دکتر عبدالکریم مشایخی – مدیر بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر
جناب حاج رسول میگلی نژاد، مدیر هفته نامه وزین صدای بوشهر در صفحه نخست نشریه چهارشنبه 12 دی 1403، مقاله ای با عنوان “بوشهر همچنان در حسرت یک پارک بین المللی” منتشر کرده که تلاش دارد به این چرایی پاسخ دهد که مسئولین استان فارس چرا دراحداث پارک بین المللی کوه دراک شیراز موفق بوده اند اما مسئولین اجرایی استان بوشهر از سال 1383 تا کنون هنوز نتوانسته اند پروژه احداث پارک بین المللی لیان که در زمان استانداری مهندس تبادار مصوب شد به انجام برسانند؟
از آن جایی که در نخستین روزهای احداث این پارک تاکنون در جریان شکل گیری آن بوده ام برای اطلاع همشهریان عزیزم مطالبی چند قلمی می نمایم و قضاوت را به آنان واگذار می کنم تا بدانند که ما و مسئولین ما در رابطه با بندری که روزگاری وجاهت بین المللی داشته و دهها کنسولگری و نمایندگی سیاسی کشورهای بزرگ اروپایی و دهها کمپانی بزرگ تجاری در این بندر به فعالیت مشغول بوده و شرکتهای هواپیمایی بین المللی مانند یونکرس (لوفتنزا)، ک.ال.ام و بریتیش ایروی و ایرفرانس در آشیانه آن به زمین می نشسته، ما با مردم این بندر چه کار کرده ایم.
شایان ذکر است که در دوران استانداری مهندس تبادار که تا آبان 1384 ادامه یافت، این استاندار فهیم و سخت کوش و تلاشگر که احداث آزادراه سیراف (بوشهر-عسلویه) از یادگارهای دوران حکمرانی ایشان است، طرحی جامع با عنوان “منطقه گردشگری بین المللی لیان” به تصویب رسانید که می بایستی در چهار مرحله به اجرا در آید و منابع درآمدی این پارک بین المللی هم آنگونه که ملاحظه خواهید کرد، کارشناسانه و آگاهانه پیش بینی شده بود.
طرح مذکور شامل موارد ذیل بود:
طرح ۱: منطقه گردشگری بین المللی لیان
۱- هتل ۴ ستاره – کشتی تفریحی – تور خرید از بنادر استان بوشهر – جاذبه های گردشگری ایران و جهان – سالن همایش و تالارهای چند منظوره – سینما- جت اسکی
طرح ۲ : شهربازی، پارک آبی و هتل ۵ ستاره
الف : – پارک آبی شامل ۲ سالن کامل و مجهز جهت آقایان و خانم ها – شهر بازی روباز – هایپر مارکت – مجموعه بازیهای کامپیوتری – مجموعه رستورانها – هتل ۵ ستاره – هتل ۳ ستاره
طرح ۳ : منطقه گردشگری عشایر قشقائی
الف – دامداری با حداقل ۲۰۰۰ راس دام
ب منطقه کشت و صنعت
ج – ایجاد مکانهای عشایری بصورت چادرهای خانوادگی حداقل 50 چادر
د- تفریحات عشایری و رستوران – اسب سواری – شتر سواری – بازیهای محلی – غذاخوری عشایری (رستوران سنتی عشایری)
منابع درآمدی پارک بین المللی لیان
بخش الف:
بک هتل ۴ ستاره خلیج فارس – کشتی تفریحی – توریستی – ترن هوایی – سینما روباز – چرخ و فلک – برج ایفل – سالن همایشات – تالار عروسی – مجموعه رستوران ها (۳) – جت اسکی – سینما فضائی – دریاچه مصنوعی – موزه لوور – قایقرانی در رودخانه – پاتیناژ – ورودی مجموعه – پارکینگ مجموعه – پارکینگ تالار – سالن بازیهای کامپیوتری – سالن بولینگ – بیلیارد – فوتبال دستی – تونل وحشت – میدان نقش جهان (درشکه) – سالن تیراندازی
بخش ب:
بازار وکیل مجموعه فروشگاهها حداقل ۲۰ واحد – میدان نقش جهان مجموعه فروشگاهها حداقل ۲۰ واحد
چایخانه سنتی و مدرن ۱۰ واحد – آلاچیق خانوادگی ۵۰ – سوپر مارکت ۴ واحد – استخر ۲ واحد – مجموعه فروشگاههای خدماتی عکاسی – ارایشگاه – داروخانه ….. – خدمات دولت الکترونیک.
در این پارک بین المللی همچنین اهدافی به شرح ذیل برای تفریح و سرگرمی بازدیدکنندگان منظور گردیده بود که بر جاذبههای گردشگری این پارک می افزود:
پارکینگ 1000 خودرویی- ایستگاه ترن هوایی – میدان آزادی – پایانه کشتی تفریحی – خیابان خلیج فارس – پارکینگ نخلستان – پایانه جهت اسکی – پل خرمشهر بطرف هتل خليج فارس – سینمای روباز – حمام فين كاشان – سعدی – تخت جمشید – سالن بازیهای کامپیوتری – دیوار چین – سینمای فضائی – آبشار نیاگارا – اسکیت روی یخ – تونل وحشت – چرخ و فلک – میدان نقش جهان – سالن بولینگ و بیلیارد – موزه لورو – فضای سبز – آرمگاه خیام – سالن همایشات – تالار عروسی – باغ بهشت – خیابان مشاهیر – میدان ریسعلی دلواری – خیابان دفاع مقدس – مجموعه رستورانها – آرامگاه فردوسی – حافظ – بازار وكيل – برج ايفل – اهرام ثلاثه – دریاچه مصنوعی – سی و سه پل – پل خواجو.
اما از آنجایی که در تاریخ ایران بزرگانی بوده اند که خوش درخشیدند اما دولت آنان مستعجل بود، این قاعده نامیمون مشمول حکمرانی آقای مهندس تبادار نیز گردید و با تغییر ایشان، فرد دیگری سکان استانداری بوشهر را در اختیار گرفت، که هم شهروند بومی استان بوشهر بود و هم لایق و دلسوز؛ آقای علی افراشته.
هرگز فراموش نمی کنم که اگر حمایت ایشان نبود، کنگره باشکوه بین المللی سیراف با حضور پژوهشگران داخلی و خارجی هرگز به انجام نمی رسید. این کنگره در دوران استانداری جناب تبادار برنامه ریزی شد. هم چنین از زمانی که ایشان در ساختمان استانداری بوشهر قرار گرفت، تلاش شبانه روزی خود را صزف اتمام پروژه هایی کرد که در زمان آقای تبادار آغاز شده و هنوز به اتمام نرسیده بود. از جمله فعالیت ها، ادامه پروژه پارک لیان بود که با استقرار آقای مهندس باستی در آن پارک و استقرار دستگاه موزاییک سازی در آنجا به طور شبانه روز در حال تکمیل این پارک بودند.
اما متاسفانه دوران خدمت این استاندار خدوم هم مستعجل بود و با رفتن آقای افراشته، ادامه کار این پروژه عظیم متوقف گردیده و با آمدن استاندار بومی بعدی یعنی جناب آقای سالاری احداث پارکی جدید در ضلع شرقی بندر بوشهر با عنوان “دهکده گردشگری” در دستور کار قرار گرفت و بدینگونه بود که شهرداری بوشهر که وظیفه تداوم کار در پارک لیان به آنان واگذار شده بود، فقط در کنار دریا پارکی با امکانات گردشگری در دستور کار خود قرار داد و این خدمت ارزشمند را به پایان رساند.
هر چند که زمین های ضلع غربی که قبلا توسط استانداری بوشهر با نخل کاری و تاسیسات زیربنایی سامان بخشی شده بود هم چنان بلاتکلیف و به امان خدا رها گردید.
اما به عنوان یک شهروند بوشهری که بیش از چهل سال است پیگیر تعالی و ترقی زادگاهم بوشهر هستم که روزگاری به عنوان یک بندر تجاری در سطح بین المللی مطرح بوده، پیشنهاد می کنم، شهرداری بوشهر که در حال حاضر متولی سامان بخشی این پارک زیبا و کم نظیر (لیان) می باشد، با تامین اعتبار لازم و با همکاری استاندار جدید بوشهر جناب دکتر ارسلان زارع، اهداف عالیه پارک لیان که در طرح های استاندار وقت بوشهر جناب تبادار برنامه ریزی شده بود، در ضلع شرقی پارک تا نزدیکی های کوه هزار مردان به اجرا گذارند و با این کار مشترک احیاگر شکوه دیرینه بوشهر و بندری باشند که روزگاری معتبرترین بندر تجاری ایران و باب الابواب خلیج فارس بود. (انشاالله بمنه و کرمه)
https://www.pgnews.ir/?p=219417
16 نظر
اون زمانی که اون منطقه رو تکه تکه کردن و سند دادن شما کجا تشریف داشتید؟ در جریان شکل گیری ش بودی؟ وقتی یه سری آدمای آزاده و سر فراز اعتراض کردن صداتون در نیومد. …
فعلا که شده ملک ارگان های نظامی و تاسیسات آب شیرین کنی
هیچ آدم عاقلی نمیره داخل جایی که دستگاه های نظامی و امنیتی وجود دارند پروژه گردشگری احداث کنه، پس اگر قراره پروژه ای اونجا اجرا بشه اول باید دستگاه های نظامی و امنیتی از اونجا خارج بشن
از شما با این جایگاه بعیده. مگه ادعا نمی کنید در جریان همه چی هستید؟ ساخت و سازهای پارک لیان رو دیدید؟ صداتون در اومد ؟ …
شهردار غلامعلی میگلی چه کاری برای بوشهر در زمان شهردار و نمایندگی انجام داد؟؟؟ حتی چهار تا اتوبوس برای داخل شهر بوشهر نیاورد تازه مخالفت هم میکرد
هر چی کار تو بوشهر شد زمان این بنده خدا بود.اخرشم نمیدونیم چطور شد عذر این بینوا رو خواستن
سلام تعمیرات پارک لیان غربی انتخاب پیمانکار شده و تو همین هفته شروع بکار میکنه.شهرداراقای حیدری نظارت کامل برکاردارند
شهرداری بوشهر با آن همه ثروت بدنبال کار ریشه ای که نیست فقط بنر چاپ کند و میادین را پارچه و عکس بگذارد
اصلا آیا شهرداری یک خط برای شهروندان برای طرح مسائل و اطلاع دهی مشکلات دارد؟
سامانه 137
متاسفانه گرفتار ضعیف ترین شهردار و ضعیف ترین مدیریت راه شهرسازی شدیم تا دیر نشده جناب آقای زارع استاندار محترم بوشهر این دو مدیر ضعیف رو عزل کنند و از مدیران کار آمد برای پیشرفت و آبادانی بندر بوشهر استفاده نمایند
باید بحال شهر بوشهر افسوس خورد هیچ کسی به فکر زیباسازی و ساخت پارک در شان مردم بوشهر نیست با وجود داشتن ساحل خوب و زیبا یه پارک درست حسابی نداریم اون از پارک لیان که شده محل تخلیه زباله های ساختمانی و بخش اعظمی از ساحل هم که توسط سازمان …. تصرف شده و کسی هم زورش بهشون نمیرسه ، و انتهای پارک شغاب که قبلا در تصرف مهمانسرا بود و طبق قانونی که در زمان رئیسی اعمال شد قرار بر این بود که حریم شصت متری دریا به نفع مردم رفع تصرف شود که این کار هم شد و تا حدودی فضا سازی توسط شهرداری انجام شد ولی متاسفانه دوبار شاهد این هستیم که سازمان مربوطه جلوی کار پیمانکار رو گرفته و اعلام کرده زمین متعلق به مهمانسرا هست و قرار بر این شده که مجددا اون قسمت به مهمانسرا اضافه شود و یه پارک بلوار امام علی بود که دلمون به اون خوش بود متاسفانه اونم مثل بقیه پروژه های عمرانی شهر نیمه کاره رها شد و مشخص نشد بودجه ای که براش در نظر گرفتن کجا استفاده کردن.
مسئولین استان طی سال ها با بی تدبیری و بی خیالیشون باعث عقب افتادگی استان در تمام زمینه ها شده، تا کی باید بشینیم و پیشرفت بقیه نقاط کشور رو ببینیم؟
جانمایی و استقرار تاسیسات آبشیرین کن و کارگاههای ساخت و ساز تاسیسات و شناور های دریایی از یک سو و تاسیسات نظامی و رادار و پدافند از سوی دیگر و محدودیت ها و حریم نیروگاه اتمی از سوی دیگر فضای این پارک را به محیطی خشن و ناموزون تبدیل کرده است که هیچ زیبایی پ لطافت و هارمونی در آن دیده نمی شود. اینها همه نتایج تصمیمات ناهماهنگ، مدیریت استانی ناکارآمد و بدون شناخت جغرافیا و برنامه ریزی شهری منسجم است. شهری که با بوی بد تصفیه خانه فاضلاب در مبدا ورودی شهر از مهمانانش پذیرایی می کند، شهری که بدلیل عافیت طلبی مدیرانش فضای سبز آن از درختان مضر، سمی و بیماری زای کنه کارپوس تشکیل شده است. شهری که نرخنامه کرایه تاکسی در آن بی معنا است. شهری که مدیریت حمل و نقل عمومی اتوبوسرانی و تاکسیرانی آن مانند دوره قاجار اداره می شود. همه نشان می دهد تعلق، دلسوزی و عقلانیت و تدبیر در مدیریت شهری حاکم نبوده و منافع عمومی و توسعه شهری فدای ندانم کاری ها شده است
گرفتار مشت مسول ضعیف ناکارامد شدیم عشقشون میز صندلی پست
سلام وضعیت ا آسفالتها و کوچهاا سنگ جدول نمیتونن عوض کنن خدایش برین روستاها بازدیدکنید الگو برداری بفرمایید چقدر زیبا گناه این بزرگوارانم نیستا هر کیو دیدن بدون استعلام بدون کار بدون تجربه قبلی میان میذارن سر کار نتیجه همیشه ویرانی سالی یه بارم تو شهر بازدید نمیکنن اینا واقعا از خدا هم نمیترسن نظارت کل داره
سالهاست بوشهر در رکوده و هیچ پروژه عمرانی چشمگیری توش ایجاد نشده بعد از پارک شغاب،پارک جفره و ساحل سازی میدان رئیس علی تا استادیوم،پارک شورا و کافه های پایین و ساحل سازی خیابون ساحلی و ترمینال و پل هوایی دیگه چیزی ندیدیم.همه اینها بخاطر اینه که بجز یکی دوتا مابقی آدم جربزه داری شهردار نبوده و دوم اینکه بجز یکی دوتا مابقی بچه شهر بوشهر نبودن که دلشون برای این شهر بسوزه