خلیج فارس:محققان بر این باور هستند که مصرف برخی مواد غذایی حافظه و مهارتهای تفکر را از کاهش حفظ خواهند کرد.
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از ایسنا، نتایج برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف یک وعده روزانه سبزیجات با برگ سبز میتواند حافظه و مهارتهای تفکر را حفظ کند و روند پیری آن را کاهش دهد.
در این تحقیق، سالمندانی که حداقل یک وعده از این سبزیجات را مصرف کردند، از نظر شناختی معادل ۱۱ سال جوانتر باقی ماندند. این نتایج با دادههای افرادی مقایسه شد که سبزیجات با برگ سبز کمتری مصرف کردند.
دکتر مارتا کلر موریس، اپیدمیولوژیست تغذیه و محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: افزودن روزانه یک وعده سبزیجات با برگ سبز به رژیم غذایی ممکن است راهی ساده برای کمک به ارتقای سلامت مغز باشد.
این روش ساه از افزایش شدید درصد افراد مبتلا به زوال عقل جلوگیری خواهد کرد، زیرا تعداد گروههای سنی مسنتر همچنان در حال افزایش است به همین دلیل راهکارهای موثر برای جلوگیری از زوال عقل به شدت مورد نیاز است.
در این مطالعه ۹۶۰ نفر با میانگین سنی ۸۱ سال مورد بررسی قرار گرفتند که هیچ یک از آنان زوال عقل نداشتند. حافظه و مهارتهای تفکر آنان سالی یک بار به مدت حدود پنج سال آزمایش میشد و هر فرد گزارش کرد که چند بار سبزیجات ازجمله سالاد و کاهو خورده است.
هنگامی که دادههای این گروه پیگیری شد، نتایج نشان داد که هر چه افراد سبزیجات برگدار بیشتری مصرف کرده بودند، سلامت شناختی آنان نیز بهتر بود.
دکتر موریس گفت: نتایج مطالعه ثابت نمیکند که مصرف سبزیجات با برگ سبز پیری مغز را کند میکند، اما ارتباط بین مصرف و کاهش این روند را نشان میدهد.
این تحقیق نمیتواند دلایل احتمالی دیگر را برای پیوند رد کند.
از آنجایی که تحقیق کنونی بر روی افراد مسن متمرکز بود و بسیاری از شرکتکنندگان سفیدپوست بودند، نتایج ممکن است برای افراد جوانتر و رنگین پوستان صدق نکند.
نتایج باید توسط محققان دیگر در جمعیتهای مختلف و از طریق کارآزماییهای تصادفیسازی شده تایید شود تا رابطه علت و معلولی بین خوردن سبزیجات با برگ سبز و کاهش بروز زوال شناختی مشخص شود.
نتایج این تحقیق در نشریه Neurology منتشر شده است.
https://www.pgnews.ir/?p=30073