به گزارش خلیج فارس؛ دو تیم در حالی برای سیزدهمین بار در طول تاریخ به مصاف یکدیگر میروند که آخرین رویارویی آنها هشت روز پیش (سوم مهرماه) در بازیهای آسیایی هانگژو انجام شد و شاگردان بهروز عطایی سه بر صفر حریف خود را شکست دادند و راهی فینال این مسابقات شدند.
تیم ملی والیبال قطر تاکنون موفق به حضور در بازیهای المپیک نشده و در ریودوژانیرو به دنبال نخستین سهمیه خود در تاریخ والیبال مردان المپیک است که کار سادهای نیست، زیرا باید با مدعیان واقعی همانند برزیل و ایتالیا مبارزه کند.
تیم ملی والیبال ایران از نظر فاکتور قدی برتر از قطر است و میانگین قدی بازیکنان کشورمان ۱۹۹ سانتیمتر و سه سانتیمتر از قطریها بیشتر است. بلندقامتترین بازیکن تیم ملی والیبال کشورمان؛ امیرحسین اسفندیار هم با قامت ۲۰۹ سانتیمتری از احمد عبدالرحیم و آیمان عبدالرحمن بکری بازیکنان بلند قد حریف ۴ سانتیمتر بلندتر است.
تیم قطر در سال ۲۰۲۲ برای نخستین بار در رقابتهای قهرمانی مردان جهان شرکت کرد و در رتبه بیستویکم قرار گرفت و در رقابتهای قهرمانی مردان آسیا در ارومیه (۲۰۲۳) پس از ۱۷ دوره حضور، برای نخستین بار به مدال برنز و مقام سومی دست یافت و روی سکو رفت.
عنابیها در دیدارهای اول و دوم انتخابی المپیک دو شکست برابر برزیل و ایتالیا تجربه کردند و در سومین مسابقه خود به مصاف ایران میروند، ایران هم دو شکست برابر آلمان و اوکراین تجربه کرده است و جدال با قطر برای کسب نخستین برد برای دو تیم اهمیت ویژهای دارد.
این مسابقه سیزدهمین دیدار تیم ملی والیبال ایران و قطر در طول تاریخ است و مردان والیبال ایران تاکنون شکستی برابر این تیم نداشتند و شاگردان عطایی در اندیشه کسب سیزدهمین برد خود برابر قطر هستند.
تیم ملی والیبال قطر در حال حاضر با ۱۷۷ امتیاز در رتبه هفدهم جهان است. هدایت این تیم را کمیلو سوتو از آرژانتین برعهده دارد و میلوش استوانوویچ، بوریسلاو گئورگیف، بلال ابونابوت، دیاگنه پاپه، عبدالوحید عثمان، احمد عبدالرحیم، آیمان عبدالرحمن بکری، حامد مبارک، رنان ریبرو، وادی رایمی، نیکولا واسیچ، محمد ویداتالا، ناجی محمود و احمد نوآمن ۱۴ بازیکن قطر در مسابقات انتخابی المپیک هستند.
تاریخچه دیدارهای دو تیم ایران و قطر به قرار زیر است:
۱۹۸۹ (قهرمانی آسیا): ایران (۳) – قطر (صفر)
۱۹۹۷ (قهرمانی آسیا): ایران (۳) – قطر (یک)
۱۹۹۹ (قهرمانی آسیا): ایران (۳) – قطر (صفر)
۲۰۰۲ (بازیهای آسیایی): ایران (۳) – قطر (صفر)
۲۰۰۳ (قهرمانی آسیا): ایران (۳) – قطر (صفر)
۲۰۰۵ (قهرمانی آسیا): ایران (۳) – قطر (یک)
۲۰۱۰ (بازیهای آسیایی): ایران (۳) – قطر (یک)
۲۰۱۴ (بازیهای آسیایی): ایران (۳) – قطر (صفر)
۲۰۱۷ (انتخابی قهرمانی جهان): ایران (۳) – قطر (صفر)
۲۰۱۸ (بازیهای آسیایی): ایران (۳) – قطر (صفر)
۲۰۱۹ (قهرمانی آسیا): ایران (۳) – قطر (صفر)
۲۰۲۳ (بازیهای آسیایی): ایران (۳) – قطر (صفر)
منبع: فرارو
https://www.pgnews.ir/?p=14679