به گزارش خلیج فارس؛ در این مرحله، تیمهای والیبال مختلف در سه گروه به مصاف هم میروند که از بین آنها دو تیم اول سهمیه را کسب میکنند. به این معنی که شش تیم از این مرحله انتخاب میشوند و پنج تیم باقیمانده هم از طریق رنکینگ مرحله گروهی بازیهای لیگ ملتهای ۲۰۲۴. پس کسب نتیجه خوب در این مرحله تأثیر زیادی روی رنکینگ نهایی ایران در جدول کلی دارد و میتواند سرنوشت صعود را مستقیم تحت تأثیر قرار دهد.
مسئله اینجاست که کار ایران حسابی دشوار است. تیم ملی در گروه اول این مرحله انتخابی که به گروه مرگ مشهور است، با تیمهای برزیل (میزبان)، ایتالیا، کوبا، اوکراین، آلمان، جمهوری چک و قطر دیدار خواهد کرد. شاگردان بهروز عطایی از ساعت ۲۳:۳۰ امشب در نخستین مسابقه باید به مصاف آلمان بروند و امیدوار به کسب برد باشند. ایرانیها که با پروازی ۵۷ ساعته خودشان را از دوبی به ریودوژانیرو رساندهاند روی کاغذ و با توجه به جایگاه دو تیم نباید کار سختی داشته باشند. آنها امشب در این رقابتها در حالی به مصاف آلمان میروند که تجربه حضور در دو دوره بازیهای المپیک ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ را دارند، اما ژرمنها تجربه حضور در چهار دوره المپیک را در پرونده کاری خود دارند که نخستین حضور این تیم ۵۵ سال پیش (۱۹۶۸) بوده و رتبه چهارم را به دست آورده است.
تیم ملی والیبال آلمان که مدال نقره بازیهای المپیک ۱۹۷۲ مونیخ را نیز در پرونده خود دارد، در شهر ریودوژانیرو به دنبال کسب پنجمین سهمیه خود در این رویداد مهم جهان است. این تیم در سال ۲۰۰۸ به مقام نهم مشترک و در سال ۲۰۱۲ به رتبه پنجم مشترک مسابقات والیبال مردان بازیهای المپیک دست یافت. شاگردان بهروز عطایی نباید این حریف را دستکم بگیرند، زیرا آلمانیها سابقه ۱۲ دوره حضور در رقابتهای جهانی و قهرمانی جهان در سال ۱۹۷۰ و مدال برنز جهان سال ۲۰۱۴ را در گنجینه افتخارات خود دارند.
از سوی دیگر دو تیم ایران و آلمان در طول تاریخ ۹ بار به مصاف یکدیگر رفتهاند که حاصل آن چهار برد برای ایران و پنج پیروزی برای ژرمنها بوده است و تیم ملی والیبال ایران در انتخابی المپیک و در دهمین جدال تاریخ خود با این تیم به دنبال تساوی تعدادهای برد خود با این کشور است. آخرین جدال دو تیم در هفته دوم لیگ ملتها ۲۰۲۳ بود که تیم ملی والیبال ایران در شهر روتردام هلند موفق به شکست ۳ بر صفر این تیم شد و میخاییل وینیارسکی سرمربی تیم ملی آلمان پس از این شکست با عصبانیت راهی رختکن شد و در میکسدزون ورزشگاه حاضر نشد. در حال حاضر تیم ملی والیبال ایران با ۲۴۳.۵۵ امتیاز در رتبه یازدهم جهان قرار دارد و مردان والیبال آلمان با ۱۸۹.۷۶ امتیاز در جایگاه شانزدهم هستند.
سابقه دیدارهای دو تیم ایران و آلمان در تاریخ به قرار زیر است:
۱۹۹۱ (جام جهانی): ایران (صفر) – آلمان (۳)
۲۰۱۲ (جام واگنر): ایران (صفر) – آلمان (۳)
۲۰۱۳ (لیگ جهانی): ایران (۳) – آلمان (صفر)
۲۰۱۳ (لیگ جهانی): ایران (صفر) – آلمان (۳)
۲۰۱۴ (قهرمانی جهان): ایران (صفر) – آلمان (۳)
۲۰۱۸ (لیگ ملتها): ایران (۳) – آلمان (۲)
۲۰۱۹ (لیگ ملتها): ایران (۳) – آلمان (صفر)
۲۰۲۱ (لیگ ملتها): ایران (۲) – آلمان (۳)
۲۰۲۳ (لیگ ملتها): ایران (۳) – آلمان (صفر)
گفتنی است سیدمحمد موسویعراقی، امیرحسین اسفندیار، شهروز همایونفرمنش، میثم صالحی، پوریا حسینخانزاده، محمدطاهر وادی، جواد کریمی، امین اسماعیلنژاد، صابر کاظمی، محمد، ولی زاده، مهدی جلوه، محمدرضا حضرتپور، مبین نصری و آرمان صالحی ۱۴ بازیکن تیم ملی والیبال ایران در این رقابتها هستند.
مصطفی کارخانه (مدیر کاروان)، میلاد دارابی (سرپرست)، بهروز عطایی (سرمربی)، علیرضا طلوعکیان (مربی)، مسعود آرمات (مربی)، یاناس ویچیچ (کمکمربی و بدنساز)، امین علیاکبری (آنالیزور)، نیما دهپناه (فیزیوتراپ)، رضا قلیپور (پزشک) و مهدی فتحی (ماساژور) کادر فنی تیم ملی ایران را در این رقابتها تشکیل میدهند.