خلیج فارس: انتخابات مجلس دوازدهم در شرایطی به پایان رسید که میزان مشارکت در استان بوشهر 45٫5 درصد بوده است.
به گزارش خلیج فارس؛ مشارکت استان بوشهر در انتخابات مجلس قبل (سال 98 / مجلس یازدهم) 46٫81 درصد بود که پایین ترین میزان در ادوار انتخابات مجلس بود و در این دوره، یک درصد کاهش یافته است.
براساس آمار رسمی، استان بوشهر برای این انتخابات 804.107 نفر واجد شرایط داشته است که 362٫448 نفر در انتخابات حضور یافتند.
به عبارتی، 441٫659 نفر معادل 54٫5 درصد واجدین رای در استان بوشهر پای صندوق رای حضور نیافتند.
بالاترین و پایین ترین مشارکت انتخاباتی در کدام شهرستان ها؟
هرچند به طور رسمی آمار مشارکت انتخاباتی شهرستان های استان اعلام نشده، ولی گفته می شود بالاترین مشارکت انتخاباتی در حوزه دشتی و تنگستان و پایین ترین هم در کنگان بوده است.
براساس آمارهای غیر رسمی، میزان مشارکت انتخابات جمعه در شهرستان های دهگانه استان بوشهر اینگونه بوده است:
دشتی : ۶۷ درصد
تنگستان : ۶۲ درصد
دیر : ۶۱ درصد
جم : ۵۵ درصد
دشتستان : ۴۸ درصد
عسلویه : ۴۱ درصد
دیلم : ۳۸ درصد
بوشهر : ۳۵ درصد
گناوه : ۳۱ درصد
کنگان : ۳۰ درصد
میانگین استانی: 45.5 درصد- میانگین کشوری: 41 درصد
افزایش آراء باطله
نکته قابل تامل دیگر، شگفت ساز شدن آراء باطله بوده که تحلیل آن اهمیت دارد، طوری که در حوزه جنوب استان بوشهر، آراء باطله رتبه دوم را کسب کرده است.
در حوزه کنگان، دیر، جم و عسلویه 13 هزار رای باطله ثبت شده که پس از منتخب این حوزه (موسی احمدی با 19٫165 رای) رتبه دوم را دارد.
همچنین حوزه بوشهر، گناوه و دیلم 17 هزار رای باطله داشته که پس از آرای منتخب و نماینده سابق، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. همین اتفاق در دشتستان نیز رخ داده و 8 هزار رای باطله، رتبه سوم آراء را کسب کرده است.
کمترین رای باطله مربوطه به دشتی و تنگستان (5 هزار رای) بوده، حوزه ای که بالاترین مشارکت انتخاباتی را در استان به خود اختصاص داده است.
واکاوای علل کاهش مشارکت ، امری حیاتی
ميزان مشاركت کشوری در انتخابات مجلس دوازدهم 41 درصد اعلام شد. طبق اعلام خبرگزاري دولت، از 61 ميليون ايراني واجد شرايط راي دادن، 25 ميليون نفر پاي صندوقهاي راي رفتند. اين كمترين ميزان مشاركت مردم ايران در 12 دور انتخابات مجلس بعد از انقلاب است.
بيشترين ميزان مشاركت مردم در انتخابات مجلس، مربوط به مجلس پنجم بود كه در آن 71٫1 درصد مردم راي دادند و علياكبر ناطقنوري رييس آن مجلس شد.
دومين مشاركت بالا نيز مربوط به مجلس ششم بود كه 67٫3 درصد راي دادند و مهدي كروبي به رياست پارلمان رسيد.
تا قبل از انتخابات 11 اسفند، پايينترين نرخ مشاركت مربوط به مجلس يازدهم با 42.57 درصد بود كه رياست آن با محمدباقر قاليباف است و اينک ركورد كاهش مشاركت، باز هم شكسته شده است.پايگاه خبري عصرايران در اين باره نوشته است: «اين نكته از آن جهت حايز اهميت ويژه و حياتي است كه در سال ۱۳۹۸ كه انتخابات مجلس يازدهم برگزار شد، ميزان مشاركت براي اولينبار به زير ۵۰ درصد رسيد و در انتخابات رياستجمهوري و شوراهاي سال ۱۴۰۰ نيز اين مشاركت زير ۵۰ درصدي ادامه يافت (۴۸.۸ درصد) و اكنون در سال ۱۴۰۲، بار ديگر شاهد مشاركت زير ۵۰ درصدي در دو انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان هستيم. به بيان ديگر در همه انتخابات ۴ سال اخير كه همه نوع انتخاباتي هم برگزار شده، بيش از ۵۰ درصد مردم و حتي نزديک به ۶۰ درصدشان در انتخابات شركت نكردهاند.
بی گمان، نظام باید قدر شرکت کنندگان در انتخابات را بداند و کاری نکند که در دوره بعد، آنها هم دچار ریزش شوند. در کنار ارج نهادن به این حضور، شنیدن صدای اکثریت خاموش، مهم ترین وظیفه کسانی است که مدعی دلسوزی برای نظام و حفظ آن هستند.»
احمد زيدآبادي، تحليلگر مسائل سياسي نيز نوشت: «اگر نرخ مشاركت ۲۰ درصد هم ميشد، رسانههاي اصولگرا باز هم اعلام جشن و پيروزي ميكردند.رسانههاي اصولگرا مشاركت حدود ۴۰ درصدي در انتخابات مجلس را به عنوان پيروزي، جشن گرفتهاند. كلا در كشور ما قرار نيست كسي ذهنيتش را با واقعيت تطبيق دهد، اين واقعيت است كه بايد خودش را با ذهنيت افراد سازگار كند!»
در این زمینه
نتایج کامل انتخابات مجلس در استان بوشهر اعلام شد + آراء کاندیداها
فضای مجازی گرمتر از ستادهای انتخاباتی/ خبری از برنامه کاندیداها نیست
از رکورداران تا نمایندهای که عطای مجلس را به لقایش بخشید + تصاویر
اسامی نامزدهای نهایی انتخابات مجلس در استان بوشهر + عکس
یخ انتخابات با این کاندیداها آب می شود؟ + نمودار
22 نظر
متاسفانه مجدداً گلوبالیست ها به مجلس راه پیدا کردند امثال …. آگاه به نظم نوین جهانی چرا خط زدند؟!
شما انتظار دارید مجلسی که هیچ نقشی در زندگی مردم ندارد باعث ترغیب مردم برای شرکت در انتخابات شود؟ تازه همین کسانی هم که شرکت کرده اند گروهی از میانسالان و ریش سفیدان هستند که به نوعی با نگاه مذهبی که شرکت در انتخابات واجب هست شرکت کرده اند و گروه دوم جوانانی که از ترس استخدام نشدن شرکت کرده اند و گروه سوم کسانی که ذینفع هستند از انتخاب شدن اشخاص خاص برای رسیدن به منافع شخصی و باندی.
اگر این آمار درست باشد اینکه این نمایندگان منتخب مردم نیستند و مردم به آنها رای ندادند و تشکیل مجلس هم زیر سوال میرود شوخی نیست ۶۰ درصد حداقل به اینها رای ندادند با احتساب رای های باطله
درود به شرفت کاملامنتطقی ودرست فرمودید
ولی متاسفانه اونایی که باید بیدارشن وتحولی ایجادکنند با مردم سر لج دارند میگن همینی که هست
… بنظرم نتیجه و عاقبت چنین انتخاباتی باز هم گرانی و مشکلات در سالهای آینده است
کاملا صحیح میفرمایید. واقعیت رو باید قبول کرد که حال مردم بالاخص جوونا ناخوشه
سواد سیاسی در استان خیلی کم است
تو سواد سیاسیت بالا نظر بده ببینم چی هست
امیدوارم مسئولان قدردان مردم باشند و دوره بعد شاهد افزایش امید جهت مشارکت انتخاباتی باشیم
….
از اینکه به دلیل محدودیت های قانونی امکان درج پیام شما فراهم نشد پوزش می خواهیم
رای که با …. کارت هدیه صورت بگیرد صدرصد مرحله بعد آمار از این هم کمتر می شود.
……………..
از اینکه پیام شما منتشر نگردید پوزش میطلبیم و یقین داریم که از محدودیت های قانونی ما آگاهید .
تاموقعی که دزدی رانت فقربیکاری فحشافاصله طبقاتی بی عدالتی پارتی بازی مدریت ناصحیح اعتیادجوانان درست نشه مشارکت هنوزم پایین ترمیاد
من صرفا رای دادم البته سفید برای اینکه شغل دولتی دارم …
ترجیح منافع فردی بر منافع اجنماعی !
مجلسی که برای گرفتن شاسی بلند و حقوق ماهانه ۳۰۰ میلیونی باشه و مردم محتاج نان شب، همین تعداد هم زیاده
مجلس بی خواص؟!؟!🤔🤔
دشتمان گرگ اگرداشت نمی نالیدیم
نیمی ازگله ی ماراسگ چوپان خورده است
همان هایی که عجله کردند و بدون تحقیق واکسن آزمایشی کرونا زدند وبیمار شدند همان ها هم بدون تحقیق وارد کارزار انتخابات شدند … از حالا تا 1403 هم منتظر نتایج آن باشند
اگر میخواستیم رای هم بدیم، باید میرفتیم حوزه کازرون و کوه چنار یا حوزه های استان فارس و … رای میدادیم
چون وعده کاندیدای مجلس اونا، پست و شغل تو بوشهره!!!! و اتفاقا محقق هم میشه
نماینده های بوشهر چیکارن: تدارکاتچی!!!!
وای بر ما