خلیج فارس: پس از کشمکش های چندماهه، سرانجام نمایندگان مجلس لایحه دولت درباره ساماندهی کالای تهلنجی و کولبری را مصوب کردند.
به گزارش خلیج فارس؛ خلاصه این طرح شامل همین خط است: “از زمان ابلاغ قانون، لنج ها تا سقف ۵۰۰ تن به مدت پنج سال امکان واردات دارند و پس از این زمان، ته لنجی تابع قوانین کشور می شود.” به عبارتی حذف تدریجی ته لنجی تا 5 سال.
در ماده یک این مصوبه آمده: پس از سال پنجم اجرای این قانون، تولیدکنندگان کوچک و متوسط و اصناف مستقر در شهرستانهای مرزی مشمول میتوانند با تخفیف سی درصدی(30%) از عوارض و حقوق ورودی، سالانه تا سقف یک درصد(1%) ارزش واردات کل کشور با رعایت ترتیبات مندرج در این تبصره نسبت به واردات کالا اقدام نمایند.
لایحه دولت طی یکسال اخیر که زمزمه آن بود باعث نگرانی فعالان کالاهای وارداتی در بازار شهرهای ساحلی استان بوشهر شده بود، اما نهایتا آنچه پیش بینی می شد مصوب گردید.
بهارستان نشینان در جلسه علنی سه شنبه (21 شهریور ماه) در مورد لایحه دوفوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی با ماده 1 این لایحه با 178 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
جزییات مصوبه مجلس درباره ته لنجی
براساس ماده 1 این لایحه؛ بهمنظور رونق اقتصاد مناطق مرزی، ایجاد شفافیت و رصدپذیر نمودن واردات، توزیع و عرضه کالاهای مبادله مرزنشینی، تقویت معیشت مرزنشینان و کاهش مبادلات غیررسمی در مرزهای زمینی و آبی، واردات کالا از طریق شناورهای سنتی و فلزی با ساختار لنج با ظرفیت ناخالص کمتر از پانصد(500) تُن، ملوانی(تهلنجی) و فعالان مرتبط با مبادلات مرزی(کولبری) به مدت پنج سال از زمان ابلاغ آییننامه موضوع ماده (6) این قانون مطابق با ترتیبات این قانون مجاز و پس از اتمام مدت مذکور کالاهای وارداتی، تابع قوانین و مقررات کشور میباشد.
تبصره 1- آیین نامه احراز صلاحیت مشمولین، استانها و شهرستانهای مشمول این قانون در چارچوب قوانین و مقررات ظرف مدت سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون توسط هیئت وزیران تصویب و ابلاغ خواهد شد. انجام تشریفات قانونی واردات کالاهای موضوع این قانون، در چارچوب تصویبنامه هیات وزیران توسط واحدهای تولیدی و صنفی مستقر در مناطق مرزی مشمول نیز امکانپذیر خواهد بود.
تبصره 2- سقف و ارزش کل واردات کالا از طریق رویههای موضوع این ماده، سالانه به میزان حداکثر ده درصد(10%) ارزش واردات کل کشور به مأخذ سال قبل تعیین و انجام آن منوط به ثبت آماری در سامانه جامع تجارت (موضوع بند(الف) ماده(6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 03/10/1392 و اصلاحات بعدی)، اخذ شناسه کالا و شناسه رهگیری(موضوع ماده(13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 03/10/1392 و اصلاحات بعدی)، ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها(موضوع بند(ث) ماده(6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 03/10/1392 و اصلاحات بعدی) و تعیین منشأ ارز کالاهای وارداتی میباشد.
پس از سال پنجم اجرای این قانون، تولیدکنندگان کوچک و متوسط و اصناف مستقر در شهرستانهای مرزی مشمول میتوانند با تخفیف سی درصدی(30%) از عوارض و حقوق ورودی، سالانه تا سقف یک درصد(1%) ارزش واردات کل کشور به ماخذ سال قبل و با رعایت ترتیبات مندرج در این تبصره نسبت به واردات کالا اقدام نمایند.
همچنین نمایندگان با ماده 2 این طرح موافقت کردند.
براساس ماده 2این لایحه؛ بهمنظور هدایت تدریجی مبادلات غیررسمی در مرزها به چارچوب تجارت رسمی، کالاهای وارداتی از طریق مبادلات مرزنشینی در مرحله ترخیص کالا صرفاً مشمول پرداخت پنجاه درصد(50%) میزان عوارض و مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده برای رویه تجاری هستند و در سال اول اجرای این قانون از سایر عوارض و مالیاتها معاف میباشند. در مرحله فروش کالا توسط مشمولین این قانون، مابهالتفاوت مالیات و عوارض فروش با مالیات و عوارض خرید موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده، به عنوان اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای ایشان لحاظ میشود اما مابقی زنجیره تبادل کالا در کشور موظف به پرداخت کامل آن میباشند.
تبصره 1
اعمال پلکانی حقوق گمرکی و سایر عوارض قانونی از سال دوم اجرای این قانون سالانه به میزان بیست درصد(20%) مقرر در ورودی قطعی کالا و اعمال معافیت کامل یا پلکانی سود بازرگانی توسط دولت برای کالاهای وارداتی موضوع این ماده مطابق آییننامه و شاخصهایی که در چارچوب قانون ظرف مدت سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران میرسد، در طول اجرای این قانون مجاز است.
تبصره 2
امهال پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه به کالاهای وارداتی، با اخذ تضامین معتبر(موضوع بند(ح) ماده(1) قانون امور گمرکی– مصوب 22/08/1390 – و اصلاحات بعدی آن) و حداکثر به مدت سه ماه از تاریخ ترخیص قطعی کالا از گمرک مجاز میباشد.
https://www.pgnews.ir/?p=7947
9 نظر
بنازم
برگ زرینی دیگر به افتخارات جامعه مسئولین بی سواد و بی زبان استان بوشهر( گاو شیر ده) ایران اضافه شد.
هرچند از عنوان ته لنجی بیشتر بازرگانان استانهای دیگر از آن بهره می بردند ونفع کمی برای مردم ساحل نشین داشت ولی ممر زندگی برای انج داران وملوانان بود.این قانون جمع کردن ته انجی می باشد نه سامان دهی به آن. بنده خوشبین به اجرای این قانون نیستم.چون کالا بصورت دیگری وعیر قانونی وارد کشور شده ومامورین هم امکان جلوگیری از آن ندارند
متاسفانه این طرح نابسامانی شدیدی در معیشت واشتعال مردم مناطق مرزنشین بویژه ملوانان و بازاریان وکسب کار آنان خواهد داشت کالای ملوانی وته لنجی بوسیله لنج از کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد کشورمیشود.این شغل قریب ۱۰۰سال قدمت دارد باتوجه به شرایط سخت سکونت مردم مرزنشین در مناطق مرزی این امتیاز از قدیم داده شده وباعث رونق بنادر مرزی شده است این طرح باعث نابودی بنادرو اشتغال مردم میشود.ومهاجرت شدید مردم منطقه به شهرهای مرکزی را درپی دارداین طرح متاسفانه در دولت ومجالس قبلی هم مطرح شده بود ولی ازدستور خارج شد متاسفانه این مجلس ان راتصویب کرد نماینده اصفهان قزوین تهران وغیره اطلاعی از مرز لنجدار وته لنجی ندارند گرمای طاقت فرسا و شرایط سخت جوی را ندیده وتحمل نکرده مسئولینی که رای به تصویب لین طرح دادند را باید ۳ما از خردادتا شهریور در بنادر ساکن کنند تا بفهمند این امتیاز چرا از زمان شاه خائن داده شده.متاسفانه مسئولین ارشداستانهای مرزی توان رایزنی و رد این طرح رانداشتند.این طرح عواقب بسیار بدی برای معیشت مردم مرزی خواهد داشت. و بیشتر بسود رانتخواران و مافیای واردات است تا بیشتر خون مردم را در شیشه کنند .دولت از هرسفرلنجها برای حمل کالای ته لنجی وملوانی وسهمیه واردات بالای ۶۰میلیون تومان دریافت میکند.ومجانی هم امتیاز نداده است
با تامین آب کشاورزی از طریق حق آبه به نسبت عادلاته با استانهای همجوار و همچنین با شیرین سازی آب دریا و زیر کشت بردن تمامی زمین ها وفراهم کردت اشتغال مردم از طریق ایجاد صنایع و همچنین توسعه راه آهن و مسیرهای ارتباطی و اشتغال و تبدیل استانهای مرزی به صادرات در عوض واردات مانند دهه های گذشته می توان تصور کرد کمتر از پنج سال نیازی به تامین معیشت زندگی از طریق واردات و انگ قاچاق و بگیر و ببند و شغل شوتی گری وحوادث جاده ای نباشد.
جزو معدود قوانین خوب تصویب شده است. در جایی که یک فرد با بامدرک دکترا از شریف ماهی نهایت ۳۰ تا ۴۰ میلیون درآمد دارد، چرا باید افرادی با سواد زیر دیپلم و مخل امنیت اقتصاد، تحت عنوان ته لنجی درآمد گاها ماهی ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیونی داشته باشند؟؟!
شما با این سطح سواد تلاش کن حقوقت بیشتر بشه نه اینکه به درآمد دیگران حسادت بورزی
خیلی از همین شوتی ها بخاطر اینکه احتمالا مثل شما شانس یا پارتی یا صلاحیت استخدام رو نداشتند مجبور شدند جونشون و آیندشون رو برای کمی پول در خطر بندازن
بی عرضه بودن خودتون را این طوری توجیه می کنید؟ شما هم حق ات در ماه یک میلیارد هست ولی عرضه نداری حقتو بگیری
احتمالا امتیاز ته لنجی و کولبری از استانهای مرزی گرفته و به سایر اسنانها داده خواهد شد
ته لنحی مخصوص عده خاصی هست ودرآمد ومنفعتس فقط برای صاحب بار ولنحدار میباشد.ولی اسمش به نام ملوان هست.ملوان ازاین حق فقط یک حقوق دریافت میکند.ولی سودی از حق وحقوقش که قانون براش درنظرگرفته ندارد.بهتر بود این حق ومعافیت برای هرملوان درنظر میگرفتند.مثلا هرملوان اجازه دارد درسال ۶ بار وهرباربه میزان مشخصی کالا وارد کند.وسود ومنفعتش به همه ملوانان برسدنه فقط لنجدار.که هرلنج دنبال ملوانی باشد که دارای معافیت هست ومجوز دارد.ولی الان هرلنج سالی یک بار.وتعداد محدوی ملوان میتوانند سفر بروندوبقیه عملا بیکار