خلیج فارس: در حالی سه روز دیگر، موعد تبلیغات کاندیداهای انتخابات مجلس دوازدهم به پایان می رسد که برخلاف ادوار گذشته، فعالیت های میدانی کاندیداها در سطح شهرها کمتر می باشد و عمده تمرکز چهره های مطرح و هواداران شان در فضای مجازی و حضور در برخی مراسم ها است.
به گزارش خلیج فارس؛ با وجود اینکه به طور متوسط 40 کاندیدا در هر حوزه چهارگانه استان مجوز شورای نگهبان را گرفته اند، اما به دلیل هزینه های مالی، 85 درصد کاندیداها ستادی برپا نکرده اند و عملا فضای انتخاباتی برای 10 تا 15 درصد کاندیداها جدی تر می باشد.
همین موضوع هم باعث شروع انصراف برخی کاندیداهای نهایی شده که تاکنون کناره گیری 16 نفر قطعی شده و انتظار می رود تا روز قبل از رای گیری، این تعداد بیشتر هم شود، افرادی که مشخص نیست آمدن شان بهر چه بوده، ولی انگیزه رفتن شان تا حدودی مشخص است!
البته قوانین موثر در زمینه محدودیت نصب تراکت های تبلیغاتی کاندیداها بر در و دیوارهای شهر نیز باعث گردیده کاندیداهای جدی هر حوزه اتنخابیه عمدتا در فضای مجازی فعال باشد؛ جدا از نمایندگان فعلی و چند چهره ای که توان مالی و حامیان بیشتری جهت اجاره های چندصد میلیونی برای برپایی ستادهای انتخاباتی در نقاط پرتردد و جمع کردن افرادی در آن دارند.
برنامه های تلویزیونی هم به دلیل عدم استقبال اکثریت نامزدهای مجلس و غیبت نمایندگان فعلی و البته طرح چند پرسش کلیشه ای که از قبل در اختیار کاندیداها قرار گرفته بود، نتوانسته کمک چندانی به معرفی کاندیداهای احتمالی کند که دارای برنامه و توانمندی هستند. البته که ایراد بزرگتر در این تبلیغات، قهر بسیاری از مخاطبان با شبکه های تلویزیونی است که شانس دیده شدن کاندیداهای جدید از طریق این بستر را کاهش داده است.
زد و خوردهای تبلیغاتی بجای اعلام برنامه های کاری
در فضایی که طرح و برنامه ای از نامزدهای مدعی در صورت راهیابی به مجلس دیده نمی شود، موعد رسمی تبلیغات به فرصتی برای زد و خوردهای تخریبی مبدل می شود؛ از کاندیدایی که با شعار “نماینده باید خواب نباشد” (که ایراد نگارشی دارد) نماینده فعلی را خطاب قرار داده، تا نماینده ای که “عقلانیت انقلابی پیروز است” بر صدر بنرهای تبلیغاتی اش نشانده تا تندروی های گذشته این رقیب هم طیف خود را یادآوری کند!
در سایر حوزه های انتخابیه هم ماجرا چندان متفاوت نیست و شعارهای کلی جای برنامه ها، مواضع و عملکرد کاندیداها را گرفته و کسی نمی داند درخصوص مسائل استانی و ملی، طرح چهره های اصلی چیست؟ از راه آهنی که محرومیم تا آزادراهی که سالهاست آرزو شده و ساماندهی ته لنجی که اتفاقا از مسیر مصوبات مجلس باید به سرانجام برسد. در حوزه کشوری هم پرسش کم نیست؛ از تغییرات پرسرعت جامعه، فضای مجازی و موضوعات کلان اقتصاد و سیاست، اما پاسخگویی نیست.
موافقان فیلترینگ در شبکه های فیلتر شده!
موضوع دیگری که در ایام تبلیغات انتخاباتی مورد توجه می باشد، فعالیت مستمر نمایندگان فعلی استان در شبکه های اجتماعی خارجی است که از قضا همه آنها از حامیان فیلترینگ بوده و اکنون برخلاف اعلام صریح دفتر نظارت شورای نگهبان در استان که گفته بود کاندیداها باید در سکوهای داخلی به تبلیغات انتخاباتی بپردازند، نمایندگان استان در اینستاگرام و واتساپ و گاها توئیتر به انتشار کلیپ های تبلیغاتی و فعالیت های انتخاباتی شان می پردازند. احتمالا بدون دردسرهای مردم عادی برای خرید فیلترشکن و راه اندازی آن!
غیبت احزاب و گروههای سیاسی مطرح
اگر از بیانیه اشخاص، تشکل های مطرح یا گمنام اصولگرا درباره کاندیدای مورد حمایت شان بگذریم، غیبت گروههای سیاسی منتقد و خانه احزاب هم از نکات قابل توجه در این انتخابات است.
هرچند این اتتقاد به تشکل ها و ائتلاف های سیاسی وارد است که کار حرفه ای نمی کنند و تنها در ایام منتهی به انتخابات دفترشان باز می شود و لیست می دهند و بعد از آن، خبری از مطالبه گری از راه یافته شان به بهارستان و سایر فعالیت های سیاسی مرسوم نیست؛ موضوعی که باعث شده احزاب اعم از اصولگرا و اصلاح طلب از چشم مردم بیفتند.
در چنین شرایطی کار نامزدها سختتر می شود، چون لازم است خودشان گام به گام در میان مردم راه بروند و حرف بزنند و اعتماد بخرند تا بلکه موفق به کسب رای لازم جهت راهیابی به مجلس شوند، اتفاقی که در مهلت یک هفته ای تبلیغات رسمی، کار بسیار دشواری است.
مشارکت بالاتر، احتمال حضور نمایندگان مردمی تر را بیشتر می کند
نکته نهایی اینکه اگر در انتخابات 11 اسفند مشارکت بالا باشد و تعداد افرادی بیشتری بر سر صندوق آرا حاضر باشند، احتمال حضور چهره های توانمندتر که دیدگاه توسعه گرا و مردمی تر دارند، بیشتر خواهد بود تا دست کم ضرر تصمیمات مجلس برای مردم کمتر باشد.
اما در میانه مشارکت پایین، باید منتظر تکرار حضور نمایندگان فعلی بود که عملکرد ضعیف شان نسبت به موکلان و تصمیم های ضد مردمی شان (از جمله حمایت از فیلترینگ و…) پیش روی همگان است.
در این زمینه
از رکورداران تا نمایندهای که عطای مجلس را به لقایش بخشید + تصاویر
اسامی نامزدهای نهایی انتخابات مجلس در استان بوشهر + عکس
یخ انتخابات با این کاندیداها آب می شود؟ + نمودار
13 نظر
مگر ما مجلس به معنای واقعی کلمه داریم که شما دارید بحثش می کنید؟
کدومش بود ؟؟؟ 🤔🤔🤔
داربست و بنر تو پیاده رو خیابان باغ زهرا نصب و سد معبر کرده اند .
تو بنر هم نوشته ( نماینده نباید خواب باشد )
حالا غلط انشایی به کنار ، کسی توقع سواد نداره اقلا مردم آزاری کنار بذارین .
واقعا اینها گره گشای مردم خواهند شد ؟
این ترکیب بیسوادی و زور قراره توسعه رقم بزنه ؟
اخه چه برنامه ای چه کشکی؟!هر کسی نماینده بشه در حد صلاحدید مرکز کشور بودجه ای تخصیص داده میشه و در استان خرج میشه، حالا هر شخصی نماینده بشه ۴ سال این فرصت رو داره برای دوستان و آشنایان کار راه بندازه و هم اگر ساده لوح نباشه به نان و نوایی برسه، خب کی بدش میاد تو این وضعیت خراب بارشون بهتر ببنده؟! کشورداری سواد و تخصص میخواد نه شعار و جوزدگی و کدخدا بازی
کاندیدا اومده دهیار روستا بوده و یک روستا رو نتونسته مدیریت کنه. به هزاران فساد … آلوده است. الان قصد داره بره از حقوق استان دفاع کنه. بد به حال این مردم که در چنین شرایطی قرار گرفته اند و در نبود احزاب و کاندیداهای مردمی ناچار به انتخاب چنین افرادی هستند.
البته دوستان مسئول و مجلسیان بدشون نمیاد که مشارکت کمتر باشه تا یکدست سازی دولت بیشتر بشه و خالص سازی ها بهتر انجام بشه . وگرنه در این 4 ساله فعالیت نمایندگان مجلس و 2 ساله فعالیت دولت ،عملکردهای قوی و اثرگذاری مانند نمونه های ذیل داشتن که مردم رو شرمنده خودشون کردن و این مصوبات مهم، معلومه غرض ورزی خاصی هم نداشته !! گرانی اینترنت، افزایش قیمت فیلتر شکن ها ، دستکاری در مصوبه حجاب و عفاف ، افزایش مالیات برروی مردم و اصناف ، تورم و گرانی بی سابقه ، افزایش قیمت دلار به 60 هزار تومان ، افزایش سن بازنشستگی ، افزایش قیمت مرغ از 20 هزار تومان به 120 هزار تومان ، افزایش قیمت گوشت هشتاد هزار تومنی به 600 هزار تومان ، افزایش قیمت سکه از 5 میلیون تومان به 35 میلیون و افزایش قیمت پراید 40 میلیونی به 340 میلیون . ….
نکته جالب همه این قضایا : !!
بستن فضای مجازی و شبکه های واتساپ ، تلگرام و اینستا از طرف نمایندگان مجلسه که خودشون هم مجدد کاندید شدن برای دوره بعد مجلس و کسب حقوق ناقابل 25 میلیون تومنی و در همین فضاها هم بیشترین تبلیغ را دارن میکنن مردم بیچاره هم باید فیلترشکن بخرن تا بتونن از عملکرد و رزومه های خوب نماینده ها تو این 4 سال نمایندگی باخبر شن ! !
متاسفانه امسال در حوزه بوشهر کاندیدای شاخص ی نداریم
این دوستانی هم که آمدن نه برنامه ای دارن و نه هدفی را دنبال میکنن جز عقده گشایی و خوابیدن در مجلس
امروز روز انفعال نیست, اگر جمعه در خانه بمانیم ، فردایش مثل مردم افغانستان باید طالبان های ایرانی را تا زمان مرگمان تحمل کنیم. تنها روزنه امید برای نجات ایران را همین لیست می دانم
دم خلیج فارس گرم که با وجود انتقاد به این وضعیت در انتهایش بر مشارکت برای #تغییر_وضع_موجود تاکید دارد
خب عوضش پول میگیره وگرنه هیچ رسانه ای مفتکی تبلیغ نمیکنه
تنها حسن این دوره از انتخابات اینه که ساندویچ کالباس و فلافل به مردم نمیدن و خبری هم از نی انبون و شپ زدن تو ستادها نیست
کاندیدای مردمی از نظر شما کیست؟ محمد دادفر معلم دینی و انشا و …. در مجلس …
فقط عاموجعفر