خلیج فارس: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اولویت اصلی وزارت بهداشت در دولت چهاردم مسئله جوانی جمعیت است، گفت: با ادامه روند فعلی، افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت به صفر خواهد رسید و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون میرسد که بیشتر آن سالمند هستند.
به گزارش خلیج فارس به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در اولین رویداد ملی نفس با شعار هم نفس با نفس اظهار کرد: هرساله به طور میانگین حدود ۴۵۰ هزار مرگ به دلایل مختلف در کشور اتفاق میافتد. این درحالی است که در حال حاضر تعداد تولد در کشور به یک میلیون در سال میرسد. در این راستا ۵۵۰ هزار نفر در سال به جمعیت کشور اضافه میشود. اما با کاهش آمار فرزندآوری در کشور، پیش بینی میشود تا ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند باشد.
با ادامه روند فعلی موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت ایران صفر خواهد شد
رئیسی در ادامه بیان کرد: با ادامه این روند و افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت به صفر خواهد رسید و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون میرسد که بیشتر آن سالمند هستند.
وی اظهار داشت: در ۲۰ سال آینده که ایران جمعیتی زیر ۵۰ میلیون خواهد داشت، جمعیت کشور همسایه ما در شرق کشور به ۵۰۰ میلیون نفر میرسد، و دیگر کشور همسایه در غرب به ۳۸۰ میلیون نفر خواهد رسید و اینجا عمق فاجعه درک میشود.
رئیسی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث جمعیت، افزود: بحث جوانی جمعیت و بحران سالمندی یک موضوع علمی است که آینده کشور را در بر دارد. این وضعیت خیلی دور نیست و اکنون برای کشور ژاپن ایجاد شده همانطور که سالانه در همین راستا به دلیل نبود دانش آموز ۵۰۰ مدرسه در ژاپن تعطیل میشود.
طی ۱۰ سال از ۶ فرزندی به زیر ۳ فرزندی رسیدهایم
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما تنها کشور در دنیا هستیم که این اتفاق فقط ظرف ۱۰ سال افتاده و از شش فرزندی به زیر سه فرزند رسیدهایم. این موضوع باید تبیین شود و مسئله جمعیت باید جدی گرفته شود.
وی اعلام کرد: از نظر من مهمترین عامل نجات جمعیت این است که تمام مسئولین روی این موضوع اعتقاد و اتحاد جدی داشته باشند. هر ارگانی باید تعهد عملی خود را در اختیار بگذارد. همه موضوعات بر عهده مردم نیست و مسئولین باید وظیفه خود را درست انجام دهند. در برگزاری هر موضوع و برنامه باید یک پیوستی به عنوان جوانی جمعیت داشته باشد.
رئیسی افزود: پدیده سقط در دنیا موضوع مهمی است و در خیلی از کشورهای اروپایی سقط ممنوع است. برخلاف وجود سقط قانونی در کشور در بقیه کشورها صفر و ممنوع است. وظیفه ما بررسی علت سقط، کاهش دغدغه خانواده ها و میزان تقاضای سقط است که باید آسیب شناسی شود.
بررسی علل سقط در ایران
وی گفت: طبق آمار۲۰۲۴، ۷۳ میلیون سقط القایی در دنیا به ثبت رسیده است. مطالعهای در دانشگاه های علوم پزشکی کرمان و اراک انجام شد و نتیجه دلایل سقط به این ترتیب بیان شد که ۴۱ درصد مربوط به نخواستن فرزند بیشتر و ۲۱ درصد مشکلات مالی است و همچنین شیوع سقط در خانمهایی که همسرشان بیکار و شغل آزاد دارد، بیشتر است.
عارضه شدید در ۸۴ درصد سقطهای عمدی و غیرقانونی
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به مطالعه سقط غیر قانونی در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ افزود: تعداد ۸۴ درصد خانم هایی که سقط غیرقانونی و عمدی انجام داده اند دچار عارضه شدیدی شدند و همچنین ۸۸ درصد این موارد منجر به بستری در بیمارستان شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: در سال ۱۴۰۲ یک مطالعه دانشگاه علومپزشکی قزوین نشان داد که ۲۷.۷ دهم درصد خود مادر اقدام به سقط کرده است که اقدام جدی در مقابله با راهکارهای سقط عمدی از جمله پخش برخی داروها و بقیه موارد ضروری است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کاهش تقاضای سقط با رویکرد صحیح از جمله فرهنگسازی و کار کردن جدی در این زمینه هم به صورت علمی و هم فرهنگی در پیشگیری از این بحران ضروری است.
13 comments
لطفاً اقتصاد درست کنید مردم بدون امر و نهی شما بچه می آورند ، نه الان که مردم در فقر و فلاکت زندگی می کنند و از تامین نیازهای اساسی خود عاجز هستند چه برسد به بچه.
اقتصاد درست کنین ملت خوشون بچه میارن، با وعده وعید و شعار که نمیشه زندگی کرد
وزارت بهداشت چکاره هست که اولویتش جوانی جمعیت باشه اصلا گیرم که اولویت تون باشه خوب در عمل توان هیج کاری ندارید ، همه چی دست دولت در سایه هست ، اگه تونستید جلو گرانی و تعطیلی شرکت های صنعتی که موجب بیکاری جوانان شده رو بگیرید اگه تونستید تعامل با قدرت های اقتصادی دنیا داشته باشید میتونید مسئله جوانی جمعیت رو موفق پیاده کنید که از شما ها خیلی بعیده ، یک جوانی که تازه از خدمت سربازی اومده چطور میتونه با این وضع گرانی جهيزيه بخره با این وضع گرانی مصالح ساختمانی خونه بسازه ،وگرنه آمار دادن و اینکه بدبختی و فلاکت مردم رو به تصویر کشیدن هنر نیست
هنر اینه که از موفقيت های کشور بگید شما ها بودجه کشور رو در دست داشتید نیروی انسانی رو در اختیار داشتید بعد میاین با کمال گستاخی آمار فلاکتی که دستپخت خودتون هست رو به مردم اعلام میکنید؟؟؟
خیلی پررو هستید که آش شوری رو که خودتون پختید رو گردن نمیگیرید ، شما ها دوبار باید محاکمه بشید یک بار برای این اوضاع نابسامانی که سر مردم آوردید یک بار هم برای اینکه با سفسطه بازی و رندانه میخواید خودتون رو مبرا کنید و گردن دشمن بندازید
امین الله مطلبی شهروند بخش چغادک
اگه فکر بالا بردن جمعیت هستین فکری بحال جونهای دم بخت بکنید تا شرایط ازدواج کردنشون فراهم بشه.جونی که نه شغل درست داره و نه مسکن چطور میتونه ازدواج بکنه؟
تورم تو کشور هم مردم بیچاره کرده جوری شده که به نان شب محتاج شدیم.
اگه تونستین جلوی تورم و اقتصاد رو کنترل بکنید همه چی درست میشه.
بهتر !
بهتر که جمعیت ایران بشه ۱۵ میلیون .وقتی نون نباشه جمعیت به درد نمیخوره
با روند فعلی ،کل جمعیت ایران تا 20 سال آینده صفر میشه ..
مقصر کیه. فک کردید چند میلیون وام بدید کافیه. خون مردم رو تو شیشه کردید. هشتاد درصد مردم زیر خط فقر هستن. برای هشتاد درصد مملکت بچه شده نون خور اضافه
.
با تورم 70 درصد چطوری زندگی کنیم این قضیه متوجه اید
بنده دارای دو فرزند هستم. در طی این دوماه آنچنان مشقت، استرس و فشار روحی و روانی بدلیل بی سوادی، کم کاری و ناکارآمدی و بی مدیریتی مدرسه ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان و استان بوشهر به خودم و خانواده ام وارد شد که به هیچ جوان دم بخت و ازدواج کرده ای فرزند آوری را توصیه نمی کنم.آخر کار مجبور شدم با گرفتن وام و پرداخت 30میلیون تومان بچه ام را در مدرسه غیر انتفاعی ثبت نام کنم. وقتی در جامعه بلحاظ خدمات درمانی، آموزشی و اقتصادی امکانات و شرایط مناسبی
وجودندارد فرزند آوری در آن اشتباهی محض است.اینکه در قانون اساسی آموزش رایگان و درمان و… بصورت مجانی نوشته شده هم دروغی بیش نیستند. امروزه سرمایه داری و اصول تجاری در اموزش و پرورش ودرمان و… حاکم شده و شعار فرزند آوری با واقعیت های جامعه هیچگونه همخوانی ندارد.
وقتی که همسر و فرزند توی اتاق عمل بدلیل قطع برق ممکنه از بین بروند چه دلیل موجهی برای فرزند آوری از سوی سیاستگزاران کشور وجود دارد.
1_ اگر مشکلات اقتصادی مرتفع شود،
2- کیفیت مواد غذایی بهبود یابد(مواد غذایی که در صورت صادر کردن به کشورهای همسایه برگشت می خوره) و عامل اصلی ایجاد مشکلات قلبی و عروقیست که این خود نیز عامل اصلی و اول میرگ و میر در کشور است.
3- ارابه های مرگ جمع شود که سالیانه رقمی معادل 20 هزار نفر از شهروندان را به کام مرگ می برد.
در صورتیکه موارد مذکور محقق شود ، به جای کاهش، نرخ رشد جمعیت پیشرفت 100 درصدی خواهد داشت.
اگر قرار است با شعار موضوعی در یک جامعه به عنوان ارزش ترویج شود مردم به شعار دهنده نگاه می کنند.مشکل اینجا است که شعارهای عدالت و قناعت، لنگ بستن و نان خشک خوردن، فرزند آوری، ساده زیستی، رایگان بودن و داشتن بهترین سیستم آموزش و پرورش و درمان و هزاران شعار پرطمطراق دیگراز همان مسوولانی شنیده می شود که ساکن لوکس ترین و گران ترین خیابان های بالای شهر تهران هستند.همانهایی که در خانه های چندین هزار متری زعفرانیه و الهیه و ولنجک ساکن هستند، فرزاندانشان مشغول صادرات نفت و گرفتن ارز دولتی و ساختمان سازی های میلیارد دلاری هستند. فرزندان و نوه های نازپرورده در بهترین مدارس خصوصی درس میخوانند و کارهای درمانی را در بهترین بیمارستانهای خصوصی انجام می دهند.