خلیج فارس- سعیده رحمانی: آمارهای رسمی حکایت از افزایش سهم خوراکی ها از میزان درآمد خانوار دارد. بر اساس آمارهای رسمی، یک کارگر سرپرست خانوار ۴ نفره برای تهیه یک سبد از حداقل اقلام خوراکی باید حدود ۶۵ درصد از درآمد خود را هزینه کند. در این وضعیت، تکلیف هزینه های دیگر از اجاره تا درمان و سایر نیازمندی ها باعث شده تا روز به روز از سبد خوراکی ها زده و سفره خود را کوچک تر ببنید.
به گزارش خلیج فارس؛ در سال های اخیر نرخ تورم به سطوح بالاتر رسیده است. به بیان دیگر اگر تورم در دهه قبل، در سطح ۲۰ درصد قرار داشت، این رقم طی ۵ سال اخیر به سطح ۴۰ درصد افزایش یافته و این موضوع باعث شده که بسیاری از خانوار کم درآمد برای تامین نیازهای حداقلی مانند خوراکی یا مسکن با چالش قابل توجهی روبرو شوند.
کوچکتر شدن سفره خانوار به دنبال افزایش قیمت ها موضوعی است که بیش از همه بر رفاه جامعه خصوصا افرادی که حقوق ثابت می گیرند اثرگذار بوده است.
به طور کلی در پاسخ به این پرسش که چرا وضعیت رفاهی خانوار طی سالهای گذشته نامناسبتر شده، به دو عامل میتوان اشاره کرد: یکی وضعیت نامطلوب اقتصاد کلان کشور که خود متاثر از سیاستگذاری های داخلی و محدودیتهای خارجی بوده است و نکته دیگر ناکارآمدی سیاستهای حمایتی است که در این مدت اجرایی شده است.
مثلا پرداخت یارانه نقدی طی سال های گذشته به دلیل مشخص نبودن منابع آن و از سوی دیگر رشد بالای تورم در اقتصاد ایران، ارزش خود را از دست داده است و مطابق آخرین بررسی ها ارزش یارانه نقدی به ماهانه کمتر از ۸ دلار سقوط کرده است.
از سوی دیگر طی سالهای گذشته سیاستگذار به سراغ تغییر روش های حمایتی دیگر مثل توزیع کالابرگ رفت. اما بررسی ها نشان میدهد این روش هم بار مالی بسیاری داشته و هم استقبال از آن چندان قابل توجه نبوده است.
این موضوعات میتواند تا حدودی روشن کند که چرا با وجود هزینههای بالایی که برای اجرای سیاستهای حمایتی و بهبود وضعیت رفاه خانوار صورت گرفته است؛ این اقدامات تا کنون موفق نبوده و قدرت خرید خانوار هر سال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
با وجود همه این گزارشها، این گونه به نظر می رسد که قرار است میزان افزایش حقوق و دستمزد برای سال آینده کمتر از ۲۰ درصد باقی بماند که نصف تورم است.
https://www.pgnews.ir/?p=64634
3 نظر
اینقدر حرف شکم نزنید و به فکر معنویات باشید خواهشا . برادران یمنی نون خشک میخورن بعد ما دنبال مرغ میگردیم . اسم خودمونم گذاشتیم شیعه مرتضی علی .
یکم از مسئولان شریف قناعت یاد بگیرین . طفلکا از بس بخودشون ریاضت میدن و لاغر شدن باید با ترازوی طلا فروشی وزنشون کرد و دید چند گرم شدن .
کم کم داره عادی میشه
هر سال دریغ از پارسال
شرایط الان را می شه با شعب ابیطالب مقایسه کرد.فقط تفاوتهایی بین این دو هست.کمی باید قدرت تجسم و تصور خودتون رو تقویت کنید. فرض کنید در شعب ابیطالب گرسنگی و فقر و بیکاری بر شما فشار آورده و سراغ پسر زید رو میگیرید. بهتون میگن رفته بلاد روم تحصیل کنه و برگرده به امت اسلام خدمت کنه. سراغ پسر عمر رو می گیرید و بهتون میگن رفته بلاد حبشه برای بچه اش سیسمونی بگیره و البته عمر هم بهش گفته نرو ولی حرف باباش رو گوش نکرده و رفته. سراغ پسر عثمان رو میگیری بهتون میگن در بلاد ایران مشغول شهرک سازی و ویلا سازی است. خلاصه انگیزه نان خشک خوردن و لنگ بستن دیگه برای کسی در شعب ابیطالب باقی نمانده.