طبق آیین نامه جدید دیوان عدالت اداری، دانش آموزان سمپادی که قرار است از متوسطه اول به دوم بروند، باید مجددا در آزمون سمپاد شرکت کنند. موضوعی که تا پیش از این با انجام یک آزمون در بدو ورود به متوسطه اول، مدارس به شرط حداقل نمره، متعهد به آموزش در شش سال تحصیلی، یعنی متوسط اول و دوم بودند.
اما اعلام این رای دیوان عدالت اداری در روزهای گذشته شرایط را برای این دانش آموزان تغییر می دهد. در واقع کلاس نهمی هایی که سال بعد به متوسطه دوم وارد می شوند، علاوه بر شرط معدل باید در آزمون مجدد تیر ماه نیز شرکت کنند که این ملزم به شروع تست زنی و شرکت در کلاس های تست با هزینه زمانی و مالی بالاست.
در این صورت خود را برای آزمون مجدد تابستان آماده می کنند. همین ماجرا باعث شد تا روزهای گذشته دانش آموزان سمپادی و والدین آنها در تهران و برخی از شهرهای دیگر دست به تجمع بزنند و اعتراض خود را به این تصمیم اعلام کنند.
یکی از انتقادهای جدی والدین و حتی خود دانش آموزان، در کنار افزایش استرس آزمون، به شروع درگیری با پروسه کتاب و کلاس های تست زنی برمی گردد که علاوه بر صرف زمان درخور توجه، باید هزینه های بالای آن را هم خانواده ها متقبل شوند.
پدر یکی از دخترهای کلاس نهمی که در مدارس سمپادی تحصیل می کند، انتقاد شدیدی به رای اخیر دیوان عدالت اداری دارد و می گوید: «الان بچه های ما بیشتر کارهای پژوهشی می کنند و اصلا از فضای تست دور شده اند. این بچه ها درحال آماده شدن برای مسابقات المپیاد هستند، اما آنها را با چیزهایی مثل آزمون مجدد سمپاد درگیر می کنند. الان دوباره ما باید برای کلاس تست زنی و کتاب های این آزمون اقدام کنیم تا بچه ها دوباره در آزمون شرکت کنند. این کار علاوه بر اینکه وقت بچه ها را می گیرد، هزینه های بالایی هم دارد».
مادر یکی از پسرهای کلاس نهمی هم می گوید: «فرزند من در حال حاضر پر از استرس و ناامیدی است. راستش با وجود این همه تقلب در کنکور و دیگر آزمون ها، واقعا دل ما هم شور می زند که قرار است در آزمون این بچه ها چه اتفاقی بیفتد. الان دوباره ما را در روند هزینه برای کلاس و آزمون قرار می دهند. دوباره باید مبالغ بالا برای این کلاس ها خرج کنیم. همه اینها در کنار استرس دوباره برای فرزندانمان است. حتی کتاب های آمادگی آنها جلدی 300، 400 هزار تومان می شود. یکی از موسسات به من گفت پکیج کامل کلاس ها و آزمون ها نفری 25 میلیون تومان است. اگر می دانستم که سال ششم دبستان برای یک دوره سه ساله پسرم را در این مدرسه ثبت نام می کنم، هیچ وقت اقدامی نمی کردم».
پدر یکی از دانش آموزان سمپادی اشاره دارد که این بچه ها هر کدام مسیرشان را در این مدارس پیدا کرده اند و می گوید: «الان بچه های ما در مدارس سمپاد مسیر خودشان را پیدا کرده اند، یکی ادبیات دوست داشته و دیگری ریاضی و هر کدام مسیر خودشان را پیش می روند. حالا دوباره آزمون مجدد برگزار می شود که چه اتفاقی بیفتد؟ آن هم با این وضع تقلب های اخیر که در آزمون های دیگر وجود داشته. اصلا مشخص نیست عاقبت چه خواهد شد. ما به عنوان اولیای این بچه ها بسیار نگران هستیم. با بچه های ما کاری می کنند که از این سن به مهاجرت فکر کنند. باید این قوانین را برای بچه های کلاس ششمی وضع کنند، در این صورت همه می دانند دو آزمون دارند، نه آنکه به بچه کلاس نهمی بگوییم سال بعد آزمونی سخت تر از کنکور خواهی داشت و از حالا شروع به تست زنی کن. همه اینها صرفا به نفع مافیای کنکور است».
شهرام شاهرخی، وکیل و نماینده بخش زیادی از اولیای دانش آموزان سمپادی که فرزند خودش هم برای ورود به متوسطه دوم باید در آزمون مجدد شرکت کند، اشاره می کند: «حدود 60 درصد موفقیت عرصه های المپیادی کشور در دنیا سهم بچه های سمپادی است. در کنارش هم 70 درصد رتبه های برتر کنکور را این بچه ها شامل می شوند. هدف این مدارس جمع کردن دو درصد نخبه در کشور برای پرورش آنهاست. با وجود همه اینها، به موجب شکایت یک شخص حقیقی این تغییر رویه اتفاق افتاده است. برنامه ریزی تحصیلی در مدارس سمپاد بر مبنای یک دوره شش ساله مستمر تعریف شده است؛ یعنی دوره اول و دوم متوسطه که با هم است. در سال 1402 دیوان عدالت اداری یک رای صادر کرد که خلاف آن چیزی بود که تا پیش از این دانش آموزان سمپادی با حفظ معدل بالای 18 مستقیم از متوسطه اول بدون آزمون مجدد وارد متوسطه دوم می شدند. در واقع دیوان عدالت اداری این شرط استمرار را برداشته و گفته دانش آموزانی که قرار است از پایه اول به دوم متوسطه بروند، باید در آزمونی به شکل مجدد شرکت کنند.»
این وکیل به مافیای خاصی برای کلاس های تست و کنکور اشاره می کند و می گوید: «کسانی هم که به این مسئله دامن می زنند تا آموزش مجدد برگزار شود، بیشتر مافیای آموزشی و سوداگران مالی آموزشی هستند؛ چون در این شرایط دانش آموزان مجبور می شوند از محیط درس و آموزش خارج شوند تا آماده آزمون مجدد شوند. تنها نفع این ماجرا برای موسسات تست و مافیای آموزشی است. به این دلیل که نه دانش آموز و نه مدرسه و نه منافع ملی هیچ کدام از این ماجرا سودی نخواهند برد.»
منبع: شرق
https://www.pgnews.ir/?p=24487
8 نظر
نگاه کاسبکارانه پدر مملکت رو در آورده
جالبه کل حرفشون کلاس تسته
خوب عزیزم اگر بچت سمپاد نیست مگه مجبوری به زور تست و کلاس اونو به زور داخل اسن مدارس بفرستی
قانون و ایین نامه جدید عین عدالته.
چراعده ای خاص که دوره اول قبول شدند تا پایان دوره متوسطه باید در این مدارس به صورت انحصاری حضور داشته باشند و بسیار از دانش اموزها پشت دربهای بسته این مدارس بمونن.
ایین نامه جدید جای نگرانی نداره اگه دانش اموزان دوره اول متوسطه خیلی مدعی هستد مجدد وارد عرصه رقابت متوسطه دوم بشن و لیاقت خودشون به اثبات برسونن.
به نظر من عدالت در قانون جدید رعایت شده . چرا بسیاری از دانش آموزان مستعد و تیزهوش که به هر دلیلی نتواستند در متوسطه اول حضور داشته باشند اجازه حضور در دوره دوم نیز از اونها گرفته بشه.
دلایلی که والدین در متن بالا آوردن به هیچ عنوان قانع کننده نیست.
چرا رنج مضاعف مگه دانش اموزهای دیگه حق شرکت در این مدارس ندارن .
چرا هرچی میخایم به نفع خودمون کنیم یه انگی بهش می زنیم چکار مافیا داره
مافیا زمانی بود که آزمون دوره دوم نمی گرفتن
اتفاقا برای دانش آموزانی که در پایه ششم قبدل نشدن شانس مجدد در پایه نهم می باشد و به عدالت نزدیکتره
دوست عزیز جهت اطلاع اینکه دوره دوم تکمیل ظرفیت می گیرن. ظرفیت برای هر دوره 50 نفره که معمولا در حداقل ترین حالت 40 نفر از دوره قبل با شرط معدل به دوره بعد میفرتن و رقابت برای در اختیار گرفتن 10 صندلی صورت می گرفت. الان رقابت برای همه یکسانه
پیشنهاد خوبی هست چون هر دو مقطع جدا هستن