حسن مرادی
مطابق آمار اعلام شده توسط سازمان برنامه بودجه استان، تعداد آموزش دیدگان مراکز فنی وحرفه ای های استان در سال 1401 مطابق نمودار است.
در این بین مراکز خصوصی با آموزش 12.669 نفر آمار نسبتا بهتری را دارند و جور مراکز دولتی را نیز تا حدودی به دوش کشیده اند.
نکته غم انگیز، آمار 164 نفر آموزش دیده در تنگستان است که در تنها مرکز فنی وحرفه ای (ثابت) این شهرستان 83 هزار نفری آموزش دیده اند، به عبارتی سازمان عریض و طویل با کلی زمین اشغال شده و رئیس و کارمند، ماهی فقط 13 نفر در آن آموزش دیده اند! ذکر این نکته ضروری است که این مرکز تنها مرکز در استان بدون مربی رسمی و پیمانی است!
خوشبختانه در مراکز خصوصی این شهرستان و کل استان کمی امیدوار کننده تر است اما معلوم نیست چه کسی پاسخگوی این شاهکار باید باشد و در شرایطی که این شهرستان از نرخ بالای بیکاری رنج می برد، فنی و حرفه ای شهرستان دقیقا وظیفه اش چیست؟!
در جنوب استان و شهرهای نزدیک پارس جنوبی، شهرستان عسلویه که طبق این آمار هیچ مرکز فنی و حرفه ای وجود ندارد! همچنین شهرستان کنگان با 406 نفر در سال، جم با 521 نفر و دیر با 527 نفر در طول سال آمار قابل قبولی نیست.
این آمارهای قابل نقد مراکز فنی و حرفه ای استان در حالی است که دوره های برگزار شده نیز عمدتا کیفیت لازم را نداشته و ساعت های برنامه ریزی شده به هیچ عنوان در واقعیت اجرا نمی شود، اما باز هم آمار برای یک استان صنعتی با وجود تعداد زیاد شرکت های نفت و گاز و تولیدی بسیار ضعیف است.
در این شرایط، نبود قدرت لابی گری و تاثیرگذاری مسولین استانی، عدم اهتمام جدی اکثر شرکت های صنعتی به بحث بومی گزینی و آمار ضعیف مراکز فنی و حرفه ای پازل بیکاری جوانان استان بوشهر را به خوبی کامل کرده است.
چند پیشنهاد
✅جایگزینی دوره های آموزش فنی و حرفهای از ابتدای سنین نوجوانی به صورت استاندارد و حرفه ای به مدت 2 الی 3 سال با دوره های کوتاه و ضعیف کنونی
✅افزایش جذابیت مهارت ها از طریق تنوع گسترده رشتهها در نظام آموزش فنی و حرفهای مانند خدمات اجتماعی- هنر- خدمات درمانی- طراحی- کشاورزی- مد- مهندسی- گردشگری- به خصوص کسب وکارهای دیجیتال که نیاز امروز کشور و دنیا هستند.
✅همکاری بین دولت به عنوان هماهنگ کننده، شرکت های صنعتی و خدماتی و فنی و حرفه ای های دولتی و خصوصی جهت نیازسنجی دوره های متنوع بر مبنای الزامات همواره متغیر بازار کار و برنامه ریزی جهت اجرای آنها
✅الزام شرکت های صنعتی استان به پذیرش کارورز و انجام دوره آموزش فنی وحرفهای در محیطکار. این موضوع توسط برخی از شرکت های پتروشیمی در عسلویه در دوره های سه ماهه در حال انجام است که نیازمند تقویت است.
✅حمایت از گسترش مراکز فنی و حرفهای خصوصی با توجه به بازدهی بیشتر این مراکز نسبت به مراکز دولتی
9 نظر
سلام
متاسفانه اظهار نظر افرادی که هیچگونه آشنایی و اطلاعی از جوامع هدف سازمان آموزش فنی و حرفه ای ندارند و درج این اظهار نظرها بدون تحقیق توسط رسانه ها موجب ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه میشود امار فوق یکی از 19 جامعه هدف فنی و حرفه ای را شامل میشود که البته این آمار هم بر اساس اشتباه کارشناس سازمان برنامه و بودجه استان مربوط به سال 1399 می باشد و اکنون از سایت سازمان مدیریت استان حذف شده است در مجموع کل تحلیل فوق بر اساس یک برداشت اشتباه صورت گرفته است و با تیتری منفی جهت انحراف ذهن مخاطب در سایت بارگزاری شده است
متاسفانه تحلیل نگارنده این خبر نسبت به گزارش ارائه شده نادرست و اشتباه می باشد آموزشگاههای فنی و حرفه ای بخش خصوصی جز لاینفک مراکز دولتی می باشد و برای بررسی عملکرد مراکز باید گزارش تجمیع شده (بخش خصوصی و دولتی ) را بررسی نمود نه به تفکیک ، دولت سالهاست به دنبال کاهش تصدی گری خود و واگذاری امور به بخش خصوصی می باشد لذا کاهش عملکرد آموزشی بخش دولتی نسبت به بخش خصوصی نه تنها نگران کننده نیست بلکه بسیار امیدوارکننده و قابل تقدیر می باشد و از دولت و سازمان انتظار می رود با افزایش واگذاری دوره های آموزشی به بخش خصوصی تصدی گری خود را نزدیک به صفر برساند و بجای برگزاری دوره های آموزشی ، به کار توسعه ، برنامه ریزی و نظارت بر بخش خصوصی جهت کمی و کیفی سازی آموزش های مهارتی بپردازد
علکی نگو. از همه بختر بیده که تو ارزیابی عملکرد مقام سیش دادن. چیش سفید، زورت گرفتن؟
از دوران سیاه مدیریت ….. خیلی بهتره
نکات مفنب قالب جدید سایت خلیج فارس کم نیست. از شلوغی صفحه اول که مخاطب را سردرگم کرده و اهم و فی الاهم نداره تا فونت های ریز صفحات داخلی و کامنت گذاری ابتدایی که امکان امتیازدهی هم نداره. نمی دانم مدیریت سایت چه اصراری دارد با همین سبک و سیاق ادامه دهد و تغییری ندهد یعنی مخاطب و نظراتش که به وفور می بینم زیرمطالب هم منتشر شده اهمیت ندارد؟ یا العجب
جالب اینکه الان کامنتی نوشتم و هیچ پیامی نیامد که به مدیریت رسیده یا نه! عامو علی چه سر خلیج فارس اوردی که عقبگررد داشته
واقعا همینه
یه دوره گرفتیم صبح میرفتیم مربیش بدون اینکه قبلش خبر بده نمیومد روزایی هم که میومد فقط میخواست یجوری تموم کنه بره
نه برنامه ای نه نظارتی هیچی نیست
هر موقع رفتیم مرکز it میدان امام گفتن کلاس هنوز برگزار نشده و فقط اسم و شماره همراه گرفتن و زنگم نزدن !!
با سلام و احترام به نظر حضرتعالی
اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر در سال 1401 بیش از 24 هزار نفر را در بخش دولتی آموزش داده 15 هزار نفر هم در بخش خصوصی آموزش داد است وبر اساس خروجی پورتال سازمان آموزش فنی و حرفه ای نمی دانم این آمار دور از ذهن از کجا آماده است.
اما در خصوص برگزاری دوره های مهارتی در مرکز فناوری اطلاعات بوشهر باید عرض شود با توجه به تعداد 3 کارگاه در این مرکز و حجم گسترده و استقبال مخاطبین از دوره های مهارتی بعضا شروع بعضی از دوره ها به تاخیر می افتد به مهمین خاطر شروع کلاس ها در بازده های یک الی دو ماهه برای بعضی از حرفه ها اتفاق می افتد که ار در برگزاری دوره ای کوتاهی شده از مخاطبینبزرگوار معذرت خواهی می شود.
بیاییم با حمایت رسانه در توسعه مهارت در استان بوشهر تلاشی دو چندان داشته باشیم نه عملکرد خوب این خحوزه را زیر سئوال ببریم.