خلیج فارس: عضو هیات رییسه انجمن نمایشگاه های بین المللی ایران معتقد است: آشفتگی موجود در صنعت نمایشگاهی ایران به دلیل نبود نقشه راه است.
به گزارش خلیج فارس؛ مهرداد ابراهیمی درباره خودکفایی انجمن نمایشگاهای بین المللی ایران و رسیدن به منابع مالی برای برگزاری دوره های مختلف مدیریتی، اظهارکرد: یکی از دلایلی که باعث شد کاندیدای هیات رییسه انجمن نمایشگاه های بین المللی ایران شوم ایجاد شرایطی برای خودکفایی انجمن بود زیرا اگر قرار بر این باشد با این حق عضویت ها کاری انجام دهیم، عملا امکان پذیر نیست. یکی از اقدامات ما در راستای خودکفایی نیز تشکیل یک شرکت در کنار انجمن است و برنامه داریم با در آمدزایی که اتفاق خواهد افتاد، انجمن بتواند به اهداف خود برسد.
وی درباره این که چگونه انجمن نمایشگاه های بین المللی ایران، به عنوان یک تشکل غیر دولتی می تواند نقش مهمی در پررنگ کردن مولفه مهمی چون «صنعت نمایشگاهی» در بین مدیران دولتی و فعالان صنعت بخش خصوصی ایفا کند، گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکل در نرسیدن به چنین اهدافی، نداشتن نقشه راه است؛ یعنی شرکت و صنعت نمایشگاهی در کشور فاقد نقشه راه مدون است و معتقدم بالاترین نقیصه نیز همین است. به طور مثال هر سازمان جهانی نمایشگاه ها می گوید ارزشمندترین سازمانها در هر کشور نمایشگاه است و سوال من این است که در خوزستان یا هر استان دیگر هدف ما از به وجود آوردن نمایشگاه بین المللی چیست؟ مطمئنا باید هدف و چشم اندازی باشد.
کتاب چشم انداز صنعت نمایشگاهی در ایران طراحی میشود
عضو هیات رییسه انجمن نمایشگاه های بین المللی ایران با تاکید بر این که در این راستا دولت باید چشم انداز لازم را برای صنعت نمایشگاهی طراحی کند، ادامه داد: در این بخش آشفتگی در کشور می بینم زیرا به جای این که به دنبال کیفیت باشیم، به دنبال کمیت هستیم.
به هر حال این مشکل باید حل شود و یکی از کارهایی که در انجمن به دنبال انجام آن هستیم، طراحی کتابی با عنوان چشم انداز صنعت نمایشگاهی در ایران است و در راستای آن نیز به هر استانی یک ماموریت محول می شود تا بتواند قابلیت های خود را معرفی کند. مثلا شیراز نمایشگاه های تخصصی گردشگری را برگزار کند، زیرا لزومی ندارد فلان استان به برگزاری نمایشگاه های غیرتخصصی ورود کند.
لزوم برخورداری از تجارب پیشکسوتان صنعت نمایشگاهی
او تاکید کرد: باید پیشکسوت های انجمن کشور در این انجمن دور هم جمع شوند که البته نیاز به منابع مالی هم دارد که فکر می کنم با راه اندازی شرکت صنعت جامع نمایشگاهی ایران (سنجاب) به اهداف مان برسیم. ضمن این که باید حاکمیت به این نتیجه برسد که هدف آن از راه اندازی سایت نمایشگاهی در کشور چیست و اگر هدف خاصی وجود دارد باید به سمت و سویی برود که برای هر سایت ماموریتی تعریف شده و تا این ماموریت تعریف نشود دچار آشفتگی خواهیم بود.
ابراهیمی عنوان کرد: در کنار آن نیز ایجاد انگیزه برای اعضا جهت پرداخت حق عضویت ها و برگزاری کلاس های آموزشی اهمیت دارد و اگر این موارد در کنار راه اندازی شرکت موازی، محقق شود به نظر من انجمن می تواند به خودکفایی برسد.
نامناسب بودن زیر ساخت های نمایشگاهی در ایران
او با اشاره به دیگر مشکلات موجود نمایشگاه ها برای تحقق برنامه های توسعه ای، گفت: بیشترین مشکلی که داریم نامناسب بودن زیر ساخت های نمایشگاهی است و یکی از آسیب های جدی این است که نمایشگاه ها در هر استانی در هر مکانی برپا می شوند؛ در آلمان پنج مرکز نمایشگاهی است ولی در ایران هر استانی یک مرکز نمایشگاهی دارد و بعضا نمی دانیم هدف از ایجاد ۳۲ مرکز نمایشگاهی چیست و بیشتر هم به دنبال این هستیم که بگوییم در طول سال، ۴۰ تا ۵۰ عنوان نمایشگاهی برگزار می کنیم که این موارد آسیب های موجود در این صنعت است.
نقش رسانه ها در معرفی هر چه بهتر نمایشگاه ها به جامعه ایران
عضو هیات رییسه انجمن نمایشگاه های بین المللی درباره نقش رسانه ها در معرفی هر چه بهتر نمایشگاه ها به جامعه ایران، اظهارکرد: ضمن این که معتقدم نقش رسانه ها در آسیب شناسی مشکلات موجود در صنعت نمایشگاهی بسیار اهمیت دارد، بر این باورم اگر انجمن قوی داشته باشیم که این مهم نیز مستلزم تزریق منابع مالی است، می توانیم به اهداف مان دست پیدا کنیم.
منبع: صنعت نمایشگاهی ایران
https://www.pgnews.ir/?p=163331