ابراهیم قیصری
اعلام نتایج امتحانات نهایی دانش آموزان دچار وقفه کم سابقهای شده و با گذشت یک ماه از امتحانات، نمرات پایه های دهم و یازدهم و حتی برخي دانش آموزان دوازدهم اعلام نشده است. در حالی که اصولا چند روز پس از برگزاری آخرین امتحان، نمرات دانش آموزان اعلام میشده است.
برزخ امتحانات و تاخیر در تصحیح اوراق امتحانی را باید ناشی از عدم مدیران توانمند در سطح وزارت خانه و آموزش و پرورش دانست.
يکی از مصوبات ارزشمند شوراي عالي انقلاب فرهنگي اعمال معدل سه پايه دهم، یازدهم و دوازدهم در پذیرش دانشگاه های کشور است، از این رو طبق اين مصوبه امتحانات سه پايه باید به صورت کشوری و هماهنگ برگزار شود. اين اقدام در راستای عدالت آموزشی است و با استقبال خوب معلمان همراه شده است.
اما موضوعی که مسؤولان آموزش و پرورش کمتر به آن اندیشیده بودند نحوهٔ تصحیح اوراق امتحانات نهایی است که یک ماه است حدود سه میلیون دانش آموز و خانواده هایشان چشم انتظار نتایج امتحانات نهایی هستند.
اینکه چرا معلمان دبیرستانی علیرغم تشویق ها و تهدیدها هنوز رغبتی برای تصحیح نشان ندادهاند بايد به سوابق قبلی مدیران وزارت آموزش و پرورش نگاه کرد.
یکی از مشاغل دولتي که درآمد متوسط روبه پایینی دارد، معلمي است، از این رو معلمان برای افزایش درآمد در سالهای قبل اضافه کار و تصحیح اوراق امتحانی داشتند.
برای تصحیح اوراق نه تهديد معلمان جواب میدهد و نه طرح «هر هزار تصحیح برگ امتحانی مساوی با لوح تقدير جناب وزیر»!
سوابق قبلي نشان میدهد آموزش و پرورش نتوانسته کارنامه ای موفق از پرداخت مطالبات از خود نشان دهد، گرچه بعد از فشارهای زياد در سال جاري با دو یا سه ماه تاخیر اضافه کاریها را پرداخت کردند.
در زمینه پرداخت حق الزحمه تصحیح اوراق امتحانات نهایی، حداقل یکسال بعد، پرداخت ها انجام می شود.
یک برآورد ساده نشان می دهد، اگر سه میلیون دانش آموزان پایه هایی که امتحان هماهنگ کشوری دارند هر نفر ده برگه امتحانی داشته باشد، با دو بار تصحیح و یک بار تصحیح احتمالي سوم، حدود ۷۰ میلیون برگه امتحانی بايد تصحیح شود.
آموزش و پرورش براي هر تصحیح برگه که حدود ۲۰ دقيقه وقت مي گيرد ۶ تا ۷ هزار تومان، بسته به سابقه معلم آن هم بعد از یکسال پرداخت میکند.
در مجموع برای تصحیح اوراق سه پایه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نياز است.
بماند که معلمان برای تصحیح اوراق در سامانه موردنظر، بايد زمان ارزشمند، نت و گوشی شخصی خویش نیز هزینه نمایند.
در همین روزها که آموزش و پرورشی ها از پرداخت به موقع هزینه چندرغاز تصحيح اوراق عاجزند، قراردادهاي یکساله سه بازیکن باشگاه هاي مطرح کشور به همين مبلغ امضا شد!
نهایتا اینکه؛ اعلام به موقع نتایج امتحانات نهایی، می تواند در برنامه ریزی مناسب دانش آموزان و مدارس موثر باشد، اما ضعف مدیریتی وزارت آموزش و پرورش باعث شده دانش آموزانی که آینده سازان این کشور هستند در وضعیت برزخی قرار بگیرند.
https://www.pgnews.ir/?p=159525
1 نظر
مشکل در روش پرداخت می باشد.به جای ملاک قرار دادن مبنای پرداخت به ارائه دهنده خدمت(وعدم توجه به کیفیت و کمیت خدمت)،اگر متناسب با کمیت و کیفیت ارائه خدمت،پرداخت به ارائه دهنده خدمت صورت پذیرد،مشکل تا حدود زیادی حل خواهد شد.