خلیج فارس: نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس دوازدهم معتقد است؛ مهمترین اولویت این مجلس پرداختن به ناترازیهای موجود اقتصادی است چرا که اگر به این ناترازیها به درستی نپردازیم، دامنهای ناترازی ها افزایش پیدا خواهد کرد.
به گزارش خلیج فارس؛ غلامحسین زارعی در گفتگو با خانه ملت، با اشاره به اولویتهای اقتصادی مجلس دوازدهم اظهار کرد: به اعتقاد بنده مهمترین معضل کشور، ناترازیهای موجود در عرصه اقتصادی است.
نماینده مردم «دشتی و تنگستان» با اشاره به ناترازیها در بودجه و امور مربوط به بانک و بیمه، تاکید کرد: بالاخره تاثیر این ناترازیها در اقتصاد نمایان شده و باید برای آن فکری اساسی کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به عنوان مثال اگر ما بگوییم افزایش نقدینگی یکی از عوامل موثر در رشد تورم است؛ ابتدا باید به سراغ دلایل افزایش نقدینگی برویم.
وی تاکید کرد: بنابراین ما باید بنشینیم و ببینیم که چه دلایلی در رشد نقدینگی اثر گذار است؛ به واقع یکی از دلایل موجود، معطوف به ناترازیها است.
نماینده مردم «دشتی و تنگستان» در مجلس با ذکر مجدد این نکته که ناترازی یکی از دلایل اصلی رشد نقدینگی است، ادامه داد: به واقع ما وقتی پروژههایی در قالب تملک دارایی تعریف کرده و منابعی لازم را برای توسعه این پروژهها نداریم ناچاریم به سمت چاپ اوراق رفته و این مسئله نهایتاً به ناترازی، بدهی و خلق پول می انجامد.
زارعی با بیان آثار افزایش نقدینگی در تورم نمایان میشود، ادامه داد: به واقع تا یک جای کار، ماه حصل افزایش نقدینگی معطوف به رشد تورم می شود، اما از یک جایی به بعد، باید متوجه باشیم این مسئله به کاهش ارزش پول ملی نیز دامن میزند.
این نماینده مجلس دوازدهم با بیان اینکه عدم تعادل در عرضه و تقاضا تورم زاست، بیان کرد: اگر عرضه کم باشد، حتماً تقاضا رشد خواهد کرد و بالعکس. لذا این شرایط میتواند به تورم دامن بزند. متاسفانه این شرایط در بسیاری از اجناس و کالاهای داخلی حکم فرما است و فاصله مناسبی بین عرضه و تقاضا وجود ندارد.
وی تاکید کرد: بنابراین مهمترین اولویت این مجلس پرداختن به ناترازیهای موجود اقتصادی است چرا که اگر به این ناترازیها به درستی نپردازیم دامنهای ناترازی ها افزایش پیدا خواهد کرد.
https://www.pgnews.ir/?p=157933
1 نظر
«این نماینده مجلس دوازدهم با بیان اینکه عدم تعادل در عرضه و تقاضا تورم زاست، بیان کرد: اگر عرضه کم باشد، حتماً تقاضا رشد خواهد کرد و بالعکس.»
این حرف کاملا غیرعلمی است. کی گفته اگر عرضه کم باشد،حتما تقاضا زیاد می شود؟؟ ببخشید شما که سررشته ای در علم اقتصاد ندارید و خیلی دیمی رفتی کمیسیون اقتصادی مجلس، نیازی نیست این شکلی اندک حرمت نمایندگی هم بر باد دهید. حداقل از مشاوران اقتصادی مطلب بگیرید و بنام خود نشر دهید. هرچند انتظار می رود مجلس در اقتصاد کلان قانون وضع کند تا اقتصاد خرد ، و این بحث شما بصورت محض اقتصاد خرد می باشد، شما باید تاثیرات بودجه بر اقتصاد، یا بررسی اقتصاد انقباضی یا انبساطی با توجه به شرایط تورمی یا رکود کشور را بررسی کنید نه الزاما دو تا کلام از اقتصاد خرد اون هم ناقص ارائه دهید. صحیح مطلب ارائه شده شما به شرح ذیل است.
کم و زیاد شدن عرضه دقیقا در مقدار و قیمت آن کالا تاثیر دارد اگر مقدار عرضه کم شد قیمت آن بالا و برعکس، و همچنین در بحث تقاضا.شما بهتر است موضوع انواع کالا ،« ضروری، پست و لوکس» را مطالعه کنید تا تاثیر میزان حساسیت و همچنین شرایط عرضه و تقاضا بر آن را متوجه شوید. حرف شما صرفا یک حالت در ۸ حالت ممکن را احتمال می رود نه کامل و قاطع. در ادامه عنوان دارم که کالاها در صورت عرضه کم یا زیاد یا افزایش قیمت ممکن است به سمت کالای جایگزین منتقل شوند که این هم جز فرضیات علم اقتصاد است.