خلیج فارس: آخرین جلسه رییس جمهور در سفر استانی به بوشهر، حضور در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان بود که موارد مطرح شده در آن در زیر می خوانید:
رتبه 29 بوشهر در اشتغال صنعتی، خوب نیست
استاندار بوشهر در ابتدای جلسه به عنوان رییس شورای برنامه ریزی استان به بیان برخی شاخص های استان پرداخت و گفت: این استان هرچند 1.4 درصد مساحت کشور دارد، ولی در تولید ناخالص کشور با سهم 5.5 درصد رتبه چهارم کشور دارد.
وی با اشاره به رتبه 29 بوشهر از نظر شاغلان بخش صنعت گفت: این موضوع با وجود مزیت صنایع استان، نقطه قوت نیست.
ارسلان زارع با اشاره به اینکه 70 درصد گاز و 90 درصد صادرات نفت و 60 درصد تولید میگوی پرورشی از این استان است افزود: همچنین بیشترین مرز با خلیج فارس معادل 52 درصد داریم که می تواند در راستای اولویت دولت در زمینه توسعه دریامحور به کار آید.
درخواست های نماینده خبرگان رهبری از پزشکیان
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری هم این خواسته ها را مطرح کرد:
توسعه آبشیرین کن ها در کنار نوسازی شبکه توزیع آب، طوری که اکنون 30 درصد هدر رفت داریم.
همچنین توجه به فرهنگ، ورزش و راه آهن، بکارگیری جوانان شایسته استان در مسئولیت ها، تمرکز زدایی و سپردن اختیارات بیشتر به استاندار، بهسازی راهها و توجه به مشکلات جزیره خارگ نظیر صدور سند املاک مردم مورد توجه قرار بگیرد.
راه آهن بوشهر را از خواب 30 ساله بیدار کنید
احمدی، رییس مجمع نمایندگان استان هم این موارد را مطرح کرد:
مردم نگران جابجایی اعتبار راه آهن هستند که اعتباری برای آن گذاشته شده است. این پروژه را از خواب 30 ساله بیدار کنید.
توسعه بنادر استان، بازیابی گازهای فلر و استفاده از آن برای خوراک پتروشیمی ها و فشارافزایی میادین جهت رفع ناترازی انرژی مورد خواست است.
تسریع در ساماندهی شناورها و امکان سفرهای دریایی و الزام صنایع به سهمی برای توسعه استان با اولویت مناطق پیرامونی درنظر گرفته شود.
سفر پزشکیان به بوشهر 31 مصوبه داشت
در ادامه این جلسه، قائم پناه معاون اجرایی رییس جمهور به ارائه گزارشی از شاخص های توسعه استان براساس اعلام مرکز آمار پرداخت که در اغلب موارد نظیر قدرت خرید، راههای روستایی و… بالاتراز متوسط کشور بود، اما در سهم استان از منابع بانکی، تخت های بیمارستانی و آلایندگی جنوب استان شرایط استان پایین تر از کشور عنوان شد.
قائمپناه درخصوص مصوبات این سفر نیز اظهار داشت: در استان بوشهر اعتبارات عمومی ۱۵ همت خواهد بود و تسهیلات بانکی ۲۰ همت و نزدیک ۱۸ همت هم اعلام آمادگی بخش خصوصی است.
وی با اشاره به ۳۱ مصوبه سفر در استان بوشهر خاطرنشان کرد: مجموع اعتبارات این سفر ۵۳ هزار و ۷۶۴ میلیارد تومان و ۶ میلیون و۷۱۴ هزار دلار خواهد بود.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: تکمیل راه کنارتخته دالکی، احداث باند دوم بزرگراه فیروزآباد – جم، راهآهن بوشهر – شیراز، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان و فاطمه زهرا بوشهر، تکمیل پروژههای ورزشی استان، توسعه آبیاری نوین، تکمیل و آبگیری سدهای دالکی و خائیز و… از مهمترین مصوبات این سفر است.
پزشکیان: راه آهن نیاز بوشهر است و در اولویت خواهیم گذاشت
رییس جمهوری هم در جمع بندی شورای برنامه ریزی استان با اشاره به عقب ماندگی های بوشهر در زمینه زیرساخت های درمان اظهار داشت: در زمینه بهداشت و درمان برای بوشهر و کشور تصمیماتی در نظر داریم که به تغییرات رو به جلو منجر می شود که یکی از آنها تکمیل بیمارستان های موجود است.
پزشکیان با اشاره به اینکه در این سفر پیرامون ضرورت اتصال راه آهن به بوشهر بسیار سخن گفته شد، افزود: راه آهن نیاز بوشهر است و حتما با تامین اعتبارات موردنیاز در اولویت خواهیم گذاشت.
وی همچنین با اشاره به مشکلاتی که کشور درگیر آن است، اظهار داشت: ناترازی انرژی و کمبود برق و گاز مربوط به امروز یا دیروز نیست ولی برنامه هایی داریم که با تامین برق خورشیدی و سایر موارد، سال آینده کمبود برق و انرژی نداشته باشیم. این اقدامی است که در برنامه پنجم باید طی چندسال رقم بخورد ولی تلاش می کنیم تا سال آینده بخش عمده اش محقق شود.
آخرین برنامه سفر پزشکیان، گفتگوی زنده با مردم بوشهر در سیمای مرکز بوشهر است که ساعت 20 انجام خواهد شد و سپس این استان را به مقصد تهران ترک می کند.
https://www.pgnews.ir/?p=229885