حسین صداقت
در روزهایی که کشور بیش از هر زمان دیگری به وحدت و آرامش نیاز دارد، تصویب و ابلاغ قانون جدید عفاف و حجاب، موجی از نگرانی، اعتراض و خشم عمومی را به همراه داشته است. قانونی که نهتنها تناسبی با اولویتهای جامعه ندارد، بلکه به نظر میرسد بیش از آنکه دغدغه فرهنگی داشته باشد، در پی اعمال فشار و محدودیتهای بیشتر بر مردم است.
این قانون که از همان ابتدا در پشت درهای بسته و بدون حضور افکار عمومی تدوین و تصویب شد، نمونهای آشکار از بیتوجهی به نظرات مردم، کارشناسان و جامعهشناسان است. مجازاتهای سنگین مالی، ورود اتباع بیگانه به حوزه تذکر حجاب، و تهدیدهای گسترده علیه شهروندان، از جمله بندهایی است که انتقادهای زیادی را برانگیخته است. آیا طراحان این قانون تصور میکنند که با چنین روشهایی میتوان ارزشهای فرهنگی را در جامعه تقویت کرد؟
نگاهی به تاریخ نشان میدهد که هیچ فرهنگی با اجبار ماندگار نشده است. تجربه سالهای گذشته در ایران نیز این حقیقت را آشکار ساخته است که برخورد قهری و امنیتی با مسائل فرهنگی، نهتنها نتیجهبخش نیست، بلکه شکاف میان مردم و حاکمیت را بیشتر میکند. جامعهای که به دلایل مختلف تحت فشارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قرار دارد، چگونه میتواند با قانونی کنار بیاید که به گفته بسیاری از کارشناسان، حتی در مرحله اجرا با چالشهای جدی روبهرو خواهد شد؟
رئیسجمهور، بهعنوان مجری قانون، به صراحت اعلام کرده که این قانون میتواند به بحرانهای جدی منجر شود. اما آیا هشدارهای وی و بسیاری دیگر از صاحبنظران شنیده خواهد شد؟ یا باید منتظر روزهایی پرتنشتر در جامعه باشیم؟
یکی از مهمترین پرسشها در این میان، نقش نمایندگان مجلس و بهویژه نمایندگان استان بوشهر است. آیا این نمایندگان واقعاً صدای مردم حوزه انتخابیه خود هستند؟ یا تنها نقش تاییدکنندگان تصمیمات پشت پرده را ایفا میکنند؟
نمایندگان بوشهر باید به این پرسش پاسخ دهند که آیا موافق این قانون هستند یا مخالف آن؟ اگر موافقاند، چگونه میتوانند از چنین قانونی که با مخالفت گسترده مردم و کارشناسان مواجه شده است، دفاع کنند؟ اگر مخالفاند، چرا در برابر آن موضع نگرفته و اقدامی برای توقف ابلاغ و اجرای آن انجام ندادهاند؟
سکوت نمایندگان در چنین شرایط حساسی، به معنای پشت کردن به خواستههای موکلانشان است. مردمی که با فرهنگی غنی و نگاهی عقلانی همواره در مسائل اجتماعی و فرهنگی از تعادل حمایت کردهاند، انتظار دارند نمایندگانشان بهجای همراهی با اقلیتی تندرو، صدای واقعی آنها باشند.
این قانون نهتنها باعث تشدید نارضایتی عمومی خواهد شد، بلکه پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، و حتی امنیتی قابل توجهی به همراه خواهد داشت. وقتی مردم احساس کنند که صدایشان شنیده نمیشود و تصمیمات بدون توجه به نیازها و مطالباتشان اتخاذ میشود، اعتماد عمومی به نهادهای قانونگذاری و اجرایی بهشدت آسیب میبیند.
جامعه امروز ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند تعامل، گفتوگو و کاهش تنش است. تصویب قوانینی که جز محدودیت و فشار بیشتر چیزی به همراه ندارد، تنها به شکافهای عمیقتر در جامعه دامن خواهد زد.
نمایندگان محترم بوشهر؛ اکنون زمان آن است که تصمیم بگیرید: آیا حاضر هستید بهصورت شفاف و علنی موضع خود را در قبال این قانون اعلام کنید؟ آیا میتوانید به مردم حوزه انتخابیه خود اطمینان دهید که صدای آنها را شنیدهاید و از حقوقشان دفاع میکنید؟
سکوت در برابر چنین موضوعی، نهتنها از سوی مردم بوشهر، بلکه از سوی تاریخ نیز قضاوت خواهد شد. شما امروز مسئولیتی سنگین بر دوش دارید: دفاع از آرامش، امنیت روانی و خواستههای مردمی که شما را بهعنوان نماینده خود انتخاب کردهاند. آیا این مسئولیت را بهدرستی انجام خواهید داد؟
در این زمینه
https://www.pgnews.ir/?p=210085
12 نظر
این نمایندگان با رانت و با حداقل آرا مردم رفتند مجلس به همین خاطر برای خودشون هم نمی توانند تصمیم بگیرند
دکتر پزشکیانتان هم از ۶۰میلیون رای فقط ۱۶میلیون رای آوردن و کاملا حداقل آرا رو کسب کردن یعنی خوش بینانه ۴۰ملیون نفر واجد شرایط ایشون رو قبول نداشتند الان هم رئیس جمهور هستن و هرچی که میگن باید قبول بشه کسی دیگه نمیگه رای ایشون حداقلی هست میگن رئیس جمهوره
نماینده اقلیت پشت درهای بسته قانون تصویب می کنند چکونه می خواهی شفاف سازی کنند
انتظاراتی داریا؟ نماینده دشتستان که خودش جزو طراحان این قانون بوده و فقط بلده رای یا عدم رای به نماینده ها را شفاف سازی کنه و برگه رایش را اعلام کنه. چیز دیگه ازش ندیدیم دو نماینده دیگه هم که فعلا دارن تازه یه چیزایی یاد میگیرن. شیخ هم فعلا جای خوبی گیر اورده داره تیمش را میچینه. مردم هم کیلو چند…
این قانون تنها مسئله ای بود که مردم باهاش جوک نساختن چون واقعا خشم مردم رو برانگیخت ، خصوصا اونجا که اجازه دخالت اتباع بیگانه خارجی رو در امور داخلی ایران داده بود
بیگانه هیچ تعلق خاطری نسبت به ایران ندارن و نخواهند داشت ، بیگانه با یک تکه کاغد به عنوان مجوز خودی نمیشه ، قانونی که اکثریت مردم اون رو قبول ندارن صلاحیت اجرا ندارد و غير قانوني هست و مشخص هست که بعد سیاسی دارد و بيشتر جنبه کینه جویی از رئیس جمهور دارد
مسعود شهروند چغادک
شما رای گرفتین که میگی اکثر مردم این قانون رو قبول ندارند؟ مخالفان این قانون فقط بی حجابها هستن که اونا هم حداقلی هستن،
رو چه حساب میگی مخالف این قانون بی حجاب ها هستن؟ الان خودت دم از رای گیری میزنی بعدش میگی مخالف قانون حجاب حداقلی هستن ! با خودت چند چندی؟ اگه یکم درک داشتی متوجه میشدی که این طرح از پایه خراب هست و امثال شما که کاندیدشون رای نیورده دنبال پای فشاری به اجرای این طرح هستن تا دولت جدید رو خراب کنن.
تنها دغدغه دولت حجاب شده ، این همه که پیگیر حجاب هستن به فکر اقتصاد فلج و گرونی نیستن.
ای کاش یه ذره دلتون به حال مردم می سوخت.
مشغولیات فکری هست که به سایر موضوعات پرداخته نشه
عرض ادب و احترام
با توجه به شناخت نسبی از نمایندگان محترم بوشهر ، بعید میدانم توان تدبیر نمودن امور به زمانه خود را مدیریت کنند چه برسد به این قانون جدید ، چرا که این نمایندگان بسیار در صلاحیت فنی و حرفه ای خود ، ضعیف و ناتوان هستند و ماشاهد فعالیت های این عزیزان در سطح پایین هستیم . خداوند پشت پناه مردم عزیز ایران 🇮🇷🤍
آقایان
اولین موضوع حجاب و رعایت قوانین اسلام به خود خانواده ها و خانم ها برمی گردد
اینکه نگارنده نوشته است این قانون موجب دغدغه و نگرانی شده است بله واقعا موجب نگرانی است که چرا قانون خدا نباید رعایت شود
واقعا رعایت نکردن چیزی که خدا قرار داده و برای زن حریم عفت ساخته نیاز به قانون دارد؟
آدم عاقلی را پیدا کنید که داراییش را رایگان در حراج بگذارد
آیا مهسا امینی با آن حجابش مشمول جریمه میشدیاخیر؟کاملا مبهم