ادامه کار در دمای حدود 50 درجه میگویند: کل کشور تعطیل شده اما شرایط ما مثل روزهای عادیست؛ مثل هر روز سر کار آمدهایم و در گرما و شرجی مشغول به کاریم.
این کارگران ادامه دادند: اگر قرار است کار ما تعطیل نشود، باید امتیازات و مزایای خاص برای چنین روزهایی برایمان در نظر بگیرند نه اینکه تصور کنند ما با سایر مردم فرق داریم و میتوانیم گرما را تا بینهایت تاب بیاوریم.
به گفته کارگران عملیاتی نفت، مطالبات کارگران در هیچ سطحی برآورده نشده است، حتی هنوز ماده 10 قانون نفت برای رسمیها اجرا نشده و در این شرایط، کار کردن در گرمای 50 درجه به شدت جانکاه است!
از اختیارات مدیریتی باید استفاده کرد
با توجه به شمار بالای نیروهای کارگری در استان شامل شهرداری ها تا صنایع نفت و گاز خصوصا پارس جنوبی، عدم تمهیداتی برای آسایش آنها، می تواند منجر به گرمازدگی شده و سلامتی شان را به مخاطره بیندازد.در این شرایط، دولت برای جبران ضرر و زیان ناشی از توقف فعالیت بخش خصوصی در شرایط بحرانی هزار و یک راه دارد که معافیتهای مالیاتی، مشوق های تامین اجتماعی و… از آن جمله است.
هرچند مجموعه هایی نظیر پارس جنویی براساس آئین نامه های ایمنی، اختیارات لازم برای کاهش ساعت کار یا افزایش مزایای کارگران در صورت نیاز به فعالیت شان در گرما دارند که شایسته است از این اختیارات به نحو مناسب بهره برد.
در این زمینه
1 نظر
برده داری نوین با قراردادهای ماهانه و حداقل حقوق