خلیج فارس: با وجود فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی، همچنان بسیاری از مردم در این فضا حضور دارند و ناگزیر به استفاده و خرید از فیلترشکن ها هستند.
به گزارش خلیج فارس؛ اما بازار سیاه وی پی ان ها که هیچ ساماندهی منطقی ندارد و هر قیمتی را که فروشنده بخواهد برای محصولات خود تعیین می کند، در کنار گرانی اینترنت، اوج تحمیل تورم است.
فیلترشکن هایی که روز به روز گرانتر می شود
برخی شهروندان معتقدند اگر قبلا با 120 هزار تومان، فیلترشکن هر موبایل راه می افتاد، اما اکنون همان فیلترشکن 200 تا 300 هزار تومان می باشد که با توجه به نیاز چندین عضو خانواده به این ابزار، رقم بالایی برای بسیاری از مردم در سبد هزینه خانوارشان شده است.
فروشندگان این بازار هم وقتی با تعجب و سوال مشتریان خود مواجه می شوند، دلیل گرانی را اختلال هایی می دانند که برای مسدود شدن فیلترشکن ها صورت می گیرد. در این بین اگر سر خریداری کلاه گذاشته شود، امکان پیگیری آن در نهادی نیست.
در این بین، مسدود شدن مکرر وی پی ان های رایگان موجب شده تا بازار فیلترشکن فروشان سکه شود و در این بازار سیاه و غیر رسمی هر قیمتی خواستند، ابزارهای وی پی ان را بفروشند.
مرداد امسال بود که کمیسیون صنایع مجلس گزارشی از وضعیت اینترنت منتشر کرد که در آن آمار جالبی از میزان استفاده مردم از انواع ویپیان ارائه شد. بر اساس این گزارش، نظرسنجیهای معتبر حاکی از آن است که حدود ۶۴ درصد از کاربران از ابزارهای فیلترشکن یا ویپیان استفاده میکنند و همچنین سهم پهنای باند ناشناس در شبکه بینالملل در سال گذشته کمتر از ۵ درصد بوده و اکنون به ۲۵ درصد رسیده است.
البته غلامرضا نوریقزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس، در حاشیه این آمار گفته بود که برخی از مراکز علمی تا ۹۶ درصد استفاده از فیلترشکن را هم گزارش کردند.
هزینه های پنهان فیلترشکن
اما جدا از هزینه های مالی فیلترشکن، این وضعیت هزینه های پنهان و غیرمستیمی برای مردم دارد که کمتر از آن سخن گفته می شود.
یکی از این هزینه های پنهان، انرژی و وقتی است که شهروندان برای پیدا کردن وی پی ان های مختلف یا برای اتصال آنها صرف می کنند که در کنار کند بودن سرعت اینترنت، روی اعصاب است. این درحالی است که چنین فرصتی را می توان برای محصولات مفید و کاربردی تر صرف کرد.
همچنین فعال کردن اینترنت با فیلترشکن باعث گرانتر شدن تعرفه های این خدمات می شود، ضمن اینکه کاربران ناچارند وی پی ان ها را مداوم روشن نگه دارند که حتی سرویسهای داخلی نیز از این مسیر رد شده و هزینه چند برابری را به کاربران تحمیل کند.
علاوه بر این نصب فیلترشکن های متعدد، می تواند به آلوده شدن موبایل به بدافزارها و گاهی هک و نا امنی مجازی منجر شود. همچنین این وضعیت موجب ترافیک زیاد روی زیرساخت های ارتباطی و اختلال های ناشی از آن می شود که برای ترمیم آن هم باید از جیب مردم هزینه شود.
نهایتا اینکه با توجه به شکست سیاست فیلترینگ در کشور و اینکه درصد بالایی از مردم در این شبکه ها همچنان حضور و فعالیت دارند، باید هرچه زودنر این وضعیت اصلاح شود. وضعیتی که تنها برنده آن مافیای فیلترشکن است و بازنده اصلی اش هم مردم.
https://www.pgnews.ir/?p=79395
4 نظر
متاسفانه مردم توسط مسولان نادیده گرفته شده و بازنده بوده اند ، مردم برای مقامات کلان فقط برای سیاهی لشکر مناسب هستند
اگر با این اینترنت برای مردم آبی گرم نمیشه ولی نون بعضیا حسابی تو روغن چرب میشه!!!
تو عصر پارینه سنگی زیست می کنیم
اگه بخان سه سوته بساطشون رو جمع میکنن
حالا یا نمیخان
یا نمیتونن
یا صلاح نیست
یا….