خلیج فارس: دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار بوشهر، از موافقت با طرح شهرسازی ۱۰۵هکتاراراضی نظامی واقع در شهر بوشهر درچارچوب قانون انتقال پادگانها خبر داد و تاکید کرد: «طرح تفصیلی اراضی مورد توافق با کاربری مسکونی و خدمات پشتیبان» با رعایت چارچوبهای معین شده در مصوبه به تصویب کمیسیون ماده پنج شهر بوشهر رسیده و مبنای اقدامات قرار بگیرد.
به گزارش خلیج فارس؛ علامرضا کاظمیان دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری در مکاتبه با زارع استاندار بوشهر مصوبه شورا را با موضوع طرح شهرسازی ۱۰۵ هکتار اراضی نظامی واقع در شهر بوشهر در چارچوب قانون انتقال پادگانها را ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه، شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۲۱ آبان ۱۴۰۳، مصوبه مورخ ۵ مرداد ۱۳۹۴ شورای برنامهریزی و توسعه استان بوشهر در خصوص «اتخاذ تصمیم برای حدود۲۲۰ هکتار اراضی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در چارچوب قانون انتقال پادگانها» را با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داده و در جهت «بهرهگیری از ظرفیت ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن»، مصوبه شماره ۸۳۱۰/۰۳/هـ مورخ ۳ مرداد ۱۴۰۳ هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص تفاهمنامه فیمابین آن سازمان و معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در خصوص «بهرهگیری از ظرفیت پلاکهای ثبتی ۳۷۸۶/۲-۳۷۸۸/۱۲۵۵و ۳۹۵۵ واقع در شهر بوشهر به مساحت حدود ۱۰۵ هکتار در چارچوب قانون انتقال پادگانها» (به عنوان بخشی از اراضی۲۲۰ هکتاری مورد بحث در مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان)، را در پاسخ به کمبود شدید سطوح و سرانههای مسکونی و خدماتی در شهر بوشهر دانسته و ضمن تاکید بر ضرورت تحقق بند ۵ مصوبه مورخ ۲۲ تیر ۱۳۸۸ شورایعالی در زمینه طرح جامع شهر بوشهر مبنی بر «تهیه طرح راهبردی و تدوین برنامه زمانی جهت خروج پادگانهای نظامی» مقرر کرد تا «طرح تفصیلی اراضی مورد توافق با کاربری مسکونی و خدمات پشتیبان» با رعایت چارچوب زیر به تصویب کمیسیون ماده پنج شهر بوشهر رسیده و مبنای اقدامات قرار گیرد:
۱- سطوح و سرانههای کاربریهای طرح مطابق مصوبه شورایعالی در خصوص طرح تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربریهای شهری و تعیین سرانه آنها رعایت شود. در این رابطه ۴۰ درصد از اراضی به معابر اصلی و خدمات هفتگانه پشتیبان سکونت (فضای سبز، درمانی، آموزشی، ورزشی، مذهبی و تاسیسات و تجهیزات) در کلیه مقیاسها اعم از محله تا شهر اختصاص یافته و در مابقی عرصه در سقف ۱۰ درصد تخصیص سطح به معابر دسترسی محلی الزامیست.
۲- با عنایت به کمبود شدید سطوح و سرانههای مسکونی در شهر بوشهر و ضرورت پاسخگویی به نیازهای سکونتی جدید برای نیروهای متخصص و ماهر ناشی از شکلگیری حوزههای فعالیتی فراشهری جدید پیرامون شهر (نظیر منطقه آزاد بوشهر)، تراکم ساختمانی در اراضی، پس از رعایت محدودیتهای ناشی از اعمال سایر بندهای این مصوبه، میتواند تا سقف۷۰ واحد در هکتار در نظر گرفته شود. در هر صورت میزان جمعیتپذیری طرح محدود به میزان سطوح و سرانههای قابل تامین بر اساس مصوبه شورایعالی در خصوص طرح تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربریهای شهری و تعیین سرانه آنها است.
۳- حریم پروازی فرودگاه از مرجع ذیربط استعلام شده و در طرح لحاظ شود.
۴- مطالعات ترافیکی با رعایت کلیه قوانین و مقررات موضوعه تهیه و مورد تصویب شورای هماهنگی ترافیک استان قرار گیرد.
۵- با توجه به دفع بخشی از آبهای سطحی شهر بوشهر از طریق اراضی مورد نظر، انجام مطالعات مدیریت و هدایت آبهای سطحی ضروری است.
۶- بر تامین آب شرب طرح از طریق مدیریت مصرف منابع آب کنونی تاکید میشود.
۷- با عنایت به بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی مطالعات ژئوتکنیکی ناظر بر مقاومت خاک و میزان بارگذاری ممکن و نحوه تقویت و آماده سازی بستر انجام پذیرد. در این رابطه رعایت ملاحظات زیست محیطی در زمینه دفع بهداشتی فاضلاب و انجام مطالعات مربوطه الزامی است.
۸- مطالعات پدافند غیرعامل چارچوب دستورالعمل مصوب مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورایعالی تهیه و پس از تائید در اداره کل پدافند غیرعامل استان، ملاحظات و خروجیهای آن در اسناد طرح تفصیلی منعکس شود.
۹- اخذ استعلام از دستگاهها و مراجع ذیربط استانی (نظیر آب منطقهای، میراث و…) و اعمال حرائم و ضوابط اعلامی در طرح الزامیست.
۱۰-با توجه به مجاورت خوریات با اراضی، هرگونه دخل و تصرف در جریان آبی خوریات، صرفاً با اخذ مجوز از اداره کل محیطزیست استان میسر خواهد بود.
۱۱-با توجه به نزدیکی اراضی به منطقه آزاد و در نظر گرفتن نقش منطقهای و بینالمللی برای شهر بوشهر در طرحهای فرادست و آمایشی، توصیه میشود، بخشی از اراضی به کاربریهای فراشهری و فناوریهای نوین و پیشرفته تخصیص یابد.
۱۲- بر همپیوندی با طرح جامع در دست تهیه بوشهر و رعایت مصوبه مورخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ شورایعالی در خصوص ضوابط نما (اعلام مصوبه شماره ۳۰۰/۲۶۴۳۰مورخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)، همچنین رعایت معماری و شهرسازی بومی و متناسب با اقلیم تاکید میشود.
https://www.pgnews.ir/?p=218846
12 نظر
کم کم پایگاه هوایی و دریایی حذف میشن
پایگاه هوایی ودریایی وسط شهر چکار میکنه ؟یه زمانی بیابون بوده الان باید ۳۰کیلومتر از،شهر دور بشه .
سلام علیکم.
پیرو اظهار نظر دوستمون که فرمودن پایگاه هوایی وسط شهر چه میکنه.باید بگم اون زمانی که پایگاه هوایی اینجا مستقر شد بوشهری وجود نداشت جز قسمتی از بافت قدیم شهر.خواستم بهت بگم اگه پایگاه هوایی نبود امنیت شما از زمین هوا و دریا رو کی باید تأمین میکرد. مگه نه همین نیرو هوایی بود که ۸سال جنگ را اداره کرد واز هوا و زمین
و دریای بوشهر جانانه محافظت کرد. برادر قبل از اینکه دهن مبارکت رو باز کنی چشمتو باز کن و برو مطالعه کن بعد اظهار نظر کن
دوست عزیز پایگاه هوایی و دریای وسط شهر رشد نکردن بلکه این شهر بوده که اطراف این پایگاه ها رشد کرده و بر اساس طرح اصلی در قبل انقلاب شهر بوشهر قرار بوده به عالی شهر فعلی منتقل بشه که محدودیت زمین و مشکل دفع ابهای سطحی و فاضلاب شهری در آن کمتر هست. با مدیریت نا کارآمد مسئولین شهر این طرح ملغی شد…و شد این وضعیت و تراکم فعلی جمعیت!
چرا اینو نمیگی که پایگاه هوایی قبلش زمین کشاورزی مردم بوده بیابون کجا بوده بوشهر بوشهر بوده دیگه مگه میشه یه قسمتی از شهر رو جز شهر حساب نکرد هر جا که مغازه و خونه و جاده باشه که تنها جز شهر نیست اطرافش هم جز شهر میشه کی گفته بوشهری وجود نداشته هم منطقه یک بوده هم منطقه دوم . منطقه دوم که خودش مرکز اصلی بوشهر بوده
نباید اجازه میدادند در جوار چند کیلومتری پایگاه ها و مناطق ساخت و ساز بشود در اصل بانیان گسترش شهری و طراحان طرحهای بالادستی باید از قبل گستری شهری مانند بندر بوشهر را به طرف جاده جغادک و سواحل خالی را توسعه می دادن … الان عملکرد گذشته آنها باعث شده هزاران کارمند و کارگر و سرباز و محافظان وطن با هزاران مشکل برای جابهجایی روبه رو شوند.الان هم باید با عقل و درایت این کار را کرد تا این مردم و حافظان وطن و خانوادهها و زندگیشان ضربه نخورند.خدایا مدیران و مسئولین آینده نگر به ما عطا کن کجایند مردان ایام جنگ و دلبران جهاد و زحمت و شهادت .یاحق
زمین هایی که حضرات قصد دارند به فضای شهری اضافه کنند از اراضی است که متعلق به مردم بوده و در زمان پهلوی عدوانا تصرف شده و پول این زمین ها را به صاحبان آن نداده اند …
فرودگاه بوشهر هم از بالا ک نگاه میکنی یک دوم شهر رو برا خودش گرفته حتما باید فرودگاه بوشهر ب جای دیگر برود خیلی برای توسعه شهر بوشهر و تبدیل شدنش ب یک کلانشهر در استان بدیهی است
پادگان اگه بره جزیره نگین ویه پل به صلح آباد وسل بشه چه عیبی داره یه پل روی دریاهم داریم
فقط اراضی ارتش داره آب میره تو بوشهر
انشالله پای سود خواص در میان نباشه
مثل اینکه میگفتن فرودگاه رو ببریم بیرون بوشهر، آخه فرودگاهی که به زور چند تا پرواز نیم بند داره با چه هزینه هنگفتی باید جابجا بشه.
پروژه فانوس دریایی کنار دریا بوشهر رو بعد از چندین سال نگاه کنین!
اول پایگاه هوایی و دریایی تاسیس شده بعد شهر کم کم رشد کرده تا شده شهر اون موقع که بوشهر آب آشامیدن نبوده پایگاه هوایی آبشیرین کن داشته بیمارستان ۵ طبقه داشته با آسانسور الان هنوز ساختمانهایی هستن توی بوشهر که آسانسور ندارن مردم بوشهر از اندر و بندر که چسبیده به درب نیرودریایی ارتش هست با احشام آب میبردن برا خونه هاشون ولی داخل پایگاه هوایی فانتوم داشته غرش میکرده و بلند میشده بخاطر امنیت اگه دست بنده بود یک وجب از زمین های ارتش رو آزاد نمیکردم. چرا بی جهت و بدون تخصص بعضی ها نظر میدن.
… همين پايگاه ها محل سكونت و باغ هايي بودن كه هم مردم زندگي ميكردن هم باغداري. خانواده هاي باغ ملايي، عليباش، راستي، مهيمنيان، مهيمنيان پور و … همه مالك هاي اين مناطق بودن كه همه رو بيرون كردن. اون موقع كه جفره ماهيني بود اون موقع كه ريشهر بود كدوم پايگاهي اينجا بود؟