خلیج فارس: رئیس سازمان ثبت احوال کشور می گوید: براساس قوانین دستگاههای دولتی و غیردولتی به هنگام ارائه خدمات به هیچ وجه نباید از مردم کپی و یا تصویر مدارک هویتی را دریافت کنند و این خلاف قانون است.
به گزارش خلیج فارس؛ اما همچنان در ادارت دولتی و خصوصی از مردم کپی مدارک دریافت می شود که باعث طولانی شدن کار و نارضایتی مراجعان می گردد. در حالی که با الکترونیکی شدن رویههای اداری انتظار می رفت این مسأله اصلاح شود.
تخلف است
هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور در گفتوگو با فارس اظهار کرد که براساس قوانین موجود کشور دستگاههای دولتی و غیر دولتی به هنگام ارائه خدمات به هیچ وجه نباید از مردم کپی و یا تصویر مدارک هویتی را دریافت کنند. این قانون است و اگر جایی صورت بگیرد خلاف قانون است.
کارگر ادامه داد: در ۲۰۰ دستگاه در ۲۰۰ هزار نقطه کشور سرویس احراز هویت را ارائه می دهیم و با توجه به همین مسأله نیازی نیست که به مانند گذشته از مدارک هویتی افراد کپی گرفته و یا تصویرش را دریافت کنند، چرا که ادرات خدمات رسان می توانند به صورت برخط و آنلاین اصالت هویتی مراجعه کنندگان را دریافت کنند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: براساس قانون باید ادارت از دریافت کپی مدارک هویتی خودداری کنندو به هیچ وجه مطابق قانون حق این کار را ندارند.
شاید از مدارکتان سوء استفاده شود
کارگر با اشاره به برخی مشکلات تحویل کپی مدارک، ابراز کرد: این اقدام علاوه بر آن که هزینه های خدمات را برای شهروندان افزایش میدهد، امکان دارد که این مدارک مورد سوء استفاده قرار گیرند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور تأکید کرد: نظارت بر اجرای این قانون تعریف شده و سازمان بازرسی می تواند ورود کند و ما آمادگی این را داریم که اگر به سازمان ثبت احوال تخلف ادارات و سازمان ها را اعلام کنند ما از مراجع ذی ربط آن را پیگیری کنیم. کلیه مراجع خصوصی و غیر دولتی و دولتی می توانند از طریق سامانه هدا سرویس احراز هویت ما را دریافت کنند.
سازمان اداری استخدامی کشور نیز تأکید کرده که دستگاههای اجرایی و بانکها به هیچ وجه نباید تصاویر مدارک، خصوصاً مدارک هویتی از افراد دریافت کنند چرا که سازمان ثبت احوال تمام نیازمندیهای دستگاههای گوناگون، برای استعلام اطلاعات هویتی افراد را ارائه داده است و ضرورتی ندارد که دستگاهها کپی مدارک هویتی افراد را دریافت کنند.
احمد وحیدی وزیر کشور هم 5 دی گفته بود: وقتی دستگاهها میتوانند به سامانههای ثبت احوال متصل شوند و به صورت برخط این مدارک هویتی را دریافت کنند این مسیر قطعا مسیر امنتری نیز خواهد بود و رفاه مردم را نیز به همراه دارد و نباید نسبت به دریافت کپیهای کاغذی اقدام کنند.
وحیدی با تاکید بر اینکه دستگاهها باید به تکالیف قانونی خود عمل کنند، ادامه میدهد که به متن قانون مراجعه کنند و از امکانات و ظرفیتهای ایجاد شده بهره بگیرند.
https://www.pgnews.ir/?p=71370
6 نظر
عزیز دل برادر چرا ادرات الزام نمی کنید که مدارک را از مردم نگیرند؟ چرا مردم و کارمند ادارات را رودررو قرار می دهید؟ اگر غیر قانونی هست باید ادارات را مکلف به راه انداختن کار مردم بدون اخذ مدارم مورد اشاره کنید. با اعلام رسانه ای که برای آنها تکلیف نمی شود می شود؟؟؟؟؟؟؟
خیلی خنده داره واقعا
عوض اینکه به ادارات بخشنامه قانونی بزنند از مردم درخواست دارند
مملکت کاملا به شیوه سریال برره اداره میشه
کپی ندیم شما تضمین میکنی کارمون انجام بشه؟
من یبار تو بانک موقع گرفتن وام گفتم کپی مدارکم رو نمیدم اوناهم گفتن بهت وام نمیدیم.
من خودم کارمندم اصلاسامانه وبخشنامه عدم دریافت مدارک از مشتری نداریم
باسلام
آنچه که جناب رئیس محترم ثبت احوال کشور گفتند هیچ گونه ضمانت اجرایی ندارد لطفا لطفا بحث دولت الکترونیک را از چرخه اداری و اجتماعی این مملکت حذف کنید لطفا!!!!!!!!!!!!!