به گزارش«خلیج فارس» به نقل از فرارو، دلیل سرعت گرفتن ذوب این یخچال طبیعی، گرمای هوای ناشی از فصل تابستان و بارش کم برف در فصل زمستان بوده است. سوئیس زادگاه اکثر یخچالهای طبیعی در اروپا محسوب میشود.
کمیسیون نظارت بر وضعیت یخچالها در آکادمی علوم سوئیس اعلام کرد، در سال ۲۰۲۳ حدود ۴ درصد از حجم کلی یخچالهای قطبی در سوئیس ناپدید شده است که دومین کاهش قابل توجه یخچالهای طبیعی در یک سال محسوب میشود. میزان کاهش حجم یخچالهای طبیعی در سال ۲۰۲۲ حدود ۶ درصد بود.
کارشناسان در مرکز نظارت بر یخچالهای طبیعی گلاموس در حال بررسی ذوب شدید یخچالهای طبیعی در سال جاری به دلیل نشانههای هشدار زودهنگام در خصوص ۱۴۰۰ یخچال طبیعی سوئیس است. آکادمی علوم سوئیس همچنین اعلام کرد افزایش سرعت ذوب یخچالهای طبیعی واقعاً نگران کننده است. این حجم از یخی که تنها در مدت دو سال ذوب شده در سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ میلادی تشکیل شده بود.
ذوب شدید یخچالهای طبیعی در دو سال متوالی با این سرعت سبب فروپاشی و ناپدید شدن تعداد زیادی از یخچالهای طبیعی کوچکتر شده است. گروهی از محققان میگویند از دست دادن حجم زیادی از یخچالهای طبیعی به دلیل گذراندن زمستانی با کمترین بارش برف بوده است. در صورت بارش برف، به دلیل قرار گرفتن آن بر روی یخچالهای طبیعی از ذوب شدن آن در برابر نور مستقیم خورشید یا افزایش دمای هوا در فصل تابستان، جلوگیری میکند.
در سراسر سوئیس که کوهستان آلپ اکثر مناطق جنوبی و مرکزی آن را از یکدیگر جدا کرده است، ذوب یخچالهای طبیعی تاثیر گذار بوده است. یخچالهای طبیعی در جنوب و جنوب شرقی این کشور تقریبا سریعتر از میزان یخچالهایی که در سال ۲۰۲۲ ذوب شده بود، ناپدید شده است.