خلیج فارس: کتاب چشمهها در گنجینه آب استان بوشهر نوشته امید آزادیجو در قالب ۴۷۲ صفحه منتشر شد.
به گزارش خلیج فارس؛ کتاب چشمهها در گنجینه آب استان بوشهر با هدف آشنایی با ویژگیهای طبیعی و ظرفیتهای ناشناخته علمی، تاریخی و گردشگری چشمههای استان بوشهر به رشته تحریر در آمده است.
این کتاب به قلم امید آزادیجو (کارشناس ارشد شرکت آب منطقهای بوشهر) و ولی الله همرایان آزاد (کارشناس ارشد منابع آب) و به همت شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر، توسط انتشارات جهاد دانشگاهی استان بوشهر به چاپ رسیده است.
کتاب چشمهها در گنجینه آب استان بوشهر دارای هفت فصل است که شامل مقدمه و کلیات، زمینشناسی، آبشناسی، محیطزیست، چشمه و سازههای مهندسی در دوره باستان، چشمهها؛ پزشکی و سلامت و اطلس تصاویر و شناسنامه چشمهها است.
محتوای فصلهای مختلف کتاب به تفصیل مطالب مرتبط با چشمههای استان بوشهر با ارائه تصاویر، ذکر آمار و بانک اطلاعاتی به همراه نمودارها، توصیف ویژگی آنها از منظر زمینشناسی، آبشناسی، زیستشناسی، باستانشناسی، تاریخی، گردشگری و درمانی پرداخته است و در فصل آخر (هفتم) نیز اطلس تصاویر و شناسنامه چشمهها در تقسیمبندی شهرستانها پرداخته شده است.
امید آزادی جو عنوان کرد: این کتاب میتواند فرصتی برای عموم دوستداران طبیعت و محیط زیست، سرمایهگذاران، دانش آموزان، دانشپژوهان و محققین فراهم کند تا در زمینههای حفظ محیطزیست، کاوشهای علمی، تفریحی – گردشگری و همچنین آشنایی با میراث ارزشمند به جای مانده از نیاکان ما، داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم این اثر بتواند انگیزه و گامی هر چند کوچک برای آشنایی و تحقیقات بیشتر، حفظ محیط زیست، حفظ آثار تاریخی و باستانی، بهرهگیری از ظرفیتهای طبیعی و سازگار با کم آبی و همچنین توسعه فرهنگ مصرف بهینه آب باشد.
https://www.pgnews.ir/?p=157917
1 نظر
مستندسازی تجارب و به رشته تحریر درآوردن دانش بومی کارشناسان مجرب یکی از راهکارهای دانش افزایی، ارتقاء مهارت و تبادل تجارب بین نسلی است. کارشناسان باسواد و صاحب تجربه ای در دستگاه های اجرایی استان بوشهر مشغول به کار هستند که اگر از پتانسیل آنان در تعیین اولویت ها و عملیاتی کردن برنامه های توسعه ای استان به خوبی استفاده شود، شرایط به مراتب بهتری برای استان رقم خواهد خورد