خلیج فارس: کنسرت گروه «لیان» بوشهر به سرپرستی محسن شریفیان، یکشنبه شب با اجرای قطعاتی از موسیقی بومی و محلی جنوب کشور در برج میلاد روی صحنه رفت.
به گزارش خلیج فارس به نقل از ایرنا، این کنسرت با ۴۰ دقیقه تاخیر آغاز شد و در ابتدا از طریق نمایشگرهای سالن، گروه موسیقی «لیان» و فعالیتها و برنامههای آن معرفی شد.
سپس اعضای گروه موسیقی «لیان بوشهر» روی صحنه حاضر شدند و ابتدا شریفیان با ساز نیجفتی و همراهی سازهای کوبهای قطعهای محلی را اجرا کرد که با نمایش تصاویری از سواحل خلیج فارس و مردم بومی این منطقه همراه بود و سفری موسیقایی را برای مخاطبان ایجاد کرد که بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
سپس نوبت به ساز نیانبان رسید، محسن شریفیان به همراه دخترش لیانا و نیانبان نواختند که سایر نوازندگان نیز با آنان همراه بودند، این بخش از کنسرت شور و هیجان مخاطبان را دو چندان کرده بود که با گروه همراهی میکردند.
بعد از اجرای قطعاتی و تکنوازی سازهای کوبهای، شریفیان طی سخنانی ضمن خوشامدگویی به مخاطبان گفت: خیلی خوش آمدید به کنسرت لیان، به کنسرت خودتان، داستان موسیقی ما و خاصه گروه ما این است که ما به اتفاق همدیگر برنامه را اجرا میکنیم، یعنی شما جزیی از ما هستید، این در فرهنگ ما هم هست.
سپس گروه لیان با خوانندگی آکا صفوی، قطعههایی را از موسیقی شمال بوشهر و جنوب کشور اجرا کرد.
شریفیان در بخش دیگری از سخنان خود با معرفی رامبد جوان بازیگر، مجری و کارگردان به عنوان میهمان این کنسرت گفت: وی کارهای مختلف را انجام داده است، نکتهای که برای من خیلی جالب است این است؛ رامبد جوان با برنامه «خندوانه» در معرفی موسیقی نواحی ایران به خصوص موسیقی جنوب با حضور محمد بحرانی (صداپیشه نقش عروسک جناب خان) تاثیر قابل توجهی گذاشت، از او ممنونم که ایستاد تا بخش مهمی از موسیقی نواحی ایران را با زبان خودش معرفی کند و من تاثیرش را در کنسرتهایم، در فرهنگم، علاقهمندی افراد زیادی به این موسیقی به خصوص ساز نیانبان دیدم و قدردان او و تمام تیمش هستیم.
وی همچنین حامد جوادزاه تهیهکننده و کارگردان «صداتو» را میهمان دیگر این کنسرت معرفی کرد.
سپس قطعهای با نوازندگی ساز نیانبان لیانا شریفیان و و خوانندگی آکا صفوی اجرا شد.
بعد از اجرای این قطعه، لیانا شریفیان طی سخنانی ضمن خوشامدگویی به مخاطبان گفت: برای من باعث افتخار است که شما را میبینم و برای شما ساز میزنم، برای من باعث افتخار است، یک اتفاق ویژه که امشب برای من افتاده این است که امشب در کنار مادرم ساز میزنم، پشت هر دختری، یک مادر مهربان و موفق هست،البته پشت هر دختری، پدر موفقی هم هست. سپس همه او را تشویق کردند.
من در ایران مزدورم!
سپس گروه لیان قطعه «هله تا به بندر خیلی راهه» را اجرا کرد. پیش از اجرای این قطعه، محسن شریفیان گفت: برویم سراغ خیج فارس، دوست دارم که این اثر را ویژه اجرا کنیم، من مثل همه شما علاقه زیادی به ایران عزیزم دارم اما امروزه ظاهرا تعریف دیگری شده است، هر کس از ایران و وطن صحبت میکند، برخی به او مزدور میگویند، باید به آنان گفت که معنی مزدور را نمیدانید، خیلی بد است باید کار فرهنگی موثر در این حوزه صورت بگیرد.
وی افزود: من اگر از کشورم صحبت میکنم، این خط قرمز من است، فرق نمیکند که چه کسی حاکم باشد، چه کسی حاکم نباشد، خلیج فارس، مال ماست، این وظیفه ماست، هر کسی که در راس کار باشد، این اسمی بوده که همیشه در طول تاریخ بوده است، قطعاتی که ما در این گروه اجرا میکنیم، از موسیقی عربها و سایر اقوام تاثیر گرفتیم، یک سوالی را از دولت امارات به صورت رسمی پرسیدم، البته جواب گرفتم، ما در آن منطقه به مکانی برای یادبود «ابن بطوطه» رفتیم، ابن بطوطه یک جغرافیدان بوده که نام خلیج فارس را به کار برده است و مکتوب است.
شریفیان بیان کرد: من سوالم این است که اگر امارات به این جغرافیدان احترام میگذارد و مکان یادبودی برای او اختصاص داده و به درستی هم این کار را انجام داده است، چرا نقشهای که از اول بوده را دستکاری کرده است؟ من یک بار عکسش را منتشر کردم و با کسی آگاهانه این کار را انجام داده است، اصلا من کاری به سیاست ندارم، یک هنرمند موسیقی محلی هستم کارم را انجام میدهم، اهل پژوهش هم هستم و کتابهایی را منتشر کردم، من این کار را متوجه نمیشوم، شما هر دعوایی دارید، داشته باشید، هر کاری می خواهید بکیند اما چرا اسم را عوض میکنید؟ این چه عنادی است که دارید، خلیج، خلیج فارس است، این هنر است که همه جا ثابت کرده است که کی، کجا جایگاهش است، خیلی خوشحالم که اجرایی در آلمان داشتم و روزنامه اشتوتگارد یک خبری با تیتر «نی انبانی از خلیج فارس» منتشر کرد که این برای من کافی است.
سپس قطعه «هله تا به بندر خیلی راهه» با تصاویری از خلیج فارس اجرا شد.
خیام خوانی بخش دیگری از این کنسرت بود، سپس شریفیان از حمزه مقدم دعوت کرد تا ضمن معرفی ساز کاسوره، اثری را با این ساز اجرا کند.
ساز کاسوره (ساز کوبهای خوزستان) از سازهای ریشهدار موسیقی محلی اعراب است و با توجه به نزدیکی فرهنگ ایران و اعراب این ساز در خوزستان و بخشهای از هرمزگان طرفدارهای زیادی دارد. این ساز صدایش حکم یک تیربار را دارد.
شریفیان پیش از اجرای این قطعه گفت: بیش از یک سال است که من با وثیقه سنگین به دلیل رقصیدن تعداد محدودی تماشاگر در کنسرت تالار وحدت، بیرونم! قاضی محترم به من گفت اگر بروی و برای شهدا بخوانی، حکمت را تلطیف و وثیقه را برمیدارم! نپذیرفتم و گفتم من آثار زیادی برای شهدا ساختم. شما با این کار به شهدا توهین و بیاحترامی میکنید. خون شهدا به قدری اهمیت و مسئولیت دارد، که باید فقط و فقط سر تعظیم مقابل مقام آنان فرود آورد. من هرگز برای خلاصی از وثیقه و حکم، به آنان بیاحترامی نخواهم کرد. امشب اما هم این کنسرت را برگزار کردم و از آن قاضی محترم میخواهم زودتر حکم من را به تندترین حالت ممکن صادر کند.
سپس گروه لیان قطعهای را با همراهی ساز کاسوره، اجرا کرد و شریفیان از مخاطبان خواست به نشانه همدلی و احترام به اقوام ایرانی همه مخاطبان بایستادند و مخاطبان گروه را ایستاده تشویق کردند.
شریفیان همچنین در کنسرت شب گذشته گروه لیان در مرکز همایشهای برج میلاد با ادای احترام به شهدای ارتش در حمله جنایت کارانه رژیم صهیونیستی به ایران گفت: خوشحالیم که مراقب ما هستید و متاسفیم برای خون این جوانان رعنا که خانوادهها و ما را داغدار کرد. احترام زیادی برایشان قائلیم و اندوهگینیم.
فرزاد خسروی، ثریا حسین پور، حمزه مقدم، مرتضی پالیزدان، صادق حسین پور، حسین کاوه خو، آکا صفوی، لیانا شریفیان و محسن شریفیان اعضای گروه «لیان» در این کنسرت بودند که به تهیهکنندگی علی حقشناس طی دو سانس برگزار شد.
https://www.pgnews.ir/?p=199353
13 نظر
ما نفهميديم محسن شريفيان كنسرت ميزاره كه نوازندگي كنه يا تبليغ سي خودش و دختر خانمش بكنه.
خو عامو ني انبونت بزن و برو ديگه ايقد حرف و تعريف نداره خو.ما مردم همه دردمون يكيه ميايم كنسرت كه شادي كنيم نه كه بشينيم و حرف و تعريف محسن گوش كنيم
همو نفهم باشی بهتره….
محسن شریفیان
دردش وجود یه عده نفهم مثل تو هست
تعجب میکنم از خلیج فارس که کامنت این یارو سعید رو اجازه نشر داده؟! نکنه پای شیتیل وسطه…امثال شریفیان ماهیتشون برای مردم رو شده. شریفیان لطفا دیگه خودت رو خراب تر نکن. این صحبت هات یعنی بله مردم شناختن تو رو …
شما هم دست کمی ازش نداری، تریبون گیرت نیومده
درود به شرف آقای شریفیان
یه عده آدم که ازموسیقی سردرنمیاران ونخود هرآشی هستند مردم استان رااز شادی وموسیقی ناب گروه لیان محروم کردند
اگه یه غریبه بود باش همکاری میکردید چون بچه استان هست حسودی میکنید
شریفیان کلا” اهل حاشیه ست خودش هم بدش نمیاد که با این دست کارها سر زبانها بیفته بقولا” نی انبونت بزن چکار به این کارها داری
استاد شریفیان بهترینه من بهش تبریک میگم چون داره ازکشورش دفاع میکنه
وبعداگه مبشه فیلماروجوری بزاریدکه بشه دانلودکرد
…. با دستکاری پرونده ثبت ملی نی هنبونه در میراث فرهنگی که می تونست فقط به اسم استان بوشهر ثبت بشه کرمان و خوزستان و بندر عباس رو هم وارد کرد و این محصول منحصر به فرد فرهنگی رو
محصول مشترک کرد می بخشیم ولی فراموش نمی کنیم بعد ها میراث استان این اشتباه تکرار نکرد و توانست پرونده های زیادی مستقلا از آیین های فرهنگی فقط به اسم استان ثبت کند. و اگر این کار نمی کرد
مثلا الان سنج دمام هم متولی پیدا می کرد در استان های دیگر
ایران به هر فرد ایرانی تعلق دارد مال گروه خاصی نیست
سلام .بوشهری هستیم برای ما زشت هست که دختر همبونه بزنه .
شما بوشهری نیستی برادر من. شما کنگانی یا از طاهری هستید
درود بر محسن شریفیان و گروه هنرمند و باغیرتش
دمتان گرم