مهدی جعفری زاده
وزیر بهداشت با بیان اینکه برای نخستین بار میزان موالید در کشور به کمتر از یک میلیون نفر در سال رسیده است، گفت: اگر به موضوع جمعیت توجه کافی نشود، این مسئله به خطرات جدی در ابعاد اقتصادی، سیاسی و امنیتی تبدیل خواهد شد.
به قول فلاسفه هر معلولی دارای علت و یا عللی است. این اصل علیت در تمام عالم هستی و از جمله بر جامعه بشری حکم فرماست. مهم این است که ما بتوانیم علل واقعی را به خوبی بشناسیم و برای آن برنامه ریزی کنیم در بیشتر مواقع کسانی که می خواهند تن به کار ندهند از واقعیات فرار کرده و به توجیه و دلیل تراشی موهوم متوسل می شوند.
قدم اول در دنیای علم و فلسفه دوری از پیش داوری و قضاوت های ساختگی و عدم سوگیری در علت یابی است.
اگر به درستی و بر مبنای واقعیات موجود، بخواهیم علل کاهش شدید فرزندآوری در کشور را تحلیل کنیم، خواهیم دریافت که:
یکم – چون تعداد ازدواج ها در کشور کم شده و آمارها مؤید آن است، پس فرزندآوری هم که تابع میزان ازدواج است، رو به کاهش رفته است. اینکه چرا آمار ازدواج ها کاهش یافته به شرایط اقتصادی شغلی امکانات زندگی مشترک و… ارتباط مستقیم دارد.
دوم – هزینه های فرزندآوری و نگهداری فرزند، این قدر زیاد شده که زوجین جدید توانایی تدارکات و تهیه امکانات از زمان بارداری تا تولد و سپس هزینه های خوراک پوشاک دارو و درمان و تحصیل آنها را ندارند.
سوم – فشار سنگین سایر هزینه های زندگی مشترک همانند اجاره بهای مسکن، قیمت لوازم خانگی، گرانی مایحتاج روزمره و… همه درآمدهای زوجین را به خود اختصاص داده و شرایط را برای فرزندآوری و فرزند پروری سخت کرده است.
علت چهارم … با دیدگاه مخاطبان
اگر مجموعه علل واقعی کاهش فرزند آوری را احصا کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که تا هنگامی که این علل وجود دارد شاهد کاهش فرزندآوری خواهیم بود و شاید این آمار با گذشت زمان سیر نزولی بیشتری را هم نشان دهد.
https://www.pgnews.ir/?p=212365