مهدی جعفری زاده
طبق آماری که معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی ارائه کرده «۱۶ میلیون نفر از هموطنان مان زیر خط فقر بسر می برند.»
گرچه وی آماری از پایگاه و جایگاه اقتصادی بقیه جمعیت نداده است ولی مطمئناً نزدیکان به زیر خط فقر که بالاتر از آن قرار گرفته اند شامل فقرا، کم برخورداران و طبقه متوسط رو به پایین و بالا می باشند که اکثریت جامعه را تشکیل می دهند.
شاید افراد مرفه و برخوردار کمتر از ۱۰ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص دهند.
حال با این ترکیب اقتصادی جمعیت که عموماً «مشکل دار» هستند چه باید کرد؟
چه راه حلی برای آنها اندیشیده شده و تدارک دیده شده است؟ آیا با طرح کالابرگ و دادن چند بسته معیشتی مشکل آنها حل شده و توانمند و برخوردار خواهند شد؟
راه حل اساسی باید به گونه ای باشد که بدون دادن بسته های معیشتی نسبت «درآمد» به «هزینه» آنها به نحوی باشد که علاوه بر گذران زندگی روزمره، توانایی پس انداز معقول و مورد نیاز را داشته باشند و این کار با کنترل تورم و گرانی امکان پذیر است.
اگر روز به روز، ماه به ماه و سال به سال سرعت افزایش قیمت ها و نرخ تورم چند برابر درآمد مردم باشد؛ هزینه های اضافه شده، نه فقط درآمد آنها را می بلعد بلکه آنان را بدهکار کرده و جیب، سفره و خانه آنها را خالی تر می کند.
زمانی که قیمت مواد غذایی پوشاکی بهداشت و درمان، مسکن و…. چند برابر می شود و همچنین قیمت سکه طلا، دلار و… به صورت سرسام آور و چند برابری رو به صعود می رود، از دست مردم چه کاری ساخته است؟
دولت های قبلی نباید می گذاشتند کار به اینجا برسد ولی حالا که رسیده همه فشارها بهمن وار به دولت جدید منتقل خواهد شد و چشم امید مردم به این دولت است.
رئیس جمهور منتخب می داند که مشکلات اقتصادی مردم در دو سه سال پیش تاکنون به مراتب بیشتر شده و لذا باید طرح نویی در اندازد تا افق گشایش در سپهر ایران هویدا گردد.
https://www.pgnews.ir/?p=157604