خلیج فارس: کمتر مراجعه کننده ای است که برای تسهیلات به بانک های بوشهر مراجعه کند و راضی برگردد؛ چه بسیاری از جوانان که مدتهاست چشم انتظار تسهیلات ازدواج یا فرزندآوری هستند، چه شهروندانی که برای تنگنای اقتصادی شان دنبال وام هستند و نا امید از بانک بیرون می آیند.به گزارش خلیج فارس؛ نسبت سپرده به تسهیلات، یکی از شاخص های ارزیابی بانک های استان است که براساس آخرین گزارش بانک مرکزی، برای بوشهر 67 درصد بوده است، یعنی 67 درصد سپرده های بانکی استان به امر تسهیلات اختصاص یافته است.
این رقم البته در مقایسه با میانگین کشوری حدود 10 درصد پایین تر است، ولی نکته اینجاست که عملا بانک های استان برای پرداخت تسهیلات کمبود منابع ندارند، اما برای وام های تکلیفی (ازدواج و فرزندآوری) بسیاری از جوانان را «سنگ قلاب» می کنند و اغلب شهروندان هم برای دریافت وام های خرد «ناامید»!
پشت نوبتی طولانی وام های ازدواج و فرزندآوری
پیگیری های «خلیج فارس» حکایت از آن دارد که حدود 2 هزار زوج بوشهری چشم انتظار دریافت وام ازدواج یا فرزندآوری هستند.
در شرایطی که براساس وعده دولت سیزدهم قرار بود پشت نوبتی این وام ها حذف شود، اکنون برخی جوانان استان بوشهر با وجود تکمیل پرونده، از سال گذشته تاکنون وام ازدواج شان پرداخت نشده است.
در این بین بهانه های مکرر بانک ها مثل ایراد به ضامن ها تا رده اعتباری متقاضیان که فرایند تکمیل پرونده چنین وام هایی را زمانبر می کند، چیزی جز «سنگ قلاب» کردن جوانان بوشهری نیست.
پرداخت وام فقط با خواباندن سپرده
وقتی وام های تکلیفی که قاعدتا منابعش باید قبلا پیش بینی شده باشد این حال و روز دارد، وضعیت وام های خرد که در تنگنای اقتصادی گره گشای کار شهروندان است، مشخص می باشد.
مراجعه خبرنگار «خلیج فارس» به شعب بانک های دولتی و خصوصی بوشهر به عنوان مشتری برای دریافت وام 30 میلیون تومانی، با پاسخ مشترک همه آنها مواجه شد که «وام بدون امتیاز نداریم و فقط باید سپرده گذاری کنید تا پس از چند ماه، معادل آن وام بگیرید.»
در همین حین، شاهد حضور شهروندانی پشت باجه متصدی تسهیلات بانک ها بودیم که برای وام های خرد مراجعه کرده و با شرط سپرده گذاری مواجه شدند، درحالی که یکی از آنها برای هزینه درمان فرزند تصادفی خود و دیگری برای خرید کولری که در نوسانات برق سوخته، دنبال دریافت وام بودند و اگر پولی هم برای سپرده گذاری داشته باشند، نیازشان به وام فوری است.
قطعا سر و سامان دادن به وضعیت بانک ها باید یکی از اولویت های اصلی دولت چهاردهم باشد، خصوصا مشکل بنگاهداری بانک ها یا تسهیلاتی که به کارمندان خود می دهند، اما وقتی با شهروندان مستاصل یا وام های ازدواج و فرزندآوری که در تعهدشان است مواجه می شوند، بهانه های جوراجور می آورند که آن را پرداخت نکنند.
https://www.pgnews.ir/?p=162520
5 نظر
اگه آقای مهرانگیز رئیس محترم دادگستری استان ورود کند حتما بانکیها حساب کار دستشان میاد وگرنه همین رویه ادامه خواهد یافت و حتی بدتر نیز خواهد شد.
کارمندای بانک برای خودشون و بستگانشون خوب وام میدن،دیدم ک میگم با وام از فرش به عرش رسیدن اونوقت برای ۵۰ملیون پدر ما رو در میارن،…
اکسرن ریس بانکها محل کارشون نیستن و دور وریاشون وام میدن
براي مردم كه باشه ميگن اعتبار نيست يا بايد پول بزاري تا وام بديم بهتون
ولي براي بعضيا هم اعتبار هست هم نياز به پول نيست
ما اگه پول داشتيم بزاريم كه وام نميگرفتيم
اين همه نفت گاز معدن طلا و مركبات و…. چطوري ميشه اعتبار نباشه
اين همه پولاي مردم تو بانك خوابيده اعتبارا كجا ميره كه براي يه وام صدتومني كه گره كارش باز ميشه به در بسته ميخوره يكيم ميلياردا وام ميگيره بدون ضامن با بند پ
الان حدود سه چهار ماه تو نوبت وام فرزند آوری هستیم میگن اعتبار نیست اما باجه وام های با سود زیاد وخرید خودرو چینی ومضاربه اعتبار دارن