خلیج فارس: معاون مرکز توسعه حل اختلاف دادگستری استان بوشهرگفت: سه هزار نفر با استفاده از ظرفیتهای مردمی و افتخاری برای ایجاد سازش در پروندهها در این استان ساماندهی شده اند.
به گزارش خلیج فارس به نقل از ایرنا ، عیسی نوشاد سه شنبه در نشست تبیین دادگاه صلح در استان بوشهر افزود: دادگاه صلح شعبهای از دادگستری است که باتوجه به صلاحیتهای مندرج در قانون تشکیل شده است که به پروندهها حتی در روزهای تعطیل و زمان غیراداری هم رسیدگی میکند.
وی یادآور شد: ایجاد و ترویج صلح و سازش و حل و فصل اختلافات که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز مورد توجه ویژه قرار دارد توسط صلحیاران که ظرفیتهای مردمی و افتخاری هستند انجام می شود و آنها در حل و فصل پروندههای قضایی، به دادگستری و شوراهای حل اختلاف کمک میکنند.
معاون مرکز توسعه حل اختلاف دادگستری استان بوشهر ادامه داد: صلح یاران از میان ریش سفیدان، معتمدان و افراد با تجربه انتخاب میشوند و نقش میانجی گری در حل دعاوی مردم را برعهده دارند.
وی گفت:روند رسیدگی دردادگاه صلح مانند دادگاه عام دادگستری، دادگاههای حقوقی و کیفری است که به موجب قانون فرایند رسیدگی را انجام میدهد و صلاحیتهای حکمی شورای حل اختلاف نیز به دادگاه صلح افزوده شده و شورای حل اختلاف به وظیفه ذاتی خود که صلح و سازش بوده برگشته است.
نوشاد افزود: دادگاه صلح به عنوان یک نهاد جدید و مستقل درنظام حقوقی و قضایی ایران موجب بهبود کیفیت دادرسی و تضمین دسترسی آسان تربه عدالت وآسایش عمومی را فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: با استفاده از همین ظرفیت امسال ۲۵ درصد پروندههای قضایی در شوراهای حل اختلاف استان به صلح و سازش منجر شده است.
نوشاد ادامه داد: بر اساس برنامهریزی ۲۲ دادگاه صلح باید در استان بوشهر تشکیل شود که تاکنون ۱۸ دادگاه راه اندازی شده است.
نوشاد تصریح کرد: دادگاه صلح، صلاحیت رسیدگی به دعاوی مالی تا یک میلیارد ریال و همچنین دادرسی در سایر دعاوی از قبیل مطالبه جهیزیه، مهریه و نفقه، حصر وراثت، اصلاح شناسنامه و دیگر موارد مندرج در ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف را بر عهده دارد.
وی افزود: تاکنون در شهرستان های بوشهر ، دشتستان ، گناوه و کنگان به ترتیب پنج ، سه و دو دادگاه صلح تشکیل شده و در مابقی مراکز شهرستان ها و بخش های این استان نیز یک دادگاه صلح راه اندازی شده است.
وی باشاره به اینکه سابقه سه ماهه راه اندازی دادگاههای صلح گفت: ماهانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پرونده در دادگاه صلح وارد و رسیدگی میشود.
معاون مرکز توسعه حل اختلاف دادگستری استان بوشهر افزود: برای حل مشکلات در قراردادها قراردادی با اداره کل صمت استان بوشهر منعقد شده و باید در قراردادها شرط داوری برای رسیدگی به اختلاف طرفین قید شود.
نوشاد با بیان اینکه صلاحیت داور با صدور پروانه رسمی از سوی قوه قضاییه صادر میشود گفت: آرای داور در رسیدگی به پروندهها قطعی و الزامآور است.
وی دادگاههای صلح را تخصصی دانست و بیان کرد: فرایند رسیدگی در دادگاههای صلح یک مرحله است و تا ۵۰۰ میلیون ریال حکم صادر میشود.
معاون مرکز توسعه حل اختلاف دادگستری استان بوشهر اضافه کرد: اکنون صلح یار در ادارات تشکیل شده و این مهم در هیاتهای مذهبی، بقاع متبرک، مساجد، مدارس و دیگر حوزهها راهاندازی میشود.
https://www.pgnews.ir/?p=211991