به گزارش خلیج فارس؛ باکتری های کشنده مانند سالمونلا ، اشریشیا کلی و لیستریا همواره در کمین غذاهای خام یا نیم پز قرار دارند و از این رو می توانند سلامت دستگاه گوارش و به طور کلی بدن را به خطر انداخته و انسان را دچار بیماری های جدی کنند.
در این میان گاهی اوقات اقدامات و احتیاط لازم به منظور پخت کامل غذا مورد توجه کافی قرار نمی گیرند.لورا باراجاس ، مادری 40 ساله اهل کالیفرنیا است که به دنبال مصرف ماهی نپخته (عدم پخت کامل و صحیح) و عفونت باکتریایی، اکنون دچار قطع عضو هر دو دست و هر دو پای خود شده است.
در ژوئیه گذشته، باراجاس مدت کوتاهی پس از تهیه و مصرف تیلاپیا که از بازار محلی در سن خوزه خریداری شده بود، شروع سریع علائم بیماری را تجربه کرد. گفته می شود که او ماهی را برای مصرف شخصی خریداری کرده و در خانه پخته بود.
آنا مسینا یکی از دوستان لورا، در رابطه با این اتفاق می گوید: «آنچه رخ داده بسیار وحشتناک است! چنین فاجعه ای ممکن است برای هر یک از ما تکرار شود. لورا تقریبا جان خود را از دست داده بود و به کمک دستگاه نفس می کشید. تیم درمانی وی را در کمای پزشکی قرار دادند. انگشتانش، پاهایش و لب پایینش سیاه شده بود. او کاملا دچار سپسیس شده بود و کلیه هایش از کار افتاده بودند. لورا مبتلا به ویبریو ولنیفیکوس بود که اغلب از آن تحت عنوان “باکتری گوشتخوار” یاد می شود»
لورا 3 فرزند دارد. او یک ماه بستری در بیمارستان را تحمل کرد که در نهایت به قطع هر چهار دست و پای وی به عنوان اقدامی حیاتی و نجات بخش منتهی شد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) در اوایل ماه اوت توصیه های احتیاطی ضروری درباره این بیماری باکتریایی را صادر کرد و از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خواست تا ویبریو را به عنوان یکی از عوامل مهم عفونت های باکتریایی در نظر بگیرند، چرا که گرم شدن آب دریاها زمینه رشد باکتری ها را مهیا می کند.
به گفته CDC، علائم و نشانه های عفونت ویبریو می تواند شامل موارد زیر باشد:
– اسهال آبکی اغلب همراه با گرفتگی معده، تهوع، استفراغ و تب.
– عفونت خون همراه با تب، لرز، فشار خون پایین خطرناک و ضایعات پوستی تاول زا.
– عفونت زخم که ممکن است به بقیه بدن گسترش یابد و همراه با تب، قرمزی، درد، تورم، گرما، تغییر رنگ و ترشح به شکل مایعات نشت کننده باشد.
دکتر ناتاشا اسپاتیسوود ، متخصص بیماری های عفونی دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو توضیح می دهد: دو راه برای آلودگی به این باکتری وجود دارد، چیزی را بخوریم که آلوده به پاتوژن است و یا در معرض آبی قرار بگیریم که این پاتوژن در آن زندگی می کند. در چنین وضعیتی باکتری می تواند از طریق بریدگی یا خالکوبی روی پوست وارد بدن شود.
سالانه تقریبا 150 تا 200 مورد از این عفونت توسط CDC گزارش می شود و نرخ مرگ و میر حدودا یک نفر از هر پنج فرد مبتلا است.
ناتاشا اضافه می کند که این باکتری به ویژه برای افرادی که دارای نقص ایمنی هستند خطرناک تر از سایرین است. او توضیح می دهد: افراد باید اقدامات احتیاطی معقولی را با توجه به شرایط خود انجام دهند. برای مثال اگر بریدگی با زخمی روی پوست خود دارید، از غوطه ور شدن در آب تا بهبودی کامل خودداری کنید. همچنین اگر دچار نقص سیستم ایمنی هستید، از فعالیت ها و غذاهای پرخطر پرهیز کنید.
آنا یک صفحه GoFundMe راه اندازی کرده است تا به پوشش هزینه های سنگین مراقبت های پزشکی وی کمک کند.
آنا نوشته است: این خانواده به شدت به کمک ما نیاز دارند. مرخصی با حقوق همسر لورا تمام شده است و برنامه معلولیت خانوادگی تنها 60 درصد از درآمد عادی او را تامین می کند. او ادامه می دهد: صورت حساب های رو به افزایش بیمارستان فشار بسیار زیادی را به خانواده وارد می کنند و این در حالی است که وضعیت جسمانی لورا نیز نیازمند تغییرات قابل توجهی در زندگی آنها خواهد بود.
تا 19 سپتامبر آنا موفق شد 82171 دلار از هدف 150 هزار دلاری خود را جمع آوری کند.
منبع: عصر ایران
https://www.pgnews.ir/?p=11056