خلیج فارس: افغانستان، یمن، سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، روسیه، اوکراین، سومالی و سودان، خطرناکترین کشورهای جهان محسوب میشوند.
به گزارش خلیج فارس؛ یکی از منابع بسیار مورد توجه در تعیین خطرناکترین کشورهای جهان، مؤسسه اقتصاد و صلح (IEP)، یک اندیشکده بینالمللی غیرحزبی مستقر در سیدنی، استرالیا است که تمرکز آن بر صلح بهعنوان معیاری مثبت، دستیافتنی و ملموس برای رفاه و پیشرفت انسان قرار دارد که از سال ۲۰۰۸، دادههای ۲۳ شاخص از میزان قتل و جنایات خشونتآمیز گرفته تا تروریسم، بیثباتی سیاسی، تظاهرات خشونتآمیز و واردات سلاح را تجزیهوتحلیل کرده است.
گزارش شاخص صلح جهانی ۲۰۲۳ این مؤسسه نشان میدهد که صلح در ۸۴ جهان کشور بهبود داشته، اما در ۷۹ کشور دیگر رو به وخامت گذاشته است. رتبه پایین در این شاخص بهطور مستقیم با خطر خشونت برابری نمیکند، اما رتبهبندی کشورهایی با صلحپذیری پایین در آن حاکی از وجود درگیریهای مداوم، سطح بالایی از خشونت یا عملیات نظامی بسیار است.
به این ترتیب افغانستان، یمن، سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، روسیه، اوکراین، سومالی و سودان خطرناکترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴ محسوب میشوند.
۱۰ کشور خطرناک دنیا
افغانستان برای هشتمین سال متوالی در شاخص IEP، عنوان ناآرامترین مکان روی کره زمین را بهدست آورد. با این حال در سال ۲۰۲۲، مرگومیر ناشی از جنگ در این کشور ۹۰.۶ درصد کاهش داشته است، اما مسئله حقوق بشر برای این کشور زیاد مطرح میشود.
یمن برای سومین سال متوالی کمصلحترین کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) معرفی شد. این کشور بهطور فزایندهای گرفتار جنایات خشونتآمیز است و نزدیک به ۱۳ درصد از جمعیت آن را پناهندگان یا آوارگان داخلی تشکیل میدهند. مرگومیر ناشی از درگیری در یمن ۶۳ درصد کاهش داشته است، اما این کشور بدترین رتبه را در جهان از نظر برداشت مردم از تأمین غذا و آب سالم و برق قابل اطمینان توسط دولت دارد.
سودان جنوبی با سطوح وحشتناکی از انواع خشونت، ۴۲ درصد از جمعیت خود را آواره کرده است و جمهوری دموکراتیک کنگو با جرایم خشونتآمیز همچون سرقت مسلحانه و حمله مسلحانه به خانهها بدون منابع پلیس محلی برای پاسخگویی مؤثر مواجه است.
درگیری روسیه و اوکراین از فوریه ۲۰۲۲، بزرگترین جنگ اروپا از زمان جنگهای بالکان در دهه ۱۹۹۰ را رقم زد و دو کشور را در زمره خطرناکترین کشورهای جهان جای داد. این درگیری روسیه را به پایینترین امتیاز صلحآمیز خود از سال ۲۰۰۸ رساند و اوکراین را برای نخستین بار به فهرست ۱۰ کشور خطرناک جهان وارد کرد، ۳۰ درصد از جمعیت اوکراین در حال حاضر آواره هستند.
سومالی با آدمربایی، قتل و سایر جنایات خشونتآمیز مواجه است و تروریستها همچنان فرودگاهها، ساختمانهای دولتی، هتلها، مناطق خرید و هر منطقه ممکن و غیرممکن را با خودروهای بمبگذاریشده، خمپارهها و بمبگذاران انتحاری مورد هدف قرار میدهند.
جنگ داخلی در سودان میلیونها نفر را آواره کرده و منجر به کمبود مواد غذایی و افزایش ۵۰ درصدی گزارشهای تجاوز جنسی شده است.
منبع: ایمنا
https://www.pgnews.ir/?p=147696