خلیج فارس: روزنامه همشهری در گزارش تازه خود ادعا کرده است دو خبرنگار زن دستگیر شده «نیلوفر حامدی و الهه محمدی» دو خبرنگار زنی بودند که قصد براندازی داشتند. گفتنی است که دیروز رای احکام این دو خبرنگار صادر شده و آنها به ترتیب به ۶ و ۷سال حبس محکوم شده اند.
این روزنامه نوشته: با توجه به رأی بدوی صادرشده، الهه محمدی به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، به تحمل ۶سال حبس، بهاتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضدامنیت کشور به ۵سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم شد. نیلوفر حامدی نیز به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۷سال حبس، بهاتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضدامنیت کشور به ۵سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، به تحمل یک سال حبس محکوم شده است.دادگاه همچنین برای هر دو متهم «مجازات تکمیلی» هم درنظر گرفته و آنان با توجه به اقدامهای ضدامنیتیشان، به استناد بندهای «پ»، «ح» و «ذ» ماده۲۳ قانون مجازاتاسلامی، بهمدت 2سال از عضویت در احزاب، گروهها، دستههای سیاسی و فعالیت در فضایمجازی، رسانهها و مطبوعات محروم شدهاند. درصورت تأیید حکم ازسوی دادگاه تجدیدنظر، متهمان مجازات اشد (۶سال حبس برای الهه محمدی و ۷سال حبس برای نیلوفر حامدی) را تحمل خواهند کرد.
صدور احکام بدوی برای این دو متهم درحالی است که برخی تلاش میکردند با انکار اتهامهای ضدامنیتی آنان، «انجام رسالتهای خبرنگاری» را بهعنوان جرم متهمان اعلام کنند، اما مقامهای قضایی کشور بارها اعلام کردند فعالیتهای خبرنگاری دلیل دستگیری این دو نیست و اتهامهای امنیتی متوجه آنان است. اکنون اما با صدور رای بدوی برای این دو متهم، جزئیات بیشتری از پرونده آنان منتشر شده که نشاندهنده ارتباط آنان با دولت آمریکاست.
این در شرایطی است که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در اظهاراتی، با ادعای حمایت از حرفه روزنامهنگاری و بیان اینکه روزنامهنگاری جرم نیست، از 2خبرنگار ایرانی بازداشت شده حمایت کرده بود.
چگونگی ارتباط با آمریکا
جزئیات منتشر شده از پرونده نشان میدهد فعالیتهای گسترده نیلوفر حامدی و الهه محمدی در پروژه«دیدهبان آزار» و ارتباط این پروژه با «سازمان اتحاد برای ایران» از مصادیق ارتباط این افراد با وزارت امورخارجه آمریکاست. «سازمان اتحاد برای ایران» یکی از سازمانهای غیرانتفاعی مرتبط با دولت آمریکا بهحساب میآید که بهصورت مستقیم یا از طریق سازمانهای واسطه، در حوزه توانمندسازی، آموزش، شبکهسازی و تقویت افراد تأثیرگذار در کشورهای هدف دولت آمریکا پروژههای متعددی را دنبال میکند؛ پروژهای که ازسوی این سازمان برای ایران طراحی شده بود پروژهای موسوم به «دیدهبان آزار» با مدیریت «غنچه قوامی» بوده است.
نقشآفرینی ضدامنیتی متهمان
در تحقیقات مشخص شد عامل اصلی این پروژه در داخل کشور الهه محمدی بوده که بهصورت آگاهانه ضمن مدیریت اکانتهای مربوط به شبکههای اجتماعی، نسبت به تولید محتوا، اقدامهای میدانی و هماهنگی میان شبکه مرتبطان پروژه در داخل، اقدامهای قابلملاحظهای انجام دادهاست.
این در حالی است که نیلوفر حامدی نیز به نقش خود در این پروژه اعتراف و تصریح کرده که با توجه به حضور در دورههای آموزشی ویژه، در زمینه گروهسازی، شبکهسازی، ایجاد همگرایی میان عناصر داخل و خارج کشور و هشتگسازی در پروندههای امنیتی نقشآفرینی کردهاست.
تیتر همشهری درباره این دو خبرنگار هم جالب توجه است.