خلیج فارس: مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: گرایش انتخاب نامهای جدید برای نوزدان طی ۱۰ سال اخیر بیشتر شده است.
به گزارش خلیج فارس؛ اسکندر پاسالار با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته در استان بوشهر گرایش به نامهای جدید بیشتر شده است، تصریح کرد: نامهای مذهبی همچنان در صدر نام گزینی بوشهریها قرار دارد.
وی افزود: مشاهدات آماری نشان میدهد ذائقه خانوادهها تغییر داشته و نامهای ایرانی و غیرمذهبی نیز توانستهاند در بین اسامی مذهبی جایگاهی را به خود اختصاص دهند.
وی به مقایسه ۲۰ نام برتر پسران طی ۱۰سال گذشته با هشت ماهه امسال پرداخت و گفت: نامهای پسران در ۱۰ سال گذشته که دارای بیشترین فراوانی بودهاند شامل “امیرعلی، ابوالفضل، محمد، علی، امیرحسین، حسین، علیرضا، محمدطاها، رضا، مهدی، محمدرضا، امیرمحمد، علی اصغر، محمدمهدی، امیرعباس، طاها، پارسا، محمدحسین، امیررضا و محمدجواد” است و در هشت ماهه امسال نامهای “حسین، علی، محمد، امیرعلی، امیرحسین، علیرضا، آراد، کیان، آیهان، رضا، ماهان، آریا، شاهان، محمدحسین، امیرعباس، محمدرضا، ابوالفضل، مهدی، کارن و آرسام” دارای بیشترین فراوانی هستند.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته نامهای “فاطمه، زهرا، رقیه، زینب، فاطمه زهرا، یسنا، مریم، مهسا، ریحانه، نازنین زهرا، ستایش، هستی، سارا، نرجس، سارینا، معصومه، بهار، کوثر، نیایش و فاطیما” ۲۰ نامی بودند که در صدر نام گذاریها قرار داشتند، ادامه داد: این در حالی است که اسامی که از ابتدای امسال تا زمان حاضر بیشترین انتخاب را داشته اند نامهای “فاطمه، زهرا، رستا، دلوین، نورا، زینب، حلما، آیلین، رقیه، فاطمه زهرا، آوا، آوینا، آیسان، هانا، ریحانه، نیکا، پناه، دنیز، نیلا و بهار” میباشند.
وی با تاکید بر اینکه انتخاب نامهای مذهبی از جایگاه ویژهای در بین خانوادههای بوشهری برخوردار است، خاطر نشان کرد: کلیه اسامی که در ثبت احوال مورد موافقت قرار میگیرد از لحاظ معنا و مفهوم مناسب هستند؛ رویکرد سازمان ثبت احوال همواره احترام به حقوق افراد است و انتخاب نام فرزندان جزئی از حقوق شهروندان قلمداد میشود. به منظور رعایت حقوق شهروندی، نامهایی که در فهرست نامگذاری ثبت احوال نیست، مورد بررسی قرار میگیرند و چنانچه با قوانین جاری ثبت احوال مغایر نباشند، متقاضی میتواند آنها را انتخاب کند.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با اشاره به «کمیته انتخاب نام» سازمان ثبت احوال، گفت: این کمیته بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و در آن ۲ استاد دانشگاه در حوزه دکترای ادبیات فارسی، ۲ نماینده از فرهنگستان ادب و زبان فارسی و ۳ متخصص از سازمان ثبت احوال حضور دارند. نام درخواست شده توسط افراد در این کمیته بررسی میشود و در صورت تایید میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
پاسالار، یادآور شد: نامها و القاب هویت ما را تشکیل میدهند. با توجه به فرهنگ غنی و پیشینه این سرزمین نامهای دخترانه و پسرانه میتواند برگرفته از الگویهای دینی – مذهبی، ملی – باستانی، قومی، منطقهای، تاریخی، گلها و طبیعت باشد. به همین سبب سازمان ثبت احوال با رویکرد تعاملی احترام به علایق و سلایق خانوادهها را در دستور کار دارد و همراه با تغییر سلایق نسل جدید با نگاه نوین و پویا با رعایت اصول دینی، ملی، فرهنگی و تاریخی با شهروندان همراه میشود تا زمینه رضایتمندی مردم را فراهم آورد.
https://www.pgnews.ir/?p=29054
1 نظر
اونایی که بچه میسازن خیلی لاکچری هسن
پیل از کجا میارن ؟