خلیج فارس: نايبرييس اتاق بازگاني ايران و قطر گفت: درآمد قطر در دو دهه گذشته ۱۵۰۰ ميليارد دلار بوده اما در ايران با توجه به تحريمها هيچ طرح توسعهاي نداشته و نتوانستيم از تكنولوژي روز دنيا استفاده كنيم و حتي نتوانستيم سرمايهگذار خارجي و تجهيزات براي استخراج و بهرهبرداري كه ركن اين كار است را جذب كنيم.
به گزارش خلیج فارس؛ خورشيد گزدرازي در ارزيابي برنامههاي توسعهاي قطر در حوزه پارس جنوبي و همچنين اكتشاف ميزان جديدي از گاز در اين ميدان مشترك اظهار داشت: كشور قطر از سال ۱۳۷۰ برداشت از پارس جنوبی را آغاز كرد. ايران نيز ۱۵ سال طول كشيد كه از اين ميدان برداشت داشته باشد، ۶۷ درصد از اين منابع گازي مشترك سمت قطر و ۳۷ درصد سمت ايران است و با توجه به شرايطي كه ايران به لحاظ تحريم و محدوديت تامين منابع مالي و تجهيزات داشته ميزان برداشت حجمي قطر بيشتر از ايران بوده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر بيشترين درآمد از الانجي را قطر دارد، افزود: سال ۲۰۲۱ اين كشور ۷۷ ميليارد دلار درآمد داشت و توانسته به دانش فني و سرمايهگذاري مشترك كه نياز اين منابع گازي است دسترسي داشته باشد. همچنين توانسته سهامداراني كه در حوزه نفت و گاز حرفي براي گفتن دارند مثل شل، توتال، اگزونموبيل را جذب كند و باتوجه به اينكه تحريم نيست توانسته از ظرفيت شركتهاي بزرگ استفاده كرده و موفق عمل كند.
نايبرييس اتاق بازگاني ايران و قطر گفت: درآمد قطر در دو دهه گذشته ۱۵۰۰ ميليارد دلار بوده اما در ايران با توجه به تحريمها هيچ طرح توسعهاي نداشته و نتوانستيم از تكنولوژي روز دنيا استفاده كنيم و حتي نتوانستيم سرمايهگذار خارجي و تجهيزات براي استخراج و بهرهبرداري كه ركن اين كار است را جذب كنيم و از ظرفيتها استفاده كرده و بهره كافي از اين حجم از گاز ببريم.
وي ادامه داد: اكنون قطر خود را به عنوان يك صادركننده گاز دنيا معرفي كرده و در غياب روسيه ميتواند به كشورهاي اروپايي صادرات داشته باشد اما ما باتوجه به شرايطي كه داريم از اين ميدان استفاده بهينه براي درآمدزايي نداشتهايم و دليل آن هم اين است كه به دليل تحريم براي برداشت با محدوديت مواجهيم، ما در پساتحريم توانستيم تعاملاتي با خيلي از شركتهاي بينالمللي در پارس جنوبي براي سرمايهگذاري و توسعه و توليد داشته باشيم اما به دليل تحريم كار با ايران را ادامه ندادند و اكنون ما نميتوانيم از ظرفيت سرمايهگذار و تجهيزات خارجي كه ركن استخراج و بهرهبرداري است، استفاده كنيم.
نايبرييس اتاق بازگاني ايران و قطر بيان داشت: اكنون بسياري شركتهاي پتروشيمي به دليل نبود قطعه از دور توليد خارج شده و دچار مشكل شدهاند، بنابراين تحريمها يك اتفاق انكارنشدني به خصوص در حوزه نفت، گاز و پتروشيمي است، برخي تجهيراتي كه قبلا از كشورهاي اروپاي تامين ميشد براي تعمير و نوسازي با چالش مواجه شده و برخي واحدهاي توليدي خارج از سرويس هستند، هرقدر تجهيزات داخلي بتواند درصدي را جايگزين كند اما همچنان با مشكل مواجهيم و همين توليد و صادرات را با مشكل مواجه كرده است.
گزدرازي يادآور شد: واقعيت اين است كه قطر در حوزه گاز از ايران پيشي گرفته و دليل آن هم اين است كه شركاي بزرگ تجاري دارد كه خود مصرفكننده محصولات توليدي قطر هستند و دانش فني هم در اختيار دارند و آن را در اختيار قطر قرار ميدهند و همين نبود امكان و سرمايه ما را از توسعه خيلي از ميادين باز ميدارد و دسترسي را محدود ميكند.
https://www.pgnews.ir/?p=84982
8 نظر
چون آدمهای عاقل و مدیران خردمند کشور قطر را اداره می کنند نه مثل ما افراطیون تندرو که از عقل و خرد محروم هستند . آدمهای خردمند منافع ملی را می بینند و درگیر شعارهای ایدیولوژیکی نمی شوند و با تمام دنیا رابطه دارند نه اینکه با تمام دنیا دشمن باشند و همچنین آدمهای خردمند هرکجا که ببینند نمی تواند قدرت را به اهل خود می سپارند نه مثل ما فقط به فکر خالص سازی با آدمهای ضعیف هستند.
دلیلش ما مسول سفارشیبارتی بازی سرکارند و مدروک پولی گرفتن و فسادو بی عدالتی تا دلت بخاد اونا ندارن و فکر مردمشانند
احسنت
چه پرسش بیجایی !
بر چه اساس خودمون با قطری ها مقایسه می کنیم ؟
سطح آگاهی و درک اجتماعی قطری ها اصلا قابل مقایسه با ما نیست .
قبلا هم نوشتم و شما سانسور کردی .
مردمی که میرن … دنبال معجزه شفای کور و
کچل و فلج رو با سایر ابنا بشر مقایسه نکنید .
عدد اختلاسها و هاپولیها رو جمع بزنین همه چی دستتون میاد
صد رحمت به دوران عصر هجر
اهل دزدی نیستن تمام
با کدام سرمایه گذاری و تکنولوژی قرار است میادین نفت و گاز را توسعه دهیم؟ کدام منابع انسانی توانمند قرار است نیروی توسعه گر صنایع نفت و گاز کشور باشد؟ شما فقط معیارهای انتخاب مدیران و نحوه استخدام و ارتقا وارزیابی کارکنان وزارت نفت و شرکت های نفت و گاز را ببینید تا متوجه عمق فاجعه شوید. استخدام های رانتی و سفارشی و رفاقتی. انتخاب مدیران ناکارآمد و نالایق براساس معیارهای رانتی و رفاقتی. این راهی که می رویم راه تامین منافع باندی و قوم و قبیله ای است و هیچ انطباقی با مفاهیم توسعه وکسب و کار ندارد.