خلیج فارس:هر چه که بود و هست، واکنش بازار ملموسترین اتفاق دیشب بود.
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از برترینها؛ روز گذشته اولین راند مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط برگزار شد. مذاکراتی که طبق گفته عراقچی و ویتکاف مثبت ارزیابی شده. اما درست در زمانی که تیم دیپلماسی کشور در مسقط در جهت منافع ملی تلاش میکرد، ناگهان “تهران تایمز”، ارگان رسانه جبهه پایداری با ارسال سیگنال منفی نوشت: به نظر میرسد آمریکاییها به دلیل اختلافات داخلی در حال تلف کردن وقت هستند و با طرح ادعاهای عجیب در فضای رسانهای، بنا ندارند مذاکره خوب و سازندهای داشته باشند.
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-12-21 15:10:11Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
این روزنامه در شماره امروز خود هم از موضع خود کوتاه نیامد: یک شروع مثبت در مسقط، اما آیا به خوبی پایان خواهد یافت؟
همین مسیر را کیهان هم در صفحه نخست خود طی کرده، این روزنامه در واکنش به مذاکرات امروز در مسقط نوشت: افق توافق با ترامپ روشن نیست، کشور را معطل نکنید. سؤال روشن و صریح اینجاست: اگر طرف مقابل در مذاکرات نه ارادهای برای رفع تحریمها دارد و نه صداقتی در پایبندی به توافقات گذشته، چرا باید معیشت مردم را به طناب پوسیده مذاکره گره زد؟ آیا عقلانیت و تدبیر حکم نمیکند که به جای نگاه به بیرون، توانمندیهای داخلی را فعال کنیم و از ظرفیتهای موجود برای بهبود وضعیت اقتصادی بهره ببریم؟
اما هر چه که بود و هست، واکنش بازار ملموسترین اتفاق دیشب بود. شب گذشته تتر با کاهشی چشمگیر به کانال هشتادهزارتومان هم سرک کشید و اکنون روی 90هزارتومان ایستاده. طلا هم به کانال شش میلیون تومان رفت. اما برخی کارشناسان معتقدند که این هیجانات بازار ثبات چندانی ندارد و نرخ ارز ممکن است به همان سرعت دیشب به کانال قبلی یا حتی فراتر از آن برگردد. در واقع ممکن است در یکی از همین شنبههایی که وعده ملاقات تیمهای دیپلماتیک ایران و آمریکا شده، باز هم جو روانی عامل تحرک در نرخ ارز شود. نکتهای که تا کنون مشخص شده، نوسان قیمت ارز تا حدود زیادی بر اساس معادلات بازار پیش نمیرود و بیشتر این جو روانی است که قیمت را تکان میدهد.
در همین ارتباط هاتف شاملو، کارشناس اقتصادی در گفتگو با تجارتنیوز دو سناریوی محتمل را برای دلار طی ماههای پیش رو پیشبینی کرده:
*در حال حاضر ارزش ذاتی قیمت دلار در محدوده ۸۳ تا ۸۵ هزار تومان قرار دارد. اگر توافق انجام شود و مذاکرات در مسیر مثبتی پیش رود، قیمت دلار میتواند روند نزولی داشته باشد و حتی به سطح ۸۵ هزار تومان و در صورت توافق قطعی، به ۸۰ هزار تومان نیز برسد.
*در صورتی که ایران بتواند با جهان روابط اقتصادی برقرار کند، تحریمها برداشته شود و ارز حاصل از صادرات شرکتها مستقیماً وارد کشور شود، زمینه برای کاهش بیشتر نرخ ارز فراهم خواهد شد. اما باید توجه داشت که این سناریو بسیار خوشبینانه است.»
*اگر اخبار منفی به بازار مخابره شود، قیمت دلار میتواند به شکل هیجانی افزایش یابد. در چنین شرایطی، حتی ممکن است سقف ۱۱۰ هزار تومانی شکسته شود و دلار به محدوده ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان صعود کند.»
*اگر در نیمه اول سال، مذاکرات به تفاهم رسمی منجر و روند رفع تحریمها آغاز شود، دلار میتواند به کریدور ۷۰ هزار تومانی نیز برگردد. اما تحقق این سناریو نیازمند تعهدات عملی، کاهش تنشهای بینالمللی و بازگشت ارز صادراتی به کشور است.
https://www.pgnews.ir/?p=248046