خلیج فارس: درحالی استان های فارس و هرمزگان برای نخستین بار از عوارض آلایندگی پارس جنوبی برخوردار شده اند که این معادله برای بوشهر درخصوص صنایع آلاینده همین استان ها حل نمی شود!
241 میلیارد تومان برای هرمزگان
به گزارش خلیج فارس؛ استاندار هرمزگان خبر داد: دریافت عوارض آلایندگی از پارس جنوبی روی ریل افتاده و به عنوان منبع قابل توجه برای توسعه غرب استان، به طور مستمر پرداخت می شود.
مهدی دوستی با بیان اینکه با پیگیری های زیاد، 11.9 درصد از عوارض آلایندگی پارس جنوبی سهم پارسیان هرمزگان شده، ادامه داد: از همین محل، مرداد امسال 76 میلیارد تومان و هفته قبل نیز 165 میلیارد تومان به حساب امور مالیاتی هرمزگان واریز شده است.
دوستی افزود: مجموعا مبلغ ۲۴۱ میلیارد تومان پرداختی عوارض آلایندگی پارس جنوبی نصیب هرمزگان شده که این پرداخت ها ادامه دار خواهد بود.
483 میلیارد تومان برای فارس
همچنین طی روزهای اخیر، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس از دریافت عوارض آلایندگی پارس جنوبی برای نخستین بار خبر داده است.
محسن پاپری که دشتستانی است و پیش از این رییس همین سازمان در بوشهر بود، افزود: تاکنون 483 میلیارد تومان عوارض آلایندگی پارس جنوبی به حساب شهرداریها و دهیاریهای دو شهرستان مهر و لامرد واریز شده؛ 153 میلیارد تومان در بخش اول و 330 میلیارد تومان در بخش دوم.
شریک های پارس جنوبی زیاد می شود!
با این روند، اگر در آینده خبر رسید استان های دیگر در مرکز، حتی شرق و غرب و حتی شمال کشور مدعی عوارض آلایندگی پارس جنوبی شدند، نباید تعجب کرد.
شریک کردن شهرستان های جنوبی فارس و غربی هرمزگان در عوارض آلایندگی پارس جنوبی، بیش از آنکه ناشی از مسیر کارشناسی سازمان محیط زیست مبنی بر تاثیرپذیری این مناطق از آلایندگی های پارس جنوبی باشد، رهاورد نمایندگان و استانداران توانمند، پیگیر و در کلام با عُرضه آنهاست.
وگرنه بسیاری از کارشناسان امر و افراد مطلع، معتقدند به دلیل کوههایی که بین عسلویه و جنوب فارس فاصله انداخته، دست کم شهرستان های لامرد و مهر نمی توانند به این راحتی مدعی آسیب از دود و دم پارس جنوبی باشند.
موید این مطلب هم اینکه تاکنون سازمان محیط زیست گزارش بررسی کارشناسی خود در زمینه سهیم کردن این استان ها از عوارض آلایندگی عسلویه را منتشر نکرده است.
بوشهر بی بهره از عوارض آلایندگی استان های همجوار
نکته مهم تر اینکه؛ در لامرد استان فارس پتروشیمی و پالایشگاه فعال است که از قضا جزو صنایع دارای آلاینده محسوب شده و عوارض پرداخت می کنند. همچنین یا صنایع نفتی در کهگیلویه و بویراحمد نیز فعالیت های نفتی متاثر بر گناوه و دیلم و وحدتیه وجود دارد. آیا استان بوشهر توانسته بابت عوارض آلایندگی از آنها ریالی دریافت کند؟ هرگز!
اما استان های همجوار با پیگیری مستمر و موثر مسئولان خود، از عوارض آلایندگی پارس جنوبی سهم 35 درصدی گرفته اند. (فارس 23.8 درصد/ هرمزگان 11.9 درصد)
قطعا شروع پرداخت این ارقام به استان های فارس و هرمزگان، آنها را ترغیب می کند که در آینده پیگیر افزایش درصد سهم شان بالاتر از 35درصد فعلی باشند.
این درحالی است که بیشترین تاثیرگذاری آلاینده ها بر سلامت و محیط زیست اهالی شهرستان های جنوبی استان بوشهر است، اما در شیوه جدید توزیع اعتبارات عوارض آلایندگی، به جز شهرستان عسلویه، کنگان، جم و 3 شهرستان در فارس و هرمزگان، متاسفانه 70 درصد شهرستان های استان بوشهر از این عوارض بی بهره اند. هرچند اگر ارزیابی دقیق تری وجود می داشت، باید سهم پذیری سایر شهرستان های استان بوشهر از آلایندگی ها احصا و در شیوه نامه جدید دیده می شد.
در این زمینه
- عوارض آلایندگی پارس جنوبی؛ دیّر حذف شد، 3 شهرستان استانهای همجوار اضافه
- توضیح مدیرکل مالیاتی بوشهر درباره پرداخت عوارض آلایندگی به استان های همجوار
1 دیدگاه
برای یکبار هم خارج از فضای احساسات و تعصبات مطلب بگذاریم. بحث مناطق برخوردار از سهم آلایندگی ،استانی نیست. یک دایره به مرکزیت عسلویه رسم کنید ، ببینید چه مناطقی درون دایره قرار میگیرند. چه بسا مناطق بیشتری خارج از استان بوشهر از آلودگی گازی رنج می برند. هرچه شعاع این دایره بزرگتر باشد مناطق بیشتری درون دایره می روند.