خلیج فارس: فهرست وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان برای کابینه دولت چهاردهم برای حامیان و رای دهندگان وی غافلگیر کننده بود و واکنش های منفی در میان آنها در پی داشت، اما در مقابل گروهی نیز با اشاره به اینکه پزشکیان باید در صحنه سیاسی ایران اهدافش را پیش ببرد، امیدوارند امتیاز دادن وی در کابینه به گشایش هایی برای مردم از معیشت تا اینترنت و حوزه زندگی شخصی مردم منجر شود.
به گزارش خلیج فارس؛ حالا فهرست وزرای پیشنهادی رییس دولت چهاردهم در انتظار تصمیم مجلسی است که به عقیده تحلیلگران، بیشترین زاویه را با پزشکیان دارد و او چاره ای نداشته برای عبور دادن کابینه از این مجلس، سهم بالایی به این طیف بدهد که در ایام انتخابات عمدتا در مقابل او قرار گرفتند.
به انگیزه ارائه لیست پیشنهادی وزارتخانه ها، خبرنگار «خلیج فارس» دیدگاه نمایندگان استان بوشهر را جویا شد که گزارش آن را در ادامه می خوانید:
شیخ موسی: در جلسه هستم، بعدا زنگ بزنید!
شیخ موسی احمدی نماینده جنوب استان و رییس کمیسیون انرژی مجلس ابتدا به تماس خبرنگار ما پاسخ نداد، اما مجددا که تماس گرفتیم، پشت خط او بودیم و گزینه پاسخ را فشرد. وی پس از آنکه پرسش خبرنگار «خلیج فارس» را درباره ارزیابی اش از کابینه پیشنهادی پزشکیان شنید، گفت: الان در جلسه هستم و بعدا تماس بگیرید!
این تماس، شب گذشته حوالی ساعت 20 انجام شد و در شرایطی که صدایی که نشان از برگزاری جلسه باشد در این مکالمه کوتاه به گوش نمی رسید، به تماس پایان دادیم. با این حال وی به تماس بعدی در ساعت 22 پاسخ نداد.
همچنین پیگیری از طریق مشاور رسانه ای نماینده جنوب استان برای کسب اطلاع از دیدگاه وی نیز بی نتیجه ماند تا شیخ موسی سنت شکنی نکرده و به روال قبلی اش مبنی بر عدم پاسخگویی به رسانه های استانی پایبند باشند!
4 وزیر پیشنهادی مطلوب نیستند و رای نمی دهم
نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس در ارزیابی اش از وزرای پیشنهادی پزشکیان می گوید: بنای مجلس این است که در راستای فرمایشات حضرت آقا، با دولت نهایت همکاری را داشته باشد و سریع تر دولت جدید شکل بگیرد، اما همانطور که مقام معظم رهبری فرمایش کردند مجلس هم باید به وظیفه خودش عمل کند و براساس چارچوب های انقلابی به بررسی توانمندی وزرای پیشنهادی و رای اعتماد به آنها بپردازد.
جعفر پورکبگانی در گفتگو با «خلیج فارس» ادامه داد: همانطور که قبلا گفتم، دکتر پزشکیان تحت فشار طیفی که حامی ایشان بودند قرار داشت و استوری گلایه آمیز پسر ایشان در روزهای قبل از معرفی کابینه هم موید همین مطلب است، البته این موضوع گریبانگیر همه دولت های قبل هم بوده، درحالی که حامیان باید بیشتر از دیگران از رییس دولت حمایت کنند.
پورکبگانی درباره ارزیابی اش از فهرست وزرای پیشنهادی تصریح کرد: چون هنوز تازه حضور وزرا در کمیسیون ها آغاز شده، زود است که نظر مجلس را متوجه شد، ولی بنده، حداقل 4 گزینه معرفی شده را مطلوب نمی دانم و رای نمی دهم، چون ورای دیدگاه سیاسی، آنها را برای وزارت ضعیف می دانم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اینکه رای منفی وی شامل کدام گزینه ها می شود، اظهار داشت: فعلا قصد اعلام اسامی در فضای رسانه ای ندارم.
کابینه معرفی شده در راستای شعار وفاق ملی پزشکیان است
نماینده دشتی و تنگستان در مجلس می گوید: وزرای پیشنهادی تقریبا همه گرایش ها را در خود جا داده و در مسیر شعار دکتر پزشکیان مبنی بر وفاق ملی است که می توان آن را نقطه قوت این لیست دانست.
غلامحسین زارعی در گفتگو با «خلیج فارس» ادامه داد: آنچه دربارهدیدگاه کلیت مجلس پیرامون فهرست وزرا مطرح می شود دقیق نیست و گمانه زنی می باشد، چون یک هفته وزرای پیشنهادی در کمیسیون ها با نمایندگان دیدارهایی دارند و به بیان برنامه ها و توانمندی خود می پردازند که به نظر می رسد این موضوع می تواند منجر به نزدیک تر شدن دیدگاه مجلس و دولت شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: اکثریت مجلس بر این عقیده است که بدون سوگیری و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری به بررسی برنامه های وزرای پیشنهادی پرداخته تا زودتر دولت جدید همکاران خود را بشناسد و پاسخگوی خواسته های مردم و جامعه باشند.
در مخالفت با 4 تا 5 وزیر پیشنهادی صحبت خواهم کرد
نماینده دشتستان در مجلس می گوید: ارزیابی دقیقی از کلیت وزرای پیشنهادی ندارم و تازه حضور آنها در کمیسیون ها آغاز شده، ولی شخصا 4 تا 5 گزینه را مناسب وزارت نمی دانم و برای مخالفت با آنها نام نویسی خواهم کرد.
ابراهیم رضایی در گفتگو با «خلیج فارس» افزود: البته از تعدادی از وزرای پیشنهادی دفاع می کنم، ولی الان زود است که معدل خاصی اعلام کنم و بگویم این تعداد رای می آورند یا رای اعتماد مجلس را کسب نمی کنند.
رضایی یکی از انتقادات را میانگین سنی بالای وزرای پیشنهادی می داند و معتقد است باید میدان را برای جوانانی که شایستگی اداره وزارتخانه ها دارند مهیا کرد، اما این مهم مغفول مانده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: قرار است همه وزرای پیشنهادی طی این هفته در تمام کمیسیون های مجلس با نمایندگان دیدار و برنامه های خود را ارائه کنند، البته حضور این گزینه ها در کمیسیون مرتبط با خود بیشتر است. مثلا در کمیسیون ما (امنیت ملی) حضور وزرای مرتبط شامل دفاع، خارجه و اطلاعات بیشتر است تا امکان بررسی برنامه ها و توانمندی ها بیشتر فراهم باشد. نهایتا در هفته آینده هم جلسات استماع برنامه های وزرای پیشنهادی و شنیدن نظرات موافق و مخالف آنها در صحن مجلس انجام می شود.
https://www.pgnews.ir/?p=169284
16 نظر
مگه نظر اینا هم مهمه !؟
سایت خلیج فارس میگه زنگ زدیم به حاج آقا شیخ موسی گفته تو جلسه هستم ولی از صداش مشخص بوده تو جلسه نبوده یعنی میخوای بگی دروغ گفته تو جلسه هستم آخه این چه حرفی هست میزنی … میخوای یه اتفاق بیفته برای همین شیخ موسی بعد مرگش همین خودتون بگید …
خلیج فارس درست گفته خب توی جلسه بود بعد چرا جواب نداد چرا تماس نگرفت. خصوصیت یک مسول پاسخگویی است
سری قبلی همه یکدست بودن و این شد حالمون، حالا قشنگن
انتظار ما از افق بلند اینست که ذات خبیث اصلاح طلبان را در یک سخنرانی پر شور در مجلس نمایان نماید .
من الله التوفیق
فقط شیر نماینده دشتستان که باسواد و بادانش است.بعدش هم جعفر خودمون که رک و انقلابی و روراست است. اون دوتا هم باید بروند درب مغازه بنشیند با هم سن و سال هاشون تعریف دوران جوانی شون کنند
یعنی نماینده ما دشتی ها باید بره مغازه باز کنه!!! تو الان دقیقا به نماینده توهین کردی یا به مغازه دارها؟ عضو ارشد کمیسیون اقتصادی که نه رشته دانشگاهی اقتصادی داره و نه تجربه مدیریتی در این خصوص، یعنی مغازه هم بدی دسش، دو روزه متلاشی میشه مغازه، خدا رحم مون این دوره
در پاسخ به آقای حیدری باید گفت که ، نه که حالا نماینده قبلیمون تجربه اقتصادی داشت که الان به آقای زارعی تیکه می ندازی . ایشون با چه مدرک تحصیلی مرتبط با اقتصاد یا مدیریت و …. در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم بودند . یا میشه بفرمائید اقای پورفاطمی که 16 سال تجربه نمایندگی شهرستان های دشتی و تنگستان داشت چه تحصیلات دانشگاهی داشت ؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
حق توهین به سناتور پورفاطمی رو ندارید چرا که خوب می دانید که اگر عدالت رعایت و تأیید صلاحیت میشد رای اول با اختلاف بود. اما در خصوص نماینده سابق، فکر کنم جناب کرمی سالها مدیریت برنامه ریزی و بودجه داشتند و تجربه کار بازرسی نیز باعث امتیاز بالای ایشان در عضویت کمیسیونی شد که فکر کنم اولین و آخرین بار بود که سهم یک هم استانی شد. بقول آقای پاپری رییس وقت سازمان مدیریت استان، افزایش بودجه در آن سالها افزایش 135 درصدی داشت که در سطح کشور اول شد. شما امسال یک نگاه به سهم تنگستان و دستی در بودجه استان بکن و مقایسه کن با دوره نماینده قبل، دقیقا متوجه تفاوت خواهی شد. ضمنا اخلاق مردمی و شوخ طبعی پورفاطمی و کرمی کجا و این آقا و اون آقا کجا
درود. لطفا ادب را رعایت کنیم و به رای هم استانی هایمان احترام بگذاریم. دکتر زارعی یکی از باسوادترین و شجاع ترین نمایندگان استان هستند. نطق ها و مصاحبه های متعدد ایشان گویای این مهم است. پس لطفا از ادبیات کوچک بازای استفاده نفرمایید.
مگه دولتهای اصولگرای قبلی چندتا از اصلاح طلبان و معتدلین رو تو کابینه داشتن که الان رئییس جمهور محبوب 7 نفر اصولگرا گذاشته تو کابینه و باز هم متوقع هستین و طلبکار !! اگه کارشکنی در انجام کارها و توسعه اقتصادی اجتماعی کشور هم باشه ، از سوی نمایندگان مجلس هست در پیشبرد امور. 3 سال در دولت شهید رئیسی اکثر وزرا و معاونین دانشگاه امام صادقی بودن و جوان ، کامل هم یکدست سازی شده بود در دولت و مجلس و قوه قضاییه ، چه گلی سر مردم زدین مثلا . فقر و بیکاری و گرونی و تورم بیشتر شد
با این وزرا، دولت پزشکیان نه دولت سوم خاتمی است، نه دولت سوم روحانی. بلکه ترکیبی است ضعیف از دولت روحانی و رئیسی !
با این تفاوت که این وزرای پیشنهادی، از زمان صدارتشان در دولتهای پیشین، پیرترند!
.
امیدوارم این لیست تا پیش از جلسه رای اعتماد، پس گرفته شود و اسامی دیگری معرفی شود…
به آقای پورکبگانی بگید انتظار دارید نیروهای جلیلی وزیر بشن کما اینکه ده از وزاء از باند خودتونه ؟
باسلام وضمن عذر خواهی از درج مطلب دراینجا متاسفانه جناب آقای زارعی نماینده محترم دشتی وتنگستان از پاسخ به پیام وتلفن افراد حوزه خود خوداری میکند وکوچکترین مشکل رانتوانسته دردشتی حل کند حال مامیخواهیم درباره وزرای معرفی شده اظهار نظر کند
سلام دقیقا تایید میکنم که زارعی حتی جواب دهیاران و اعضای شوراهای روستاها هم نمی دهد چون روز اول در فرمانداری گفت که مشکلات دهیاران بمن اعلام نشود و به بخشدار گفته شود. حتی رییس شورای روستای ما آقای سید….. وقتی پیرامون مشکل آب با ایشان پس از چندین تماس، با تندی میگوید که با بخشدار تماس بگیرید.
کسی رو نظرات شما حساب باز نمیکنه ، اصلش نمایندگان اصفهان و شیراز و تبریز و تهران و مشهد هست شما اگه نفوذ داشتید باعث میشدید که یه وزیر از استان بوشهر انتخاب بشه ، شما حتی نمیتونید رئیس پالایشگاه و رئیس شرکت نفت که منابع طبیعی استان بوشهر هست رو از استان بوشهر انتخاب کنید