خلیج فارس: بادمجان یک گونه از خانواده بادنجانیان است. این خوراکی اگرچه به عنوان سبزی شناخته میشود؛ اما از لحاظ گیاهشناسی یک میوه است. بادمجان بومی هند است؛ هرچند اکنون در بسیاری از نقاط جهان کشت میشود و منبع خوبی برای شماری از ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها، فیبرهای رژیمی و سایر ترکیبات است؛ اما بسیار برای ما مفید بوده و منافع فراوانی برای سلامت و زیبایی بدن به همراه دارد.
با این حال باید دانست خوردن زیاد بادمجان برخی از عوارض جانبی را به همراه دارد. در این گزارش قصد داریم تا شما را با برخی از این عوارض جانبی آشنا کنیم:
۱- سلامت بانوان باردار
بادمجان از لحاظ طبیعی ادرار آور است و به همین دلیل، به زنان باردار توصیه میشود از مصرف آن به شکل منظم خودداری کنند؛ چرا که میتواند قاعدگی را در آنها تحریک کند. علاوه بر این، بادمجان منبع خوبی برای هورمونهای گیاهی است. اگرچه این مسأله یک مزیت برای بادمجان محسوب میشود؛ اما همین مزیت میتواند به عنوان یک عامل مضر برای زنان باردار عمل کند.
۲- احتمال سقط جنین
همانطوری که بیان شد، بادمجان منبع خوبی برای شماری از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و شماری دیگر از مواد محسوب شود که وجود چنین ترکیباتی، این ماده غذایی را برای سلامتی ما مفید میکند. این خوراکی برای زنان باردار توصیه نمیشود؛ چرا که مصرف آن ممکن است سبب سقط جنین در زنان باردار شود.
۳- احتمال ایجاد مشکلات اسیدی
مصرف بادمجان ممکن است سبب ایجاد مشکلات اسیدی شود و به همین دلیل توصیه میشود در دوران بارداری از مصرف بادمجان خودداری کنید.
۴- احتمال بروز واکنشهای آلرژیک
بادمجان خواص فراوانی دارد؛ اما ممکن است سبب ایجاد واکنشهای آلرژیک در برخی افراد شود. برخی واکنشهای معمول به بادنجان عبارت از تورم گلو، تهوع، خارش و بثورات پوستی است.
واکنش آلرژیک به بادنجان به شدت اعضای دیگر خانواده بادنجانیان مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمهای نیست. این واکنشها ناشی از بادنجان را میتوان با مصرف «آنتی هیستامین»های معمول درمان کرد؛ اما اگر به بادمجان آلرژی دارید، بهتر است به طور کامل از مصرف بادمجان اجتناب کنید.
۵- احتمال دارا بودن نیکوتین
طبق گزارشی که در «ژورنال پزشکی نیوانگلند» در سال ۱۹۹۳ به چاپ رسید، بادمجان دارای بالاترین میزان نیکوتین است. نیکوتین همان ماده اعتیادآوری است که در دخانیات یافت میشود و سبب میشود تا افراد به سیگار و تنبکو معتاد شوند. با این حال، طبق تحقیقاتی که در نشریه نیویورک تایمز منتشر شد، بادنجان حاوی نیکوتین نیست؛ اما دارای «نیکوتینیک اسید» است که ساختار مولکولی شبیه به نیکوتین دارد؛ اما اعتیاد آور نیست و از نیکوتین متفاوت است.
نیکوتینیک اسید به بدن ما آسیبی نمیرساند؛ بلکه منبع خوبی برای «نیاسین» است که ویتامینی ضروری برای عملکرد خونی و مغزی ما میباشد. بادنجان و گیاه تنباکو متعلق به خانواده بادنجانیان هستند و از این رو بادنجان ممکن است مقداری نیکوتین درخود داشته باشد. برای ایمنی بیشتر، بهتر است تا بادنجان را به مقدار متوسط مصرف کنید.
۶- وجود پتاسیم و فیبر فراوان که مضر است
بادمجان منبع خوبی برای شماری از ترکیبات مانند اسید فولیک، پتاسیم، فیبر و … است. وجود این ترکیبات در بادمجان، سبب میشود این ماده غذایی برای سلامتی ما مفید باشد؛ هرچند مصرف بیش از حد این ترکیبات بد است؛ چرا که عوارضی جانبی با خود به همراه دارد.
بادمجان، از صیفی جات محبوب است که خواص فراوانی برای زیبایی، سلامتی و درمان بیماریها مختلف دارد و میتوانید از آن به میزان کافی در طول هفته استفاده…
مقدار زیاد پتاسیم میتواند سبب ناراحتی معده و ایجاد استفراغ شود و بالا رفتن پتاسیم خون (هایپرکالمی) را به دنبال داشته باشد؛ بطور مشابه، مصرف بیش از حد فیبر هم میتواند مشکلاتی مانند اسهال، یبوست و مشکل در جذب مواد مغذی را نشان دهد. برای همین توصیه میشود تا بادنجان را به میزان متعارف بخورید.
۷- احتمال ابتلا به مسمومیت اسفناج
بادمجان منبع خوبی از نیترات است که به طور طبیعی در معده ما تبدیل به نیتریت میشود. بعدا این نیتریتها با اسیدهای آمینه پروتئینها واکنش نشان داده و نیتروسامین (nitrosamines) را ایجاد میکند. این نیتروسامینهای طبیعی برای سلامت افراد میتواند خطرناک باشد.
۸- تداخل با داروهای ضد افسردگی
در صورتی که از داروهای ضد افسردگی و کاهش فشار خون استفاده میکنید، بهتر است تا خوردن بادمجان را متوقف کنید. این بدان دلیل است که بادمجان دارای کمی تیرامین است که عروق خونی را منقبض میکند و فشار خون را افزایش میدهد.
۹- ایجاد نتایج مثبت کاذب در تست تومورهای کارسینوئید
بادمجان ممکن است سبب ایجاد تداخل در نتیجه آزمایش تورمورهای کارسینوئید شود؛ بنابراین توصیه میشود ۷۲ ساعت قبل از انجام آزمایش، خوردن آن را متوقف کنید. این بدان دلیل است که بادمجان حاوی سرتونین است. توقف مصرف بادمجان پیش از آزمایش این اطمینان را میدهد که میزان فعلی سرتونین (که توسط تومورهای کارسینوئیدی ترشح میشود) هیچ تداخلی با سرتونینی که از سوی بادمجان آزاد میشود، نداشته باشد.
۱۰. احتمال ابتلا به سنگ کلیه
بادمجان حاوی اگزالات است که ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را در برخی افراد افزایش دهد. البته که نتایج بدست امده هنوز کافی نیست، اما در صورت وجود خطر ابتلا به سنگ کلیه، در مصرف بادمجان احتیاط کنید.
۱۱. احتمال مسمومیت سولانین
سولانین سم طبیعی موجود در بادمجان است که مصرف بیش از حد بادمجان و ورود این ماده به بدن، ممکن است باعث استفراغ، حالت تهوع و خواب آلودگی شود. مصرف بادمجان در سطوح کم تا متوسط ممکن است هیچ ضرری نداشته باشد، اما زیاده روی در خوردن بادمجان، عوارضی به همراه خواهد داشت.
https://www.pgnews.ir/?p=157200