به گزارش خلیج فارس به نقل از مهر؛ ساحل گناوه از زیباترین سواحل کشور است که به عنوان محلی برای تفریح نه تنها مردم ساحل نشین بلکه مردمی از نقاط مختلف کشور شناخته میشود.
هر ساله تعداد زیادی از مسافران و گردشگران به شهر گناوه سفر میکنند و به ویژه در نیمه دوم سال و به خصوص در روزهای تعطیل شهر گناوه میزبان مردمی از نقاط مختلف کشور است و ساحل گناوه در کنار بازار این شهر از مهمترین جاذبهها محسوب میشود.
به دلیل عبور لولههای نفتی از این بندر، آلودگیهای نفتی همواره یکی از مشکلاتی است که بارها در منطقه رخ داده است که آخرین مورد آن مربوط به حدود ۳۰ روز گذشته است.
این آلودگی به گفته مسئولان ناشی از نشت نفت از خط لوله انتقال نفت به جزیره خارگ است که علیرغم همه تلاشهای صورت گرفته آلودگیهایی را در ساحل و دریا ایجاد کرد و نگرانیهایی برای مردم و فعالان اقتصادی از جمله پرورش دهندگان آبزیان و صیادان شد.
پایان آلودگی نفتی در ساحل گناوه
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران در گفتوگو با مهر اظهار داشت: در پی بروز حادثه نشست نفت از یکی از خطوط لوله زیر دریا حدفاصل گناوه به خارگ که در اوایل شهریور ماه رخ داد بلافاصله با حضور تجهیزات و شناورهای مجهز به سیستمهای رفع آلودگی از مجموع شرکت پایانههای نفتی ایران و شرکت نفت فلات قاره و همچنین شناورهای سازمان بنادر و دریانوردی استان بوشهر عملیات مقابله با گسترش و مهار نشتی نفت آغاز شد.
عباس غریبی با بیان اینکه این کار ۲ بخش بسیار مهم، یکی حساسیت کار و سختی کار را به همراه داشت، گفت: حساسیت کار از این جهت که ما با نشتی از خط لولهای مواجه بودیم که درون این خط لوله ۷۰ هزار بشکه نفت محبوس بود و هر گونه اشتباه و حادثه باعث افزایش نشت نفت و آلودگی شدیدتر در دریا میشد و این حساسیت باعث شد تا ما با دقت نظر بیشتری کار را شروع کنیم.
وی ادامه داد: مورد بعدی سختی کار بود که حادثه و نشتی در عمق ۷ متری زیر دریا قرار داشت و خط لوله در عمق ۴ متری و زیر گل و لای و بستر دریا قرار گرفته بود و باید عملیات حفاری را شروع میکردیم تا به موقعیت نشتی دسترسی پیدا کنیم.
غریبی گفت: پس از رسیدن به محل نشتی و خط لوله با توجه به اینکه پوشش سختی و بتنی روی لوله قرار گرفته بود باید این پوشش برداشته میشد تا به موقعیت نشتی دسترسی پیدا کنیم که این کار با توانمندی شرکتهای داخلی و با کمک مجموعه پرسنل شرکت پایانههای نفتی و همکاری شرکت فلات قاره و پیمانکار بومی از منطقه استان بوشهر انتخاب که شناور در موقعیت خود مستقر شد و کار با همه سختی با دقت خود آغاز شد.
تلاش برای جلوگیری از تکرار آلودگی
وی بیان کرد: همه تجهیزات استفاده شده در این عملیات ساخت داخل کشور و نیروهای و شرکتها نیز داخلی و این کار صد در صد از توانمندی شرکتهای داخلی استفاده شد و درس آموزی و تجربه بسیار خوبی بود.
وی گفت: برای نخستین بار که اینگونه عملیات تعمیراتی در این ابعاد ساحلی داشتیم و تا حد امکان تلاش شد تا از گسترش نفت به محیط اطراف جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: خوشبختانه در ساعت سه بامداد پنچ شنبه ۶ مهر ماه با دستیابی به محل نشتی بلافاصله محل نشتی مسدود شد و کار کلمبس گذاری و ایزوله کردن این نقطه در حال انجام است.
وی یادآور شد: از فرماندار گناوه، مسئولان شهرستان و شورای شهر و محیط زیست شهرستان گناوه که در همه مراحل در کنار مجموعه ما بودند و همدلی و همکاری آنها باعث شد تا کار با دقت و انجام دهیم و به نتیجه برسانیم تقدیر میکنم.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: برنامههایی در آینده خواهیم داشت تا از بروز اینگونه حوادث ممانعت شود.
وی یادآور شد: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران روزانه پیگیر موضوع بودند و همه سازمانها و امکانات نفت را بسیج و در اختیار ما قرار دادند تا کار به نحو شایسته انجام شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر پیش از این گفته بود: از ابتدای شناسایی آلودگی در تمام روزهایی که امکان تردد دریایی وجود داشته نسبت به انجام عملیات مقابله با آلودگی نفتی اقدام شد.
محمد شکیبی نسب اضافه کرد: شناورهای خلیج فارس ۳، هادی ۵، پایش ۲، پایش ۱، آزادی ۳، آزادی ۴، ماکان، کربلا، بارج پاک بوم ۵ و بارج پاک بوم ۶ از جمله شناورهای اداره کل بنادر و دریانوردی این استان هستند که در عملیات مقابله با آلودگیهای نفتی در آبهای گناوه مشارکت فعال داشتند.
وی ادامه داد: در این عملیات از ظرفیت بندر امام خمینی (ره) نیز برای سرعت بخشی به عملیات مقابله با آلودگی نفتی کمک گرفته شده است.
انتظار میرود مسئولان به گونهای برنامهریزی کنند که اقدامات اساسی برای تعمیرات این خطوط لوله انجام شود و به ویژه بخش پوسیده آن ترمیم شود تا شاهد ورود آلودگیهای جدید به دریا نباشیم.