خلیج فارس:«سازمان بیمه سلامت» بزرگترین بیمه درمانی کشور است که در ۲۲ مرداد سال ۹۱ تشکیل شد و در حال حاضر یکی از اصلیترین بیمههای درمانی است که پوشش بیمهای آحاد جامعه ایرانی را فراهم میکند؛ به طوری که از عشایر تا کارمندان و اقشار دیگر جامعه تحت پوشش این سازمان بیمهگر هستند؛ به این ترتیب این سازمان بیمهگر به گروههای بسیاری از جمله روستاییان با بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت، صندوق بیمه همگانی با حدود ۱۷ میلیون نفر، کارکنان دولت نزدیک به ۵/۵ میلیون نفر و سایر اقشار از مددجویان تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد، اتباع، خانواده شهدا و … خدمترسانی دارد.
به گزارش ایسنا، این سازمان بیمهگر در ماده ۷۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه مکلف شده همه افرادی که فاقد هرگونه بیمه سلامت هستند را از طریق مکانیسم ارزیابی وسع، بیمه کند. در همین راستا پیش از این سه دهک اول جامعه به صورت رایگان بیمه شده بودند. پس از آن نیز براساس مصوبه دولت در ۳۰ خرداد ۱۴۰۲، دهکهای چهارم و پنجم درآمدی به مجموع بیمهشدگان رایگان این سازمان اضافه شدند؛ به طوری که در دهک ۴ و ۵ به صورت خودکار بیمه رایگان برقرار شد و افرادی هم که در سنوات گذشته تحت پوشش بودند، ولی اقدام به تمدید آن نکرده بودند و دهک درآمدی آنها ۴ یا ۵ بود، رایگان بیمه شدند و به این ترتیب با اضافه شدن ۲ دهک به سه دهک قبلی، حدود ۱۲ میلیون نفر امسال به طور رایگان بیمه شدهاند که در مجموع حدود ۳۳ میلیون نفر بیمه شده رایگان در سطح کشور را شامل میشوند.
برقراری بیمه خودکار برای ۵ دهک اول
بنابراین با توجه به اینکه اقشار کم درآمد جامعه در اولویت سازمان بیمه سلامت قرار دارند، پنج دهک اول جامعه به طور رایگان و البته خودکار تحت پوشش این سازمان بیمهگر قرار گرفتهاند و به این ترتیب و به اذعان مسوولان سازمان بیمه سلامت حدود ۸۰ درصد از افراد تحت پوشش بیمه سلامت توانستهاند از بیمه رایگان استفاده کنند. در این میان مسوولان این سازمان تاکید دارند که بیمهشدگان رایگان همانند بیمهشدگان سایر صندوقهای بیمهای سازمان بیمه سلامت میتوانند جهت دریافت خدمات سرپایی و بستری به مراکز دولتی و خصوصی طرف قرارداد این سازمان بیمهگر مراجعه کنند.
و، اما تخفیف حق بیمه برای دهکهای ۶ تا ۹
از طرف دیگر برای دهکهای بالاتر نیز تخفیف حق بیمه در نظر گرفته شده است؛ بطوری که دهک ششم که در گذشته باید ۳۰ درصد حق بیمه را پرداخت میکرد تا بیمه شود که مبلغ آن ۴۳۰ هزار تومان بود، ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد و به مبلغ ۲۸۷ هزار تومان برای یک نفر در یک سال رسید. دهک هفتم درآمدی هم که باید ۴۰ درصد حق بیمه را پرداخت میکرد، اکنون با ۱۰ درصد کاهش باید ۴۳۰ هزار تومان بپردازد و دهک ۸ درآمدی که در گذشته ۶۰ درصد حق بیمه را پرداخت میکرد شامل کاهش ۲۰ درصدی شده و باید ۵۷۴ هزار تومان بپردازد و دهک ۹ درآمدی که در گذشته باید ۸۰ درصد حق بیمه را پرداخت میکرد، امروز باید ۵۰ درصد حق بیمه را پرداخت کند که رقم آن ۷۱۷ هزار تومان است. البته دهک دهم در آمدی هم جهت پوشش بیمهای باید کل مبلغ حق بیمه را پرداخت کند که کل حق بیمه ۱ میلیون و ۴۳۵ هزار تومان برای یک سال است.
به این ترتیب به اذعان مسوولان، میزان مشارکت دولت در پرداخت حق بیمه دهکهای رایگان حدود مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان و در دهکهای ۶ تا ۹ به میزان ۵ هزار میلیارد تومان است و در مجموع اکنون ۹۰ درصد هزینههای درمانی در بخش بستری و ۷۰ درصد هزینهها در حوزه سرپایی در «مراکز دولتی دانشگاهی» توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود.
پیگیری بیمه رایگان دهکهای ۶ و ۷ در مناطق محروم
همچنین در راستای گسترش چتر بیمهای و پوشش فراگیر، مسوولان سازمان بیمه سلامت چندی پیش از رایزنیهای انجام شده جهت اضافه شدن دو دهک دیگر به مجموع بیمهشدگان رایگان البته در مناطق کم برخوردار خبر داده و تاکید کردند که از طریق خیرین حوزه سلامت و مشارکتهای مردمی این امر پیگیری میشود؛ با این توجیه که دهکهای ششم تا نهم نیز با وجود تخفیفهای اعمال شده در حق بیمه پرداختی، اما باز هم ممکن است حق بیمهای که باید به صورت جمعی برای خانواده پرداخت شود، عددی شود که خانواده نتواند آن را پرداخت کند؛ بر همین اساس هم برقراری بیمه رایگان برای دهکهای ششم و هفتم درآمدی در مناطق کم برخوردار با مشارکتهای مردمی و کمک خیرین در حال پیگیری است.
چگونگی پوشش افراد فاقد بیمه
در حال حاضر بیش از ۴۴ میلیون نفر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت ایران هستند و این درحالیست که به استناد آمارها برخی هم هستند که هنوز از هیچ پوشش بیمهای برخوردار نیستند و یا با وجود اطلاع رسانیهای صورت گرفته، از چگونگی بهرهمندی از بیمه درمانی اطلاعی ندارند و بر همین اساس هم سازمان بیمه سلامت مکررا تاکید دارد که فاقدین بیمه سلامت جهت بهرهمندی از خدمات بیمهای، از طریق سامانه شهروندی این سازمان و یا دفاتر پیشخوان برای بیمه شدن خود و خانوادهشان اقدام کنند. به این ترتیب زمانی که فرد ثبت نام در سامانه شهروندی را انجام دهد، روند ارزیابی وسع به شکل خودکار در کوتاهترین زمان ممکن برای وی انجام و تعیین دهک میشود.
پیگیری وضعیت بیمهای با کد دستوری #۱۶۶۶*
در مجموع همه مردم در صورت عدم پوشش بیمهای، میتوانند از خدمات فراگیر سازمان بیمه سلامت بهرهمند شوند؛ در این راستا سامانه شهروندی و کد دستوری #۱۶۶۶* برای پیگیری بیمه افراد، تاریخ انقضاء و نوع بیمه افراد فعال بوده و شماره تماس ۱۶۶۶ نیز پاسخگوی سوالات آنها است.
https://www.pgnews.ir/?p=75580
1 نظر
چرا واقعیت نمی گوید که بیمه سلامت هیچ ارزشی ندارد و فقط بیمارستان آموزشی ها آن را می پذیرند و گرنه تمام هزینه ها برای مراجعه به مطب و بیمارستان و خدمات آزمایشگاهی و داروخانه و پاراکلینیکی همه خود بیمار باید تمام و کمال پرداخت کند. و نه تنها بیمه سلامت بلکه بیمه آتیه سازان حافظ که به اسم بیمه تکمیلی است و متعلق به بیمه سلامت هم هست مثل خود بیمه سلامت به شدت ناکارآمد است ، انتظار می رود در گزارش خود یا بازنشر آن واقعیت ها منعکس کنید نه اینکه بلندگوی تبلیغاتی یک جایی باشید.