خلیج فارس: دو زورگیر موتورسوار به قصد سرقت، امیرمحمدخالقی را خفتگیری و با ضربات چاقو به شدت مجروح کرده و فرار کردند. آنها با خود لپتاپ و دیگر وسایل او را هم بردهاند؛ برای همین است که امیرمحمد زخمی به دنبال آنها میدود ولی از پا در میآید.
محل این حادثه در نزدیکی کوی دانشگاه تهران بودهاست. جایی که خوابگاههای دانشجویی واقع شدهاند و سارقان سالهاست برای سرقت اطراف همین خوابگاههای دانشجویی کمین میکنند تا در یک فرصت مناسب دانشجویان را مورد حمله قرار دهند.
خوابگاههای دانشجویی گاهی در کوچههای خلوت و حتی مکانهای کم تردد قرار دارند و خیلی وقتها اتاقک نگهبانی ندارند تا حراست خوابگاه نظارت بهتری روی امنیت محل خوابگاه داشته باشد. برای همین است که بارها خواسته شده تا پلیس نظارت و گشت زنی بیشتری در اطراف خوابگاهها داشته باشد. از سوی دیگر مسئولان دانشگاهها و خوابگاهها مسئول جان دانشجویان هستند و اگر نظارتها و مسئولیتها به درستی انجام میگرفت شاید حالا امیرمحمد خالقی زنده بود.
اما دانشجویان هم باید مواردی را بدانند تا گرفتار سارقان و یا مورد ضرب و شتم آنها قرار نگیرند. امیرمحمد خالقی آن وقت شب نه از دانشگاه که از سر کار برمیگشت. او نخستین روز کاری خودش را تجربه میکرد که خیلی تلخ تمام شد. دانشجویان زیادی هستند که همزمان هم تحصیل و هم کار میکنند. بهتر است آنها حواسشان به ساعت برگشتن به خوابگاه باشد.
حتیالمکان دانشجویان باید تلاش کنند دیر به خوابگاه برنگردند. اگر دیر وقت به خوابگاه برمیگردند بهتر است از تاکسی دربستی یا اینترنتی استفاده کنند و جلوی در خوابگاه پیاده شوند. در صورت امکان نه به تنهایی که گروهی و به همراه دوستان به خوابگاه برگردند. اگر مجبورند تنهایی به خوابگاه برگردند و پول گرفتن تاکسی ندارند بهتر است در عین هوشیاری به محیط اطراف خود، حتما از مسیرهای شلوغ، پرتردد و خیابانهای اصلی برگردند و هرگز برای کوتاه کردن راه از مسیرهای فرعی و خلوت استفاده نکنند. همچنین در ساعات دیروقت بهتر است از پلهای عابر پیاده خلوت و کم تردد استفاده نشود.
اما اگر دانشجویی گرفتار زورگیر و سارق شد، اگر امکان پرت کردن وسایل در حیاط خانهای را دارد که هیچ اما در غیراینصورت بهتر است بدون درگیری، آنچه دارد را تحویل دهد. جان انسانها از هرچیزی باارزشتر است. پس از خلاصی از دست سارق یا زورگیر باید خیلی زود ماجرا را به پلیس اطلاع بدهد و پیگیر پروندهاش باشد. اما اگر به هر دلیلی دانشجو چه با درگیری یا بدون درگیری از سوی زورگیر مورد جراحت قرار گرفت بهتر است بیحرکت بماند و اگر هنوز توانی دارد با اورژانس و پلیس تماس بگیرد. این تصور که او هنوز میتواند وسایلاش را نجات دهد و با دویدن، زورگیر یا سارق را تعقیب یا دنبال کند، کاملا اشتباه است و فقط خونریزی را بیشتر و در مواردی مثل امیرمحمد خالقی جانش را از دست میدهد.
تورم و گرانی در ایران همچنان وضعیت خوبی ندارد و همین باعث شده تا سفره خیلیها خالیتر از قبل شود. فقر بیشتر میتواند منجر به حضور سارقان بیشتر در جامعه شود. این بدان معناست که امنیت دانشجویان در کلان شهری مثل تهران مخصوصا در مسیرهای منتهی به خوابگاهها کمتر شود. پلیس در چنین وضعیتی وظیفه دارد برای امنیت آنها بیشتر از قبل تلاش کند. اما این فقط کافی نیست. کنار خوابگاهها به خصوص خوابگاههای دانشجویی که در کوچههای خلوت هستند باید اتاقک نگهبانی زده شود که یک نفر از حراست خوابگاه حتما در ساعات خلوت شب که هنوز در خوابگاه بسته نشده، حواسش به رفت و آمدهای داخل کوچه باشد.
حفاظت و امنیت خوابگاهها از وظایف مهم راسای دانشگاهها و وزارت علوم است. خانوادهها فرزندان عزیزشان را به امید تمهیدات مسئولان راهی شهرهای دور میکنند؛ تمهیداتی که احتمالا در مورد امیرمحمد خالقی به درستی دیده نشده بود. مرگ او در نزدیکی یکی از بزرگترین مجموعه خوابگاههای دانشجویی ایران حکایت غمانگیزی است. او مهمان تهران بود ولی مهمان نوازی خوبی از او نشد.
منبع: عصرایران
https://www.pgnews.ir/?p=231338