خلیج فارس: این روزها و همزمان با بررسی لایحه بودجه سال آینده در مجلس گمانه زنی ها درباره قیمت بنزین مجددا داغ شده است.
به گزارش خلیج فارس؛ در این میان برخی از تحلیلگران افزایش قیمت بنزین به دلیل کسری بودجه را اجتناب ناپذیر می دانند و برخی دیگر معتقدند به دلیل شرایط اقتصادی و فشار تورمی دولت به سختی می تواند درباره افزایش قیمت بنزین تصمیم بگیرد.
این در حالی است که علیرغم کسری بودجه شدیدی که دولت برای سال آینده با آن دست و پنجه نرم می کند، به گفته کارشناسان و البته با توجه به تجربیات گذشته تنها نتیجه افزایش قیمت بنزین این است که یک جهش تورمی به وجود می آورد و از آنجا که درآمد حاصل از آن در هزینه های جاری به مصرف می رسد و سرمایه گذاری نخواهد شد در نتیجه به جز گرانی و تورم بیشتر حاصلی برای مردم نخواهد داشت.
موضوع دیگر در این رابطه استناد به مصرف بالای بنزین در کشور است که به گفته دولت باید جلوی آن گرفته شود. هر چند کسی مخالف کاهش مصرف بنزین نیست اما راهکار این موضوع گران کردن نیست بلکه افزایش کیفیت خودروهای تولید داخل و اجازه واردات خودروهای استاندارد و کم مصرف می تواند مصرف بنزین را به شدت کاهش دهد.
همچنین موضوع بهینه سازی و متنوع کردن سبد سوخت هم می تواند فشار مصرف بنزین را کمتر کند.
به گفته کارشناسان راهکار کاهش مصرف بنزین این است که ناوگان ریلی تقویت شود مسافر و بار به جای جاده از مسیر ریل تردد کنند همچنین باید سوخت متنوع شود خودروهای برقی وارد چرخه حمل و نقل شوند و موتور خودروها به سمت کم مصرف تنظیم و تولید شود.
به عبارت دیگر سیاست غیر قیمتی از قیمتی موثر و کاراتر است و موجب همراهی مردم هم خواهد شد.
از سوی دیگر باید این موضوع را در نظر گرفت که اقتصاد کشور ما در حال حاضر اقتصاد پویایی نیست که بتواند افزاش قیمت حامل های انرژی را تحمل کند بنابراین بحث واقعی نبودن قیمت بنزین هم در این شرایط به خودی خود منتفی است چرا که علاوه بر قیمت بنزین بسیاری دیگر از قیمت ها هم به صورت دستوری اجرا می شوند، از جمله حقوق کارگران که شکاف بزرگی با نرخ تورم و میزان استانداردهای جهانی حقوق و دستمزد دارد.
https://www.pgnews.ir/?p=53189