خلیج فارس:وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وضعیت شناسایی افراد بیکار در جامعه گفت: این موضوع با بررسی بیمه بیکاری قابل رصد است. سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درباره کاهش نرخ بیکاری در کشور به مهر گفت: سامانه جستوجوی شغل هم افراد جویای کار را شناسایی میکند و هم با راهاندازی این سامانه نیازمندی کارفرمایان مشخص میشود.
با حذف واسطهها افراد جویای کار میتوانند به مراکز کار مراجعه کرده و در کمترین زمان فرصت شغلی ایجاد خواهد شد. او افزود: در این سامانه نیازمندی آموزشی نیز مشخص خواهد شد که ما از طریق آموزش فنیوحرفهای متناسب با نیاز بازار کار، افراد را شناسایی و کارجویان را به مراکز فنیوحرفهای هدایت میکنیم تا آموزشهای لازم را داشته باشند. در نهایت افراد به مراکز کاریابی مراجعه کرده و مشغول میشوند.
او اظهار کرد: با توجه به اقداماتی که از سوی دولت برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده است، توسعه زیرساختها، اهتمام به طرحهای نیمه تمام و فعال کردن طرحهای اقتصادی راکد و غیرفعال نیازمند به کار در بخش تولید کشور افزایش پیدا میکند. به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این سامانه فرصتهای شغلی پایدار ایجاد میکند. اما یک مساله این است که ممکن است کارجویان جذب شده و چند هفته یا ماه بعد به دلایلی از مجموعه جدا شوند.
این آمار چگونه قابلرصد است؟ مرتضوی ادامه داد: کارگر در انتخاب شغل خود آزاد است و ما نمیتوانیم کسی را الزام به این کنیم که باید در کار موردنظر ادامه فعالیت داشته باشد.
او افزود: اگر فردی به محل کاری رفت و تشخیص داد کار موردنظرش نیست، میتواند به کارگاه دیگری مراجعه کند یا حتی میتواند خودش کارفرما شود. مهم این است که فرهنگ کار، علاقهمندی به کار، آموزشهای مقدماتی برای اشتغال ایجاد شود که خوشبختانه بسترش هم به واسطه این سامانه و هم با اقدامات دیگری که در حال انجام است، فراهم شده است.
او ادامه داد: درباره آمار بیکاری موضوع با بیمه بیکاری قابلرصد است، اینکه چه تعداد بیکار شدهاند و چقدر اشتغال پایدار انجام شده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که آیا تغییرات آموزشی در مراکز رسمی و غیررسمی پیگیری میشود تا در امر آموزش مهارتها شاهد هزینههای چندباره نباشیم، گفت: ما هزینه اضافه نمیکنیم، مراکز آموزش فنی و حرفهای آموزشهای غیررسمی را ارائه میدهند و مراکز آموزش عالی آموزشهای تخصصی و رسمی را ارائه میدهند.
هر یک در جای خودش لازم و ضروری است. او اضافه کرد: در نهایت کاری که ما باید انجام دهیم این است که باید تلاش کنیم هم در دانشگاهها و هم در آموزش و پرورش، هنرستانهای فنی و حرفهای را افزایش دهیم و دانشکدههای آموزش فنی و حرفهای که به صورت کاربردی باشند راهاندازی شوند.
مرتضوی در پایان اظهار کرد: از سوی دیگر اگر کسی دنبال تخصصی بود، مثلا نیاز داشت ۳ ماه آموزش ببیند، آموزشهای کوتاهمدت با مراکز فنی و حرفهای انجام شود. در واقع آموزشهای بلندمدت و تخصصی در حوزه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید پیگیری شود.
منبع: مهر