رئیس سازمان جهاد کشاورزی بوشهر گفت: به دلیله خشکسالیهای اخیر و نبود سرمای سخت، جمعیت موشها در باغ ها و مزارع این استان افزایش یافته و تهدیدی برای این بخش است.
به گزارش خلیج فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، مرتضی بحرانی افزود: کشاورزان خسارت موش ها را جدی گرفته و نسبت به انجام مبارزه با آنها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه بیتوجهی و سهل انگاری در مبارزه با موشها به عنوان آفت خطرناک و مهم کشاورز ی، باعث خسارات جبرانناپذیر می شود افزود: زمان مبارزه با جوندگان نقش قاطع و تعیین کنندهای در کنترل و مدیریت این آفت دارد.
بحرانی ادامه داد: بی توجهی به این موضوع، باعث افزایش بیهوده سطح و هزینه مبارزه خواهد شد.
وی بیان کرد: انجام عملیات ردیابی، تراکم گیری و نمونه برداری از جمعیت آفت نقش اساسی و تعیین کننده در تعیین سطح آلوده و کنترل آفت دارد.
بحرانی گفت: جمعیت این آفت در بهار و پاییز افزایش فوق العاده ای پیدا میکند بر این اساس بهترین زمان مبارزه از اوایل اسفندماه تا نیمه اول اردیبهشتماه سال بعد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: آلودگی در مراحل اولیه به صورت لکه ای بوده که اگر با ردیابی و پایش در زمان مناسب تشخیص داده شود از گسترش سطح آلوده به مزارع، باغ ها، مراتع و دشت ها جلوگیری خواهد شد.
بحرانی، وجین دائمی علف های هرز، تخریب لانه ها با پا یا بیل و در صورت امکان شخم با تراکتور، ایجاد مزاحمت فیزیکی برای آنها، رهاسازی آب داخل لانه ها در اراضی آبی، کاربرد طعمههای غیرشیمیایی موجود در بازار و بکارگیری تلههای سطلی و ابتکاری را در مبارزه و کنترل جمعیت موشها موثر دانست.
وی دفن اجساد موش های تلف شده را به دلیل مشکلات بهداشتی ضروری خواند و گفت: سموم شیمیایی نظیر سم فسفر دوزنگ فقط به شکل طعمه مسموم گندم با غلظت ۲ تا ۳ درصد در اختیار کشاورزان قرار میگیرد که استفاده از آن نیز باید زیر نظر کارشناسان حفظ نباتات و مراکز جهاد کشاورزی باشد.
https://www.pgnews.ir/?p=227452